Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2012, 13:20:53
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae44 Vezi mesajul
ma bucur ca ai invatat multe, dar te intreb ceva fara sa te superi :fa o analiza si vezi de unde ai invatat,de la cine???iar cei de la care ai invatat tu, de unde au invatat?? cred ca in materie de religie si credinta Sfanta Scriptura AR TREBUI SA AIBA ULTIMUL CUVANT toata veneratia pentru sfinti dar daca ei zic altceva decat ce zice chiar Domnul IIsus?pe cine crezi???Sfanta scriptura e la fel in toata lumea ar fi bine s-o studiezi mai amanuntit sa stii exact care sunt cei care merg in rai si iad..

Mai sa fie... Dragule, Sfintii parinti a trait credinta si nu au lasat-o doar scrisa. Intelegi? Incearca sa faci putin diferenta. Sfintii au trait credinta si ne-au lasat invataturi din trairile lor, iar talcuirea Sfintei Scripturi au realizat-o tocmai prin aceasta traire a celor spuse in Sf Scriptura. Voi care numai o studiati din scoarta in scoarta si veniti sa va numiti atotstiutori, va intreb ce mai cautati pe aici pe un forum ortodox ....va macina cumva Adevarul? De ce invataturi mai aveti voi nevoie cand stiti atat de bine Bilia?
Reply With Quote
Vechi 03.02.2012, 14:15:51
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit despre iehovisti

Acum inteleg de ce iehovistii primesc un impuls in spate, ca sa nu zic altfel, in din ce in ce mai putinele state care chiar isi ingrijesc cetatenii, de ex. dictaturile de dezvoltare: pentru ca sunt o plaga, cu obsesiile lor subversioniste, anti-armata si anti-transfuzie, anti...
Profetule, chiar ai merge cu Biblia in mana la pericol, ai? Adica, daca noaptea un hot iti sparge casa stai ca lemnu', si nu iti aperi familia, ca de, mantuirea e mai importanta?!
E ciudat, dar se pare ca, fie si involuntar, o cernere tot a avut loc, prin intrarea unor credinciosi NP pe acest forum: singurii de bun-simt s-au vadit intotdeauna a fi penticostalii. Si, pare-mi-se, unii baptisti, foarte putini, care au intrat, cand au intrat. Restul, parca sunt niste cyberzombies, la care doar pastorul are parola de admin, si deci poate apela la vestigialul lor bun-simt. Cu toata piscaleala amicala dintre mine si bunul nostru coleg Catalin, eu am afirmat public si afirm si acum ca am evlavie si la Sf. Nectarie Taumaturgul, pe care il consider, alaturi de Padre Pio, unul dintre marii facatori de minuni din aceasta era, altfel atat de decazuta in atatea privinte. Astia insa vin si porcaiesc orice au si catolicii, si ortodocsi, si miafizitii sfant: de la sfinte moaste, la ierarhie, si de la nemurirea sufeltului la firescul institutiei defensive a armatei.
Insa, trebuie sa recunosc: intr-un veceu de tara sau intr-o padure de munte, vara, nimic nu se compara cu o brosura iehovista pentru anumite necesitati urgente... 1-0 pentru calitatea hartiei, sau cartonului, martorilor lu' peste...

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 03.02.2012 at 14:21:14.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2012, 14:54:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Bineinteles ca e foarte posibil sa nu fie cea corecta, dar asta e interpretarea pe care o dau eu si o expun in conditiile in care o fac pe cont propriu.
Sau mai bine spus lupul in blana de oaie? Profetule cine vrei sa te creada? V-ati propus cumva sa ne citati toata Biblia si apoi aveati de gand sa ne dezvaluiti confesiunea dmv.?

Citat:
Am expus comentarii ale unor istorici si fapte concrete, de asemenea am expus parerea personala (ce as fi facut eu) cu privire la razboi, adica eu m-as fi dus cu Biblia in maini si nu cu sabia.
Cred ca aveti nevoie de putina lecitina domnule Profet. Reluati putin istoria cestui topic si cititiva cu atentie ideile dmv. cu privire la istoria poporului roman.

Citat:
Un raspuns am intotdeauna si biblia este de aici:
http://www.bibliaortodoxa.ro/

Pai daca easta e sursa, de ce faceti trimitere "la a se studia varinta in limba greaca". Sau sa inteleg ca numai anumite parti din acesta sursa este corecta?
Reply With Quote
Vechi 03.02.2012, 14:55:07
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Insa, trebuie sa recunosc: intr-un veceu de tara sau intr-o padure de munte, vara, nimic nu se compara cu o brosura iehovista pentru anumite necesitati urgente... 1-0 pentru calitatea hartiei, sau cartonului, martorilor lu' peste...

Mă scuzi, dar este o hârtie prea lucioasă pentru simțurile mele delicate!
Reply With Quote
Vechi 03.02.2012, 15:02:32
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Pai daca easta e sursa, de ce faceti trimitere "la a se studia varinta in limba greaca". Sau sa inteleg ca numai anumite parti din acesta sursa este corecta?
Bingo!
Sunt anumite versete modificate chiar față de sursa contemporană grecească (a Bisericii Ortodoxe Grecești), așa cum am arătat de numeroase ori pe topicul despre diferențe.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2012, 15:18:42
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Sau mai bine spus lupul in blana de oaie? Profetule cine vrei sa te creada? V-ati propus cumva sa ne citati toata Biblia si apoi aveati de gand sa ne dezvaluiti confesiunea dmv.?

