Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2006, 21:01:24
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

"Se spune ca a fi sincer inseamna a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot. Este exact, dar criteriul acestei sinceritati il are intotdeauna celalalt, nu tu. Esti considerat sincer nu "cand nu ascunzi nimic" celuilalt, ci cand nu ascunzi ceea ce asteapta de la tine sa ascunzi. Este poate paradoxal, dar asa e; sinceritatea ta nu se verifica prin tine, ci prin celalalt. Esti considerat sincer numai atunci cand spui ceea ce vrea si ceea ce asteapta altul de la tine sa spui". (Mircea Eliade)
Reply With Quote
Vechi 29.09.2006, 23:01:26
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Are dreptate Eliade cand spune ce spune, ca sinceritatea ta e interpretata in functie de asteptarile celuilalt. Dar eu cred ca noi nu trebuie sa ne punem problema "ce crede celalalt", ci mai repede "ce cred eu", sunt sau nu sincer. Si daca am putea, chiar putem sa ne intrebam "Dumnezeu, Care vede tot si stie tot ce sunt eu si cum sunt eu, m-ar considera sincer?".

Mi se pare important ca tu sa simti ca esti intr-adevar sincer si, chiar daca ai putea sa maltratezi adevarul ca sa-i pare celuilalt mai credibil, tu sa pastrezi calea adevarului si a sinceritatii. Si sa nu te intereseze ce crede celalalt. Astfel te simti eliberat, curat, sincer. Si atunci mai faci un pas spre asemanarea cu Dumnezeu. :)
Reply With Quote
Vechi 30.09.2006, 21:10:38
dan73 dan73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Datorita credintelor pe care le ai, preferi sa ramai atunci cand nu esti crezut, un om lipsit de sinceritate.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2006, 15:45:05
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Are dreptate Eliade cand spune ce spune, ca sinceritatea ta e interpretata in functie de asteptarile celuilalt. Dar eu cred ca noi nu trebuie sa ne punem problema "ce crede celalalt", ci mai repede "ce cred eu", sunt sau nu sincer. Si daca am putea, chiar putem sa ne intrebam "Dumnezeu, Care vede tot si stie tot ce sunt eu si cum sunt eu, m-ar considera sincer?".

Mi se pare important ca tu sa simti ca esti intr-adevar sincer si, chiar daca ai putea sa maltratezi adevarul ca sa-i pare celuilalt mai credibil, tu sa pastrezi calea adevarului si a sinceritatii. Si sa nu te intereseze ce crede celalalt. Astfel te simti eliberat, curat, sincer. Si atunci mai faci un pas spre asemanarea cu Dumnezeu. :)
Am o propunere, tocmai pentru ca nu ne putem vedea, nu ne putem privi in ochi, hai sa fim sinceri si sa nu umblam cu imbarligaturi... Pe cine vrei tu sa minti? Joci cinstit ca sa fii aproape de Dumnezeu! Ma, baiatule! Cui vinzi tu castraveti? In viata trebuie sa mai faci si compromisuri si inca mari de tot ca sa-ti mearga bine, sa fii fericit si multumit. Citeste bine ce a scris Eliade, nu-i da dreptate in ceea ce a scris fara sa intelegi si, mai ales, nu lega citatul de Dumnezeu, de religie sau credinta ca n-are nici o legatura.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 22:55:21
adimirea
Guest

Implicit

"In viata trebuie sa mai faci si compromisuri si inca mari de tot ca sa-ti mearga bine, sa fii fericit si multumit."

Poftim? Nu inteleg nimic din topicul asta, rostul lui. Nu inteleg ce cauta un citat de Eliade pe un forum crestin, si mai e si un citat putin cam aiurea.

Dar afirmatia asta chiar ca mi-a sarit in ochi.

Adica, ce ar zice toti oamenii aia care au murit chinuiti prin temnitele comuniste... pe care eu ii consider adevarati martiri, cand ar citi ca "in viata trebuie compromis" ???

In viata trebuie Iisus!! Nu compromis!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum interpretati Apocalipsa Sfantului Ioan?... lacrimi Din Noul Testament 63 24.08.2010 10:27:20
Cum interpretati aceste vise...in prag de casatorie? lumineaza Rugaciuni 31 11.08.2010 11:49:52