Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2012, 20:50:58
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PetruD Vezi mesajul
Asta mi se pare si mie cel mai corect - ca noi ortodocsii trebuie sa ii combatem doar ideologic, in rest sa ii iubim, sa colaboram cu ei fara probleme si sa ne rugam pentru ei.

Ca sa iti raspund, Yasmina, de ce am deschis threadul? Pentru ca am vazut foarte multi parinti avand o atitudine de „taie si spanzura” catre eterodocsi, si am vrut sa dezbat lucrul asta pentru ca nu mi s-a parut corect.
Multumesc pt raspuns,
nici mie nu-mi pare corect ca eu,o simpla persoana(si altii ca mine)sa taie si sa spanzure,sa judece si osandeasca in ceea ce priveste sansele altuia.
Ca au spus parintii...ei isi permit sa spuna multe,au dus o altfel de viata decat noi,care suntem pacatosi,traim in lume si suntem obsedati de ea,acum ce facem?Vrem sa ne ridicam si la rangul parintilor sa-i judecam pe ceilalti asa cum isi permit ei?
De la cine putere?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2012, 21:02:09
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PetruD Vezi mesajul
Pentru ca am vazut foarte multi parinti avand o atitudine de „taie si spanzura” catre eterodocsi, si am vrut sa dezbat lucrul asta pentru ca nu mi s-a parut corect.
Si crezi ca degeaba zic asta??

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Vrem sa ne ridicam si la rangul parintilor sa-i judecam pe ceilalti asa cum isi permit ei?
De la cine putere?
Sa ne ridicam la rangul lor n-am putea,dar am putea macar sa-i credem... Ce facem,zicem ca nu-i judecam pe altii dar in schimb judecam cuvantul sfintilor nostri parinti?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2012, 21:15:19
PetruD PetruD is offline
Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
foarte multi parinti avand o atitudine de „taie si spanzura” catre eterodocsi

Pai atunci, hai sa-i omoram. Ca oricum sunt pierduti. Nu? Sa curatam lumea de niste fiinte care consuma aerul ortodocsilor degeaba. (Va rog iertati-ma pt sarcasmul acid)
Reply With Quote
Vechi 27.01.2012, 21:20:58
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul

Sa ne ridicam la rangul lor n-am putea,dar am putea macar sa-i credem... Ce facem,zicem ca nu-i judecam pe altii dar in schimb judecam cuvantul sfintilor nostri parinti?
Una este sa-i crezi si alta este sa te ridici tu sa-i judeci pe altii ca asa faceau si parintii...
Daca un chirurg isi ocareste asistentii,apoi stai tu linistit ca asta nu-i da dreptul omului de serviciu de la gunoi sa-i ocareasca si el!!
Chestie de rang,pricepusi?

Sau tu prin asta iti arati dragostea catre Dumnezeu,prin dezgustul care-l arati catre alti oameni,de alte confesiuni?

De nu-L lasati pe Dumnezeu sa aiba El o atitudine?de ce trebuie sa aveti voi?sunteti mai cu motz?de ce?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2012, 21:35:54
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
eu cred ca vrea sa spuna ca nu va conta nici vointa noastra, nici credinta noastra, nici apartenenta religioasa.
ci doar faptele noastre.
nu ti se mare mai fair-play asa?
Doar daca am face negot cu Dumnezeu. Eu fac bine, Tu ma mantuiesti.
Vechi 27.01.2012, 21:39:37
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Doar daca am face negot cu Dumnezeu. Eu fac bine, Tu ma mantuiesti.
Exact,dar nici daca-i prezinti certificatul tau de ortodox Lui Dumnezeu nu inseamna prea mult?
Ce crezi?
Reply With Quote
Vechi 27.01.2012, 21:41:19
TunsDiana
Guest

Implicit

Teoria buna, practica ne omoara. Parintii au taiat si au spanzurat pentru ca au avut o practica reala.
Spuneti ca trebuie sa ne rugam si sa iubim, de acord, usor de zis, greu de facut.
Cati dintre noi iubim pe cei de alta religie sau pe atei, dar sa zicem.
Colaborarea e dificila pt ca religia, subiectele cu caracter religios intervin vrei sau nu in discutie. Cum poti colabora armonios cu un om care injura Biblia si pe Hristos, mai poate exista o comunicare, d-voastra cum ati reactiona intr-o situatie practica? Sau cand cineva te face in toate felurile pt ca mergi la biserica? Sau cand te ameninta si iti face scandal? Pentru Petru D

Last edited by TunsDiana; 27.01.2012 at 21:50:21.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2012, 21:52:09
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Exact,dar nici daca-i prezinti certificatul tau de ortodox Lui Dumnezeu nu inseamna prea mult?
Ce crezi?
Nu. Ortodoxismul nu presupune doar faptul ca ai fost botezat si te declari la referendum ortodox. Ortodoxismul presupune trairea conform invataturilor apostolice. Cand ai invataturi de credinta gresite, chiar daca tii post si iti faci rugaciuni (trairea totala si autentica nu e decat in Biserica) il contesti pe Dumenzeu. Contesti invatatura Lui. Mandria ta te face sa contrazici, pe baza mintii tale limitate, invatatura Sa. Si asta e suficient ca sa te duca la pieire.
Vechi 27.01.2012, 21:54:56
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Teoria buna, practica ne omoara. Parintii au taiat si au spanzurat pentru ca au avut o practica reala.
Spuneti ca trebuie sa ