![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
teoretic ar trebui sa nu se intample asta ... Last edited by neica_nimeni_altul; 19.08.2011 at 22:08:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un caz posibil ar fi următorul: un fizician intră pe forum să caute niște indicii pentru problemele lui spirituale. Se uită la topicul ăsta, vede că sunt ortodocși care susțin geocentrismul și dispare rapid de-aici convins fiind că ortodocșii sunt, cognitiv vorbind, un fel de retardați și altădată nu mai calcă pe-aici. În mintea lui, ortodoxia se va confunda cu geocentrismul și nici nu va mai dori să mai audă vreodată de Biserică sau se va orienta spre grupări religioase îndepărtate de dreapta - credință.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 19.08.2011 at 23:02:25. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un sondaj a fost efectuat în perioada iulie-septembrie 2009 de STISOC pe un eșantion de 1161 persoane de 18 ani și peste, cu reprezentativitate la nivel național si eroare de eșantionare +/- 2,9%. Chestionarele, similare cu cele folosite de Comisia Europeană în realizarea eurobarometrelor, au fost completate de către studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București utilizând metoda interviului față în față. Rezultatele acestui studiu relevă că: - Cel puțin unul din trei români, prin răspunsurile date la întrebările puse, probează a fi: creaționist, geocentrist - 42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, si 41% englezi, 39% francezi, 35% germani, cred acelasi lucru - 32% din populația U.E. crede că Soarele se învârte în jurul Pământului - 95% dintre români cred în Dumnezeu și un procent apropiat (88%) în puterea rugăciunii - 60% dintre români exprimă acordul cu afirmația conform căreia “Ne bazăm viața prea mult pe știință și nu destul pe credință”, - 4 din 5 români cred că “Există miracole, fenomene ce nu pot fi explicate de știință” Prin urmare argumentul "paradigma heliocentristă e considerată validă de 99% din populația alfabetizată" este fals si nu se bazeaza decat pe credinta Dvs personala, fara legatura cu realitatea. Aceasta afirmatie admiteti ca nu tine loc de demonstratie stiintifica? Eu nu consider ca trebuie sa fii retardat pentru a sustine geocentrismul, cum insinuati Dvs, pentru ca daca as considera acest lucru, plecand de la prezumtia ca astfel a crezut omenirea mai bine de 1800 ani ... rezultatul ar fi ca si noi astazi, urmasii acestora, am fi tot niste retardati. Altfel spus, conform sondajului de mai sus, 42% dintre romani sau 32% din populatia UE ar fi retardati ? Referitor la supozitia fizicianului Dvs "ortodoxia se va confunda cu geocentrismul" nu pot decat sa constat ca oricat de mare ar fi ca fizician, nu dovedeste ca are cunostinte temeinice despre ce anume insemna "ortodoxie", am sa-mi permit sa va reamintesc: Ortodoxie - Cuvânt de origine greacă, format din orthos și doxa, adică dreapta credință, inchinare adevărată, sobornicească, învățătură care se plasează în continuitatea directă și neîntreruptă a Tradiției apostolice, prin intermediul teologiei patristice și neopatristice și care formează credința comună a Bisericii neîmpărțite din primul mileniu. Ortodoxia se identifică cu însăși tradiția apostolică, așa cum a tost confirmată, interpretată și dezvoltată prin consensul Bisericii Universale. Eu cred ca pentru un necredincios, fie el si fizician, motivele subiective prin care el isi explica lipsa de credinta in Dumnezeu pot fi mult mai variate si niciodata determinate in mod direct de "geocentrism" ca adevar teologic. Last edited by neica_nimeni_altul; 20.08.2011 at 00:46:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Prima observație pe care o fac, fără supărare, e că ai interpretat total eronat fraza: "Se uită la topicul ăsta, vede că sunt ortodocși care susțin geocentrismul și dispare rapid de-aici convins fiind că ortodocșii sunt, cognitiv vorbind, un fel de retardați și altădată nu mai calcă pe-aici."
