![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici nu stiu cum sa formulez intrebarea.
Am observat zilele trecute ca la noi la biserica s-au citit doua pericope, iar aici pe site au fost puse pentru ziua respectiva altele trei. Deci nu corespundeau. Cautasem una din pericopele citite la biserica, pentru ca nu o intelesesem. De aici nedumeririle mele: 1. Se citeste peste tot aceeasi pericopa in aceeasi zi? Sau alege preotul? Eu banuiam ca sunt puse pe duminici (ex. duminica III dupa Pasti etc.) la fel ca in Apostol. Dar atunci cele de la Sf. Liturghie din timpul saptamanii? 2. De ce sunt uneori 2-3 pericope intr-o zi?
|
||||
|
||||
![]()
Vorbești de o biserică din BOR?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Da, se citesc peste tot aceiasi pericopa evanghelica, nu alege preotul. S-a mai intamplat sa se citeasaca una gresita, daca preotul nu are experienta, in calendar vei observa ca scrie ce pericopa evanghelica se citeste. 2. Se citesc 2 pt ca: una e pt duminica respectiva si alta e pt un sfant cu cruce rosie. PS sper ca ai inteles ce am vrut sa zic, nu ma pricep sa explic ![]() Last edited by Simply_me; 12.11.2012 at 14:16:33. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Altă Evanghelie | Carmen FUNIERU | Despre Sfanta Scriptura | 17 | 04.02.2014 15:53:19 |
Ordine Orientale | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 1 | 20.05.2012 20:23:22 |
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane | Mihnea Dragomir | Generalitati | 2 | 06.08.2011 08:29:26 |
Din Evanghelie | Sanduu | Generalitati | 2 | 12.07.2011 21:56:43 |
Sf.Evanghelie | lucaion | Sfanta Liturghie | 17 | 23.03.2008 12:41:45 |
|