Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2011, 18:56:43
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
de ce ne chinuiesti?
Vechi 23.08.2011, 18:57:56
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Iertare!
Vechi 23.08.2011, 19:04:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
să vedem ce zice Sfântul Efrem în tâlcuirea sa la Facere:

"Dimpotrivă, trebuie să știm că întocmai cum cerul și pământul care s-au zidit întru început sunt chiar cerul și pământul, iar nu altceva ce s-ar înțelege sub numele de cer și pământ, tot creadă orice altceva se zice a fi fost zidit și tocmit cu rânduială după zidirea cerului și a pământului nu sunt numiri goale, ci însăși ființa firilor zidite corespunde puterii numelor acestora."

tu asta intelegi,... ca Pamantul se invartea in jurul Soarelui ... care a fost creat in ziua a 4-a ?
Si eu am dat citatul acesta cred, dar impotriva evolutionismului. Aici nu spune deloc ceva de heliocentrism sau geocentrism, iar in ziua a patra nu se explica in Bbilie nici ca pamantul s-a invartit in jurul soarelui, nici ca soarele a facut-o in jurul pamantului, ci ca doar se asigura lumina. Deci nu exista in Biblie nici sustinerea geocentrismului, nici a heliocentrismului.
Vechi 23.08.2011, 19:05:56
AllegroNonTroppo AllegroNonTroppo is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2011
Implicit

neica_nimeni, deci sa intelegem ca tu crezi in chestia asta:

"1 Obiecție: În universul geocentric stelele îndepărtate ar trebui să înconjoare Pământul cu viteze exorbitante pentru a face o revoluție completă în 24 de ore. Cum este posibil?

Răspuns: Universul geocentric are un mediu numit eter care pătrunde în toate obiectele și este ceea ce se învârte în jurul Pământului, care este imobil."
Vechi 23.08.2011, 19:30:02
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Implicit Pamantul zboara de 30 ori mai repede ca glontul ?

Dovada zdrobitoare a falsității sistemului heliocentric http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/...e.html#eclipsa x

Observ ca nici macar sa va dati cu parerea pe acest subiect, nu sunteti in stare,... in schimb va pricepeti foarte bine la tactica diversionista. Voi considerati ca atacand geocentrismul, nu mai trebuie sa raspundeti de ce merge umbra lunii invers la eclipsa ?

Si daca tot a venit vorba de calculul vitezelor, sa inteleg ca voi credeti ca Pamantul zboara cu 30Km/s, adica de 30 ori mai repede ca glontul, pe orbita in jurul Soarelui ?

Dar in jurul centrului galactic, daca zboara impreuna cu Soarele ... putem presupune ca si Pamantul zboara cu 217km/s ? Dar in jurul centrului universului, oare cu cat o zbura ... cred ca de-aia au spus cercetatorii astia ca nu exista un centru al universului, ca nu le mai iesea socoteala de viteza, le dadea cu virgula ! Dar conform teoriei Bing-Bang universul parca era in expansiune, asta nu insemna ca toate corpurile ceresti au o viteza accelerata, chiar asa, ce credeti, Pamantul are viteza constanta ?

Vechi 23.08.2011, 19:45:50
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Pamantul zboara de 30 ori mai repede ca glontul ?
Conform gandirii tale Soarele zboara de 15.000 ori mai repede ca glontul
la pistolul automat Kalashikov viteza glontului e de 720m/s.
Viteza pamantului e de 29km/s --> 40 ori mai repede
Viteza Soarelui dupa conceptia ta e de 11.300 km/s --> 15.694 ori mai repede decat viteza glontului. Dovada zdrobitoare a falsitatii conceptiei tale!

