Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2010, 15:24:04
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit Lumea materiala în vesnicie

Din învatatura Bisericii stim ca lumea materiala nu va dispare ci va fi transfigurata, la fel si trupurile oamenilor.

Care va fi natura materiei în vesnicie? Va continua sa aiba lumea structura atomica, corpurile umane vor avea functii fiziologice?
Vechi 09.02.2010, 15:41:32
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Intrebarile tale ma fac sa meditez iarasi la cei care vor mosteni fericiti Pamantul. Care Pamant: Universul si/sau Terra upgradate la nivelul urmator? Sunt cei blanzi o categorie aparte de cei [mai] desavarsiti care vor ajunge in Imparatia Cerurilor, mai aproape de Dumnezeu?

Pe de alta parte, Parintele Galeriu spunea ceva de genul ca Hristos a gandit proiectul Creatiei indistructibil, orice s-ar fi intamplat intre timp. Adica manifestarile energiei vor avea aceleasi principii, insa acum vor fi doar imbunatatile, superioare celor din trecut. Arhitectura de baza ramane neschimbata pentru veacurile viitoare.

Ca sa fac o analogie, materia corupta de rau va fi lamurita prin focul Duhului Sfant asa cum un calculator este devirusat: elementele daunatoare vor fi izolate sau curatate daca este posibil (fiintele) sau distruse (inventiile inutile, ideile nefolositoare samd).

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2010, 15:58:34
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

legat de fiziologie, se spune ca nu vom mai fi obositi, dar vom avea odihna, nu vom mai fi insetati si infometati insa vom degusta, vom bea, vom mirosi bunatatile indescriptibile. Ca si cum ne-am pastra unele instincte si simturi? Fara a fi insa robiti sau dominati, conditionati de ele? Singurul act pe care e sigur ca nu-l vom mai face este cel sexual.

Problema e ca fiziologia in care ne balacim noi acum, dupa cadere, nu este aceea pe care a avut-o Dumnezeu in gand cu noi cand ne-a creat (de ex, invelisul de piele si tot ce presupune el l-am primit cand am fost izgoniti din Eden).

Inviind si trupurile noastre, presupun ca va fi ceva "fiziologie" insa cu totul diferita de cea curenta.
Vechi 09.02.2010, 16:20:39
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Mantuitorul ne-a dat cateva indicii despre noile insusiri ale trupului invierii (mananca, nu mai e conditionat de materie trecand prin usile incuiate, dispare, parcurge distante mari instantaneu, straluceste), vedeti Evangheliile. Firea, naturalul se schimba, cele suprafiresti devenind firesti.

Reply With Quote
Vechi 09.02.2010, 16:26:00
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Ma gândesc ca sfârsitul lumii va însemna în primul rând Parusia, aratarea Domnului.

În urma acestui eveniment natura existentei lumii materiale va ajunge cunoscuta oricui. Legile naturii vor aparea, cred, relative în lumina acestei descoperiri, având în vedere ca ele sunt creatii divine si nu fenomene cosmice implacabile.

Ma gândesc ca anumite functii fiziologice corespund de fapt unor necesitati psihice. De exemplu somnul aduce o pauza a constientei fara de care psihicul ar ajunge la extenuare, suferinta si asta e posibil sa se întâmple si în vesnicie deoarece psihicul va fi practic acelasi.
Vechi 09.02.2010, 16:42:07
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
suferinta si asta e posibil sa se întâmple si în vesnicie deoarece psihicul va fi practic acelasi.
Jertfa Lui Hristos din iubire este unica, dar vesnica. Este temelia pe care s-a construit lumea, modul de vietuire in sacrificiu pentru altii pe care l-a refuzat a treia parte din ingeri. Asta implica poate si o oarecare ne-placere, in-comoditate, activitate continua, iar la noi pe pamant si suferinta.

Daca vrem sa ne asemanam cu Modelul nostru, trebuie sa acceptam si o oarecare "suferinta fericita" si in eonii care vor urma. Poate de aia existenta de apoi ca posibilitate de raspuns la dragostea divina va insemna pentru unii IAD si pentru altii RAI. Conditiile initiale pentru intrarea in world_level_2 vor fi alegerea noastra nefortata.

Daca bat campii prea tare, spuneti-o fara retinere. :)

Reply With Quote
Vechi 09.02.2010, 16:49:18
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Eu cred ca pentru cei care vor fi mantuiti nu va mai exista nici o umbra de suferinta..
Vechi 10.02.2010, 22:54:12
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

IISUS cind le vorbeste fariseilor de cei 7 frati si o nevasta raspunsul a fost destul de clar ca vor fi ca Ingerii din cer.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2010, 23:08:23
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Psihicul se va dezintegra si el, nu ramine nimic in afara de substanta numita suflet.

Insa ideea centrala este ca daca, vorba aia, Hristos nu ne-a spus nimic despre structura materiei in eternitate, cine suntem noi sa ni le imaginam ca ar fi asa sau altfel. Noi fara clarificari din partea "forurilor superioare" nu putem nimic!
Asa ca asteptam provincia! :)
Reply With Quote
Vechi 11.02.2010, 22:47:50
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Cred ca cuvantul de ordine va fi transfigurarea,transformarea in ceva superior,ba chiar desavarsit.
Ea va incepe cu omul,cu trupul sau,care din trup stricacios va deveni nestricacios.Vor disparea nevoile acaestui trup,odata ce va disparea moartea.Tot ce e etern trebuie sa fie desavarsit.
Credinta va pieri,fiind inlocuita de vedere.
Nedreptatea si imperfectiunea lumii vor ,pieri, caci in loc de soarele material va lumina dreptatea lui Dumnezeu.Se va sterge orice lacrima si orice nedreptate,si nimic necurat nu va intra in Imparatie.
Deci ,in cele din urma ajungem si la natura.
E vorba de 'un cer si un pamant nou'.Deci natura insusi se va transfigura,asa cum si omul.
Mediul natural al omului,va deveni desavarsit,asa cum si omul va deveni.Leul va sta cu caprioara .Peste toate va domni armonia si desavarsirea Dumnezeirii.
Astfel ca nu compozitia acelei lumi conteaza,ci faptul de a nu fii afara,acolo unde e plansul si scrasnirea dintiilor
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un nou an, un pas inainte spre vesnicie. NECTARIE Generalitati 2 02.01.2011 19:55:44
Cooperarea materiala la pacat Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 29 04.06.2010 09:46:37
Icoana va dainui in vesnicie? georgeval Generalitati 7 30.04.2010 10:44:51
Omul, un cautator de vesnicie ! cristiboss56 Pocainta 2 24.01.2009 06:51:32