Nu vreau sa ma creada nimeni. Pur si simplu mi-am expus parerea, nu vad de ce sunteti atat de deranjati, nu am judecat pe nimeni, nici nu intentionez. Cu privire la confesiune, v-am "dezvaluit" mai demult ca sunt contra religiilor si cred in modelul biblic "biserici in case" iar locul unde se intrunesc crestinii poarta denumirea biblica de "casa de rugaciune", indiferent daca e o casa particulara sau o cladire dedicata acestui scop.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2012, 15:45:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Bingo!
Sunt anumite versete modificate chiar față de sursa contemporană grecească (a Bisericii Ortodoxe Grecești), așa cum am arătat de numeroase ori pe topicul despre diferențe.
Chiar nu ma intereseaza. Viata si trairea crestinismului de catre Sfinti este modelul meu de viata. Ca s-a adaugat o virgula in plus sau minus - nu s-au schimbat cu nimic esenta si vitaminele duhovnicesti lasate de Sfintii Parinti. Insa voi sunteti mult peste acesti parinti. De ce va mai obositi sa ne invatati si sa ne invadati cu tot felul de ineptii, daca tot le stiti pe toate si nu mai aveti nevoie de invatatura?
Reply With Quote
Vechi 03.02.2012, 15:55:09
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Chiar nu ma intereseaza.
Nu știu dacă politica struțului e benefică în domeniul spiritual. Ba e chiar păguboasă, având în vedere resposabilitatea [vis a vis de Cuvântul Adevărului] creștină.

Citat:
Ca s-a adaugat o virgula in plus sau minus - nu s-au schimbat cu nimic esenta si vitaminele duhovnicesti lasate de Sfintii Parinti.
Nu virgula e problema (deși Hristos vorbea ceva despre iotă și cirtă modificată în Lege), ci acele modificări voite pentru a corespunde dogmelor nebiblice.

Citat:
Insa voi sunteti mult peste acesti parinti. De ce va mai obositi sa ne invatati si sa ne invadati cu tot felul de ineptii, daca tot le stiti pe toate si nu mai aveti nevoie de invatatura?
Domnule Ovidiu, tot o dați în sus și-n jos cu Sfinții Părinți, când modelul nostru suprem ar trebui să fie Iisus Hristos. Chiar sfinții apostoli au mai făcut greșeli, ce să mai vorbim de urmașii acestora. Credeți că merită să lepădați modelul hristic în favoarea modelelor umane?
Reply With Quote
Vechi 03.02.2012, 16:03:44
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Chiar nu ma intereseaza. Viata si trairea crestinismului de catre Sfinti este modelul meu de viata. Ca s-a adaugat o virgula in plus sau minus - nu s-au schimbat cu nimic esenta si vitaminele duhovnicesti lasate de Sfintii Parinti. Insa voi sunteti mult peste acesti parinti. De ce va mai obositi sa ne invatati si sa ne invadati cu tot felul de ineptii, daca tot le stiti pe toate si nu mai aveti nevoie de invatatura?
Aici gresesti grav.Ar trebui sa uiti tot ce-ai invatat pana acum si sa intelegi ca Hristos te invata despre curatirea sanctuarului inceputa in anul 1844 ( dupa ce "profetia" cu sfarsitul lumii s-a dovedit un fals ) ,te invata despre judecata de cercetare ,Despre faptul ca El e arhanghelul Mihail si despre mileniu, si despre "timpul de har " si te invata ca Dumnezeu e al celor morti ca pentru el toti sant morti .
Aia e invatatura adevarata.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2012, 16:15:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu știu dacă politica struțului e benefică în domeniul spiritual. Ba e chiar păguboasă, având în vedere resposabilitatea [vis a vis de Cuvântul Adevărului] creștină.
Pai domnule 99 (sau mai bine zis 66), daca eu am ales aceasta politica nu vada care este problema ta. Nu te-a intrebat nimeni de sanatate.

Citat:
Nu virgula e problema (deși Hristos vorbea ceva despre iotă și cirtă modificată în Lege), ci acele modificări voite pentru a corespunde dogmelor nebiblice.
Ti se pare ca duc lispa de sfaturile tale "ziditoare"? Sincer chiar nu am nevoie de ele.

Citat:
Domnule Ovidiu, tot o dați în sus și-n jos cu Sfinții Părinți, când modelul nostru suprem ar trebui să fie Iisus Hristos. Chiar sfinții apostoli au mai făcut greșeli, ce să mai vorbim de urmașii acestora. Credeți că merită să lepădați modelul hristic în favoarea modelelor umane?
Pai domnule 66, Sfintii Parinti l-au avut ca model suprem si l-au urmat pe Iisus Hristos. Bineinteles ca Iisus Hristos este modelul suprem si pentru noi, insa Sfintii Parinti ne invata cum sa-L urmam si nu asa cum ne taie pe fiecare mintea. Insa voi astia "smeritii" ce sa va mai plecati urechea la ce spun Sfintii. Cine or mai fi si astia?

Last edited by ovidiu b.; 03.02.2012 at 16:18:48.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18