Last edited by ioanna; 23.08.2011 at 19:51:52.
Vechi 23.08.2011, 20:16:23
Senior Member

Talking

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Conform gandirii tale Soarele zboara de 15.000 ori mai repede ca glontul
Mai Ioana, de ce te mira viteza cu care trebuie sa zboare Soarele in jurul Pamantului, te afecteaza pe tine personal cu ceva ? Lumina zboara cu 300000km/s si nu s-a mai vexat nimeni pana acum, comunitatea stiintifica nu a mai facut atata caz. Teoretic orice viteza mai mica decat viteza luminii este admisibila, eu stiu ca Einstein spunea ca nu exista viteze mai mari decat viteza luminii ... mai ales ca vad ca nu va puneti problema cine anume a generat si intretine aceste miscari.

Iata cateva din multiplele întrebări fundamentale (la care nu doresc raspuns) pe care și le pun azi cercetătorii:

1) De ce trăim într-o lume asimetrică și anume într-o lume unde nu există antimaterie, deși legile fizicii permit formarea de materie
și antimaterie. Se fac cercetări intense pentru a se înțelege mecanismul prin care s-a format materia în Univers prin explozia inițială (Big-Bang). Nu ar fi trebuit să se formeze în egală măsură alături de materie și antimaterie? (unii cred ca exista, au vazut la TV)

2) De ce doar 4% din materia existentă în Univers este ceea ce putem vedea -azi- cu mijloacele instrumentale existente?
Restul de 23% reprezintă așa numita materie întunecată (dark matter) și 73% energie întunecată (dark energy) despre care nu se știe în ce constau; Care va sa zica acceptati cu usurinta aceste gogosi, dar refuzati cu tarie existenta eterului.

3) Care este rolul neutrinilor în formarea și evoluția Universului? Neutrinii sunt considerati a fi particule componente inițiale ale materiei, rezultate ca urmare a "Big Bang-ului". Valoarea absolută a masei lor este încă o necunoscută și interacția acestora cu alte componente ale materiei este foarte slabă, de unde și greutatea de a putea fi detectate. Prin corpul omenesc se "considera" ca trec cca 100 bilioane de neutrini într-o secundă, pe care noi nu îi simțim?

Ce de gogosi pe banda rulanta, ati ajuns sa considerati SF-ul "stiinta" si sa va inchinati la stiinta chiar fara sa stiti.
Preferati sa credeti scenariile unui handicapat in scaun cu rotile decat pe Moise care a vorbit cu Dumnezeu.

Last edited by neica_nimeni_altul; 23.08.2011 at 20:32:26.
Vechi 23.08.2011, 20:23:51
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Mai neica_nimeni, de ce te deranjeaza pe tine viteza pamantului, daca o accepti pe cea a luminii? Faci atata "gargara" ca e de 30 de ori mai mare decat a glontului, insa afirmi cu nonsalanta ca viteza soarelui de 15.000 de ori mai mare ca a glontului e normala :)) Apoi nu inteleg ce tot insisti cu deplasarea umbrei lunii in timpul eclipsei de soare. E logic, din moment ce datorita miscarii de revolutie a Pamantului, traiectoria reala dupa care se deplaseaza Luna nu e eliptica, ci o linie sinusoidala. Acuma imagineaza-ti umbra lunii, in perioada aia scurta de eclipsa, daca ea avanseaza pe linia descendenta a sinusoidei, cum se reflecta pe pamant.

Citat:
Preferati sa credeti scenariile unui handicapat in scaun cu rotile decat pe Moise care a vorbit cu Dumnezeu
Scuza-ma, tu ai citit macar o data Biblia?! Se pare ca nu, din moment ca insinuezi ca Dumnezeu dezbatea cu Moise in Cortul Marturiei geocentrismul. Asta era problema vitala pentru evrei acum 3200 de ani :)Sfatul meu prietenesc e sa te apleci asupra problemelor duhovnicesti, daca pretinzi ca esti ortodox, caci cele stiintifice te coplesesc si cu siguranta nu ele iti indica calea cea dreapta.

