![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Un documentar excelent in care sunt sunt combatute de catre oamenii de stiinta teoria Big-Bang, expansiunea universului, deplasarea spre rosu, ...
http://vimeo.com/19807459 Last edited by neica_nimeni_altul; 15.08.2011 at 12:03:00. |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Un documentar ce prezintă dovezi științifice covârșitoare în favoarea creaționismului și infirmă teoria evoluției lui Darwin ...
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=DgtPydVH848 |
|
||||
|
||||
![]()
Un documentar extrem de interesant care prezintă o serie întreagă de dovezi științifice în favoarea tezei unui Pământ creat în 6 zile. De asemenea, sunt prezentate dovezi solide care explica o serie intreaga de fenomene geologice plecand de la efectele pe care le-ar fi avut asupra planetei o catastrofa de aploarea marelui potop biblic. Recomandam acest material celor care doresc o alternativa serioasa in contra parerilor pro-evolutioniste.
http://vimeo.com/5863542 |
|
||||
|
||||
![]()
În ultima vreme au apărut în planul dezbaterilor teologice bisericești și păreri și reacții legate de cosmologia scripturistică și patristică. Celui ce se apleacă cu dragoste și răbdare spre acest subiect atât de important chiar și pentru mântuire, i se descoperă adevărate „taine” peste care s-a așternut – de către anume oameni insuflați de… - un adevărat strat gros de praf și rugină. Dar, odată ce lumina harului împrăștie aceste straturi de greșeală, hulă, necredință și uitare, răsare încet-încet un cosmos alcătuit de Dumnezeu pentru om într-o anumită ordine, dimensiune, vechime, alcătuire.
În el mărturiile scripturistice și patristice descriu timp de mii de ani un univers mărginit, în continuă mișcare în centrul căruia tronează nemișcat Pământul, ca singur corp viețuit, pe care S-a întrupat ca om Fiul lui Dumnezeu, și unde va avea loc a doua venire și Înfricoșata Judecată. Așa au primit, mărturisit și crezut toți proorocii începând cu Moise, toți Sfinții Părinți cel puțin până în sec. XIX, și după unele surse demne de crezare chiar Seth și Adam la începuturi. Știm cum s-a schimbat treptat această revelație dumnezeiască începând cu sec. XV și Copernic, apoi Galilei, Keppler, Newton și ceilalți. Sistemul „heliocentric” al acelora a devenit „acentric”, universul este dacă nu chiar infinit cu dimensiuni uriașe, are o vechime de multe miliarde de ani, Pământul este o biată planetă printre nu știu câte, rotindu-se ca un titirez pierdut undeva în spațiu. Această învățătură atee a intoxicat practic mințile și inimile tuturor generațiilor din sec. XX, și a pătruns chiar și în sânul Bisericii noastre. Astfel se pot explica unele reacții, dacă nu chiar incredibile, atunci măcar întristătoare, ale unor fii ai Bisericii ... Te cuprinde cu adevărat mila văzând atâta disperare din partea acelora care nu se pot desprinde de mrejele lipicioase ale „științei” cu care au fost înfășurați încă de pe băncile școlii. Și nu numai aceste mreje, ci încă, profitând de oarece patimi, iată vrăjmașul cum poate suci și cele mai de bun simț raționamente! Deci, vezi Doamne, Sfinții Grigorie de Nyssa și Ioan Damaschinul "știau" ei bine că Pământul se învârtește în jurul soarelui, dar, ce să vezi, ca nu cumva să smintească lumea ce zăcea în înșelarea geocentristă, au procedat prin „învăluire”, făcându-se geocentriști cu geocentriștii ca să-i dobândească măcar pe unii. Scenariu aberant ce se face a nu vedea că acei Sfinți, ca și Apostolii de dinaintea lor, aduceau contemporanilor învățături de mii de ori mai năucitoare și mai greu de purtat ca: Treimea, întruparea Fiului din fecioară, învierea morților, viața de apoi, îndumnezeirea oamenilor! Cine le primea pe acestea nici nu ar fi clipit la auzul veștii că, da, este vorba de o iluzie vizuală (soarele stă și doar pare că apune/răsare) și tactilă (ni se pare doar că stăm, în vreme ce ne rotim cu viteză mare ca un titirez, și acela culcat într-o rână)! http://www.hexaimeron.ro/Hexaimeron/Carti.html Last edited by neica_nimeni_altul; 15.08.2011 at 16:51:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am rasfoit rapid mesajele tale si am vazut ca nu contin aproape deloc date in legatura cu evolutia. Ai repetat doar de cateva ori ca evolutia e dovedita stiintific (fara sa spui si cum , e secret) si ai dat vreo 2-3 link-uri catre site-ul evolutionist. Nici nu stiu daca tu stii ceva despre teoria evoutiei sau doar crezi fara sa stii in ce. Trecand acum la subiect, prostiile acestea le stiu chiar din sursele evolutioniste. Ca o concluzie, Pierre Grassé, biolog, fost președinte al Academiei Franceze de Științe spunea: „Prin uzul și abuzul unur postulate ascunse, al unor îndrăznețe și adesea neîntemeiate extrapolări, s-a creat o pseudoștiință. Ea prinde rădăcini în chiar miezul biologiei, făcând să rătăcească numeroși biochimiști și biologi.” In legatura cu dovezile fosile, si asta am scris-o de cateva ori, tocmai de aceea s-a creat o ramura a teoriei, a echilibrului punctual, pentru a se justifica lipsa fosilelor de tranzitie. In legatura cu mutatiile genomiale, in momentul de fata stiinta arata ca acestea nu se pot produce la specii mai complexe. Exista mutatii ale genelor, ale cromozomilor si ale genomului. Mutatii ale genomului s-au putut crea in laborator la cateva plante si la animale inferioare, dar cu cat creste complexitatea, cu atat mutatiile ce se pot produce au o limita mai mica. Iar la majoritatea speciilor de animale (adica cele complexe) nu se pot produce fara sa moara individul. Se cunosc doar catarul si bardoul, incrucisarile intre cal si magar, specii apropiate (ambii fiind sterili). Acum ar trebui sa argumentezi si tu de ce acelea sunt prostii, nu doar sa afirmi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Geocentrismul nu are legatura cu evolutionismul, nici macar nu cred ca se face referire la asta in Sfanta Scriptura. Asa ca daca stiinta arata ca pamantul se invarte in jurul soarelui nu contrazice cu nimic ceva din Biblie, chiar daca unii sfinti au crezut altceva. In schimb despre creatie avem Facerea, nu doar pareri ale sfintilor. Din ce imi spuneti ati citit extrem de putin despre creationism, desi dovezile sunt mai mult decat clare. Cartea lui Serafim Rose am citit-o la inceput, dupa ce am vazut si alte materiale mi-am facut o imagine mai clara. Nu am cum sa sustin ca pamantul are 6000 de ani, asta e teoria neoprotestanta. Inca de pe vremea Sf. Stefan cel Mare era notat anul 7000. In hronograf sunt date trei (cred) cronologii cu mici diferente intre ani. Pana de curand anii erau notati de la facerea lumii, o sa vedeti in cronici "veleat..." Spuneti ca in favoarea teoriei evolutioniste sunt multe dovezi, eu nu am vazut pana acum nici macar una. Chiar si cunoscuta fosila Arheopterix e analizata intr-un material in care se arata ca si alte specii de atunci aveau acele caracteristici (e o carte pe sfaturiortodoxe, fragment). Foarte pe scurt am scris in mesajul de mai sus, nu am timp nici eu sa-mi repet mesajele dinainte. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. "Geocentrismul nu are legatura cu evolutionismul ... " am vazut aceasta afirmatie (Axioma?) de mai multe ori, multi fac aceasta confuzie fara a stii ca evolutionismul ca si concept sta la baza formularii teoriei Big-Bang, o teorie cosmologica care este total opusa cosmologiei geocentrice creationiste. 2. "... nici macar nu cred ca se face referire la asta in Sfanta Scriptura" , normal ca nu se face referire in scriptura la evolutionism este evident, insa sunt foarte multe pasaje scripturistice legate de stabilitatea ci centralitatea Pamantului, pentru detalii acceseaza http://www.hexaimeron.ro/Hexaimeron/...Pamantului.pdf 3. "Asa ca daca stiinta arata ca pamantul se invarte in jurul soarelui ... nu contrazice cu nimic ceva din Biblie ... " va reamintesc ca stiinta a presupus si a formultat un model matematic bazat pe cele "7 Axiome ale lui Copernic" dar nu a demonstrat nimic in acest sens (chiar daca unii cred orbeste ca a fost demonstrat), ... acestea sunt axiomele: 1. Nu există nici un centru în univers. 2. Centrul pământului nu este centrul universului. 3. Centrul universului este lângă soare. 4. Distanța de la pământ la soare este imperceptibilă în comparație cu distanța până la stele 5. Rotația pământului este cea care explică rotația zilnică aparentă a stelelor. 6. Ciclul anual aparent de mișcări al soarelui este cauzat de mișcarea de revoluție a pământului în jurul acestuia. 7. Mișcarea aparentă retrogradă a planetelor este cauzată de mișcarea pământului de unde se face observația. Dacă vom accepta informația de mai sus cu privire la „axiomele” lui Copernic, lucru ce nu îl putem recomanda 100%, vom putea constata următoarele: 1. Nu există nici un centru în univers, nu se potrivește cu sistemul heliocentrist. 2. Centrul pământului nu este centrul universului demolează sistemul geocentrist ptolemeic și scripturistic. Ambele afirmații, ca și cele ce urmează, sunt simple deducții logice, ce nu au fost făcute pe baza unor observații și măsurători exacte și mai presus de orice îndoială. Ele nu pot fi nicidecum demonstrate sau dovedite în vreun fel, așa că trebuie crezute pe cuvânt. 