Ca să fiu clar: am arătat cum ar putea crede cineva nu cum cred eu. Sper ca atunci când citești texte cu adevărat importante (de exemplu scrieri patristice), să nu aplici aceaiași optică deformată și falsificatoare de sens. Mai trebuie să lămuresc și altă expresie interpretată anapoda de tine: "populația alfabetizată"... mă refer aici la categoria care are interes pentru educație și cultură. Cealaltă categorie, care înseamnă majoritatea covârșitoare a omenirii, e semialfabetizată (aici mă refer la cei care au trecut prin școală dar nu sunt interesați de propriul progres intelectual) Statistica ta e irelevantă pentru a determina adevărul unei construcții teoretice. În asemenea cazuri, dacă se puneau și alte întrebări legate de imaginarul colectiv, s-ar fi observat că sunt destui oameni care cred că există Moș Crăciun, zâna măseluță, vampiri&strigoi, baba cloanța ș.a. În plus, geocentrismul nu mai face obiectul dezbaterilor din comunitatea științifică contemporană, în afară de istoria științei. Prin absurd, dacă geocentrismul ar fi adevărat ar însemna că sute de ani oamenii de știință n-au făcut altceva decât să falsifice realitatea, să trăiască într-o schizofrenie generalizată, matematica să fie o disciplină total discreditată gnoseologic, ca să nu mai spun de zecile de mii de experimente și aplicații colaterale. Numai o viziune paranoică poate să presupună astfel de absurdități. (vezi să nu interpretezi că te-am făcut paranoic!) Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Atunci cand spui cred, dar in adevaratul sens al cuvantului ...chit ca mai este si posibilitatea sa spui, cred Doamne ajuta necredintei mele intre ghilimele fie spus......oare mai sunt dubii???...ramai credincios pana in maduva oaselor...stiinta nu a creat pe om ci Dumnezeu care a creat omul a creat si stiinta...acea stiinta care se impotriveste adevarului poate fi desavarsita? ...Daca cineva crede asta, contrar spuselor credintei, atunci nu a crezut niciodata, deci nu au fost nici aproape nici departe au fost pur si simplu indiferenti ....paraleli mai in clar...si iadul merge in paralel cu raiul...uni de-a stanga uni de-a dreapta
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am sa va dau un exemplu, cel al Pendulului lui Foucault. Este foarte clar pentru toata lumea ca schimbarea planului de oscilatie a pendulului poate insemna atat ca pamantul se invarte in jurul axei sale cat si faptul ca bolta cereasca se poate invarti in jurul unui pamant stationar, este relativ acelasi lucru. Insa, cu ajutorul pendulului si al acceleratiei Coriolis se poate determina cu exactitate si "ecuatorul" pamantului si implicit ecuatorul sferei ceresti, in acest fel ecuatorul din linie imaginara devine o linie reala. V-ati gandit vreodata de ce a fost definit ecuatorul ca o linie imaginara si ce ar rezulta din faptul ca acesta este de fapt o linie reala ? Care din "zecile de mii de experimente" considerati ca demonstreaza indubitabil rotatia Pamantului in jurul propriei axe ? |
|
|||
|
|||
![]()
Sateliții geostaționari.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai fost rugat sa oferi un singur material stiintific macar, ecuatii din care sa rezulte la ce viteza de rotatie a "boltei ceresti" se poate produce acelasi efect asupra pendulului asa cum rezulta el din ecuatiile care iau in considerare un pamant care se roteste. In schimb, ai dat un link penibil de pe vimeo cu o animatie facuta pe calculator, zero ecuatii. Nene-neica, animatiile infantile nu tin loc de dovezi. Sau poate asta e nivelul tau de argumentare? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nu sunt sigur care crezi tu că este acea știință care se împotrivește adevărului în cazul topicului nostru: știința oficială - biologia evoluționistă și cosmologia evoluționist/acentristă cu big bang, etc. fie ele riguros atee sau în variante "teiste" -, sau care? Evoluționismul ateist știinfic, etc, etc. pot fi create de Dumnezeu??? Știința contemporană oficială este în proporție de 99% atee! ![]() Aș dori un răspuns ca să evităm dubiile... |
|
||||
|
||||
![]()
Sa inteleg ca nu sunteti de acord nici macar cu teoria relativitatii ?
![]() Relativitatea generală sau teoria relativității generale este teoria geometrică a gravitației, publicată de Albert Einstein în 1916. Ea constituie descrierea gravitației în fizica modernă, unifică teoria relativității restrânse cu legea gravitației universale a lui Newton, și descrie gravitația ca o proprietate a geometriei spațiului și timpului (spațiu-timp). Geometria neeuclidienă (geometria lui Lobacevski), este folosită pentru formularea teoriei generalizate a relativității. În geometria neeuclidiană eliptică nu există drepte paralele ... ? Ati intuit foarte bine, teoria relativitatii se refera la situatii imaginare, spatii imaginare, constructii logice imaginare, adevaruri imaginare, oameni de stiinta imaginari,... in raport cu Dumnezeu care este singurul Adevar valabil. Last edited by neica_nimeni_altul; 21.08.2011 at 11:38:07. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|