Last edited by ioanna; 23.08.2011 at 20:50:48.
Vechi 23.08.2011, 20:50:48
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Un ucenic il intreba, odata, pe avva al sau, batran si orb, cine in jurul cui se invarte, pamantul in jurul soarelui sau invers. Raspunse avva: - Dragul meu, tu nu stii ca toata creatia marturiseste pe Dumnezeu Cel Prea Inalt? - Ba da, stiu avvo, raspunse tanarul. - Da' nu numai ca Il marturiseste dar este ca si o evanghelie pururea deschisa, zise batranul. - Cum asa, intreba tanarul? - Pai, dragul meu, ea nu numai ca marturiseste dar ne si invata, la modul simbolic sau duhovnicesc, si despre cele spirituale sau duhovnicesti. - Nu inteleg, zise tanarul. - Pai, uite, zi-mi tu mie ce simbolizeaza pamantul, intreba batranul? - Cred ca lumea si oamenii, raspunse ucenicul. - Foarte bine, zise batranul orb. Dar cerul? - Pai ... pai, a, da, Imparatia lui Dumnezeu, zise tanarul dupa o mica ezitare. - Si mai bine, il incuraja avva. Da' stelele? - A, acuma e simplu, sunt sfintii si ingerii, spuse dintr-o rasuflare ucenicul. - Si Soarele, intreba batranul? - Pe Domnul si Mantuitorul nostru, raspunse tot mai bucuros ucenicul. - Dar Luna, intreba batranul? - Pe Maicuta Sfanta, raspunse nesigur si intrebator tanarul? - Da, pe Preasfanta Sa Maicuta, caci si ea primeste lumina tot de la Soarele nost', Iisus Hristos si ne vegheaza in intunerecul pacatelor noastre. Ei acum ai vazut cum ne invata pe noi toata creatia despre cele dumnezeiesti? Ai vazut "evanghelia" deschisa?
- Da, am vazut zise bucuros ucenicul dar cu o unda de duiosie in glas la gandul ca batranul "vedea" desi era orb, iar el era cel "orb" desi vedea. - Atunci spune tu cine ar fi mai nimerit sa se invarta si in jurul cui, intreba din nou batranul? - Acuma mi-e clar, avvo, e limpede ca lumea in jurul lui Dumnezeu si nu invers.
Iertare daca nu v-a placut povestea.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Vechi 23.08.2011, 20:53:38
Senior Member

Talking

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Apoi nu inteleg ce tot insisti cu deplasarea umbrei lunii in timpul eclipsei de soare.
Mi-am dat seama ca nu intelegi,...

Am sa incerc sa-ti explic, nu este atat de greu de inteles:

1. Luna face un tur complet pe eliptica in jurul Pamantului in 29 zile, adica intr-o ora se deplaseaza aparent cu 0,5 grade fata de un observator aflat pe Pamant.

2. Pamantul face un tur complet in jurul axei proprii in 24 ore, adica intr-o ora se roteste in jurul axei aparent cu 15 grade fata de un observator aflat pe Luna.

3. Umbra lunii la eclipsa de soare se deplaseza aparent pe suprafata Pamantului in primul rand datorita miscarii de rotatie a Pamantului in jurul axei, care este foarte rapida comparativ cu deplasarea Lunii pe orbita (vezi filmul de mai jos)

http://www.youtube.com/watch?v=CswzrzqmvOA

=> in mod evident, indubitabil, axiomatic, ca umbra lunii la eclipsa de soare trebuie sa se miste obligatoriu de la Est la Vest, dar experimentul si realitatea ne arata exact opusul ! Rezulta ca e ceva putred in Danemarca ?

Last edited by neica_nimeni_altul; 23.08.2011 at 23:35:37.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) Eugen7 Dogmatica 199 19.02.2013 19:40:14
Teologia de eliberare ignatiu Biserica Romano-Catolica 1 16.09.2012 22:31:47
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
intrebari despre teologia ortodoxa nell Despre Biserica Ortodoxa in general 14 09.09.2009 20:33:48