![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Se spune ca a fi sincer inseamna a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot. Este exact, dar criteriul acestei sinceritati il are intotdeauna celalalt, nu tu. Esti considerat sincer nu "cand nu ascunzi nimic" celuilalt, ci cand nu ascunzi ceea ce asteapta de la tine sa ascunzi. Este poate paradoxal, dar asa e; sinceritatea ta nu se verifica prin tine, ci prin celalalt. Esti considerat sincer numai atunci cand spui ceea ce vrea si ceea ce asteapta altul de la tine sa spui". (Mircea Eliade)
|
|
|||
|
|||
![]()
Are dreptate Eliade cand spune ce spune, ca sinceritatea ta e interpretata in functie de asteptarile celuilalt. Dar eu cred ca noi nu trebuie sa ne punem problema "ce crede celalalt", ci mai repede "ce cred eu", sunt sau nu sincer. Si daca am putea, chiar putem sa ne intrebam "Dumnezeu, Care vede tot si stie tot ce sunt eu si cum sunt eu, m-ar considera sincer?".
Mi se pare important ca tu sa simti ca esti intr-adevar sincer si, chiar daca ai putea sa maltratezi adevarul ca sa-i pare celuilalt mai credibil, tu sa pastrezi calea adevarului si a sinceritatii. Si sa nu te intereseze ce crede celalalt. Astfel te simti eliberat, curat, sincer. Si atunci mai faci un pas spre asemanarea cu Dumnezeu. :) |
|
|||
|
|||
![]()
Datorita credintelor pe care le ai, preferi sa ramai atunci cand nu esti crezut, un om lipsit de sinceritate.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"In viata trebuie sa mai faci si compromisuri si inca mari de tot ca sa-ti mearga bine, sa fii fericit si multumit."
Poftim? Nu inteleg nimic din topicul asta, rostul lui. Nu inteleg ce cauta un citat de Eliade pe un forum crestin, si mai e si un citat putin cam aiurea. Dar afirmatia asta chiar ca mi-a sarit in ochi. Adica, ce ar zice toti oamenii aia care au murit chinuiti prin temnitele comuniste... pe care eu ii consider adevarati martiri, cand ar citi ca "in viata trebuie compromis" ??? In viata trebuie Iisus!! Nu compromis! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum interpretati Apocalipsa Sfantului Ioan?... | lacrimi | Din Noul Testament | 63 | 24.08.2010 10:27:20 |
Cum interpretati aceste vise...in prag de casatorie? | lumineaza | Rugaciuni | 31 | 11.08.2010 11:49:52 |
|