3. Centrul universului este lângă soare, simplă speculație geometrico/matematică. 4. Distanța de la pământ la soare este imperceptibilă în comparație cu distanța până la stele. De acum „axiomele” par a fi emise de către știința secolelor XVIII-XIX. În plin evoluționism, savanții au nevoie de un cosmos ce, dacă nu este de-a dreptul infinit în spațiu și timp, cum învățau materialiștii, este în orice caz enorm de vechi și de mare. Vom arăta că lucrurile nu stau tocmai așa… 5. Rotația pământului este cea care explică rotația zilnică aparentă a stelelor. În sfârșit o teză autentic copernicană, nedemonstrata, ca și următoarele două ce decurg din aceasta. 4. "... chiar daca unii sfinti au crezut altceva". Nu unii Sfinti ci TOTI SFINTII pana in secolul XIX, chiar asa, de ce Sf. Vasile cel Mare o fi facut urmatoarea observatie: „Că geometria, cercetările aritmetice, studiile despre corpurile solide, vestita astronomie , această deșertăciune pentru care se muncește atât, la ce scop duc… Dar atât „ce să făcură în deșert întru gândurile lor și să întunecă cea fără înțelegere a lor inimă. Zicând a fi înțelepți, nebunit-au.” (Sf. Vasile cel Mare) 5. "In schimb despre creatie avem Facerea, nu doar pareri ale sfintilor" ar fi bine sa remarcam ca Facerea si "parerile sfintilor" au in comun Duhul Sfant si Adevarul ... acest mod de abordare este daunator credintei si favorizeaza speculatiile. Fratilor, pe langa evolutionismul teist descoperit de voi ca eretic, exista si helio-acentrismul-teist si veti descoperi singuri in acelasi mod,... ca aceste teorii (in teologie nu exista teorii) vin de la aceleasi duhuri cazute. Last edited by neica_nimeni_altul; 15.08.2011 at 21:06:43. |
|
||||
|
||||
![]()
Când vrei să distrugi un edificiu cel mai eficient este a-l lovi la bază, și nu la acoperiș sau etajele superioare. Diavolul, un strateg și tactician redutabil, aplică aceasta atacând în ultima perioadă învățătura Bisericii cuprinsă în Capitolul I al Cărții Facerea, aceea despre facerea lumii și a omului.
Ni se tot spune că acelea fac parte din „domeniile științei”, sau că „nu au implicații în privința mântuirii”, etc. Dar ele cu totul dimpotrivă sunt legate de Taina tainelor, de „Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, și anume acea Taină în care a fost părtașă chiar cea pe care astăzi o cinstim mai presus de heruvimi și o slăvim mai presus de serafimi, Prea Curata Maică de Dumnezeu Născătoarea! Aceea e „Taina”, dar taine sunt mai multe, printre care și facerea lumii și a omului! Cum vor pătrunde aici „științele omului” decât ca niște furi și tâlhari, mincinoși și înșelători? Rătăcirea evoluționismului teist este din păcate răspândită prea mult în zilele noastre în mediile ortodoxe! Cele mai multe catedre de seminar și facultate propovăduiesc astăzi senin că: - „zilele facerii” durau oricât „ere… 1000 de ani… etc.” numai 24 de ore nu! - Lumea are o vechime de „N” miliarde de ani, sau nu se poate ști cât avea, - primele zile atemporale, orice numai 7500 de ani NU! Etc. etc ... Kalomiros e reeditat cu toate ororile lui … deci elemente clare de „evoluționism teist” Dar cum spuneam, iată și „helio/acentrismul-teist” are o așezare încă și mai temeinică, fiind deja o axiomă de necombătut! Complexele în fața științei au atrofiat parcă orice trezvie dogmatică scripturistică și patristică, savanții știu mai bine decât proorocii și sfinții! Biserica in consens a crezut că pământul este în centru nemișcat și nimeni nu a contestat acest lucru în spațiul Răsăritului ortodox până în sec XIX! Nu știm ce s-a putut petrece atunci cu această învățătură a fărădelegii - delio/acentrismul (frate bun cu evolutionismul) - dar un lucru ne este absolut clar: nici după sec. XIX adevărata cosmologie nu a fost lepădată în întregime! Ea s-a păstrat cumva, undeva, mai ferit, acoperită de Domnul și iată cum încolțește ca iarba primăvara. Pământul este în cosmos – văzut ca o Biserică în felul Sf. Maxim Mărturisitorul – o adevărată Sfântă a Sfintelor! El e altarul pe care S-a jertfit Mântuitorul pe Golgota! Și nu numai atunci, dar și la orice sfântă liturghie ortodoxă, până la sfârșitul veacurilor! Tot cerul dă roată cu smerenie acestui altar, dar nu pentru că este altar – ci pentru Cel Care Se jertfește – și jertfește pe el – Domnul Iisus Hristos! Aceasta este cosmologia bisericească fraților: hristocentrică, în mijlocul tuturor Dumnezeu-Omul întrupat pe pământ! Asta propovăduim, nu neapărat geocentrismul, ci acela doar în acest sens, și nu încetăm a nădăjdui ca Adevărul să răzbată prin negură, în ciuda tuturor dificultăților. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|