![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai sa fie... Dragule, Sfintii parinti a trait credinta si nu au lasat-o doar scrisa. Intelegi? Incearca sa faci putin diferenta. Sfintii au trait credinta si ne-au lasat invataturi din trairile lor, iar talcuirea Sfintei Scripturi au realizat-o tocmai prin aceasta traire a celor spuse in Sf Scriptura. Voi care numai o studiati din scoarta in scoarta si veniti sa va numiti atotstiutori, va intreb ce mai cautati pe aici pe un forum ortodox ....va macina cumva Adevarul? De ce invataturi mai aveti voi nevoie cand stiti atat de bine Bilia? |
|
|||
|
|||
![]()
Acum inteleg de ce iehovistii primesc un impuls in spate, ca sa nu zic altfel, in din ce in ce mai putinele state care chiar isi ingrijesc cetatenii, de ex. dictaturile de dezvoltare: pentru ca sunt o plaga, cu obsesiile lor subversioniste, anti-armata si anti-transfuzie, anti...
Profetule, chiar ai merge cu Biblia in mana la pericol, ai? Adica, daca noaptea un hot iti sparge casa stai ca lemnu', si nu iti aperi familia, ca de, mantuirea e mai importanta?! E ciudat, dar se pare ca, fie si involuntar, o cernere tot a avut loc, prin intrarea unor credinciosi NP pe acest forum: singurii de bun-simt s-au vadit intotdeauna a fi penticostalii. Si, pare-mi-se, unii baptisti, foarte putini, care au intrat, cand au intrat. Restul, parca sunt niste cyberzombies, la care doar pastorul are parola de admin, si deci poate apela la vestigialul lor bun-simt. Cu toata piscaleala amicala dintre mine si bunul nostru coleg Catalin, eu am afirmat public si afirm si acum ca am evlavie si la Sf. Nectarie Taumaturgul, pe care il consider, alaturi de Padre Pio, unul dintre marii facatori de minuni din aceasta era, altfel atat de decazuta in atatea privinte. Astia insa vin si porcaiesc orice au si catolicii, si ortodocsi, si miafizitii sfant: de la sfinte moaste, la ierarhie, si de la nemurirea sufeltului la firescul institutiei defensive a armatei. Insa, trebuie sa recunosc: intr-un veceu de tara sau intr-o padure de munte, vara, nimic nu se compara cu o brosura iehovista pentru anumite necesitati urgente... 1-0 pentru calitatea hartiei, sau cartonului, martorilor lu' peste... Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 03.02.2012 at 14:21:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Pai daca easta e sursa, de ce faceti trimitere "la a se studia varinta in limba greaca". Sau sa inteleg ca numai anumite parti din acesta sursa este corecta? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mă scuzi, dar este o hârtie prea lucioasă pentru simțurile mele delicate!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt anumite versete modificate chiar față de sursa contemporană grecească (a Bisericii Ortodoxe Grecești), așa cum am arătat de numeroase ori pe topicul despre diferențe. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vreau sa ma creada nimeni. Pur si simplu mi-am expus parerea, nu vad de ce sunteti atat de deranjati, nu am judecat pe nimeni, nici nu intentionez. Cu privire la confesiune, v-am "dezvaluit" mai demult ca sunt contra religiilor si cred in modelul biblic "biserici in case" iar locul unde se intrunesc crestinii poarta denumirea biblica de "casa de rugaciune", indiferent daca e o casa particulara sau o cladire dedicata acestui scop. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu știu dacă politica struțului e benefică în domeniul spiritual. Ba e chiar păguboasă, având în vedere resposabilitatea [vis a vis de Cuvântul Adevărului] creștină.
Citat:
Domnule Ovidiu, tot o dați în sus și-n jos cu Sfinții Părinți, când modelul nostru suprem ar trebui să fie Iisus Hristos. Chiar sfinții apostoli au mai făcut greșeli, ce să mai vorbim de urmașii acestora. Credeți că merită să lepădați modelul hristic în favoarea modelelor umane? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Aia e invatatura adevarata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by ovidiu b.; 03.02.2012 at 16:18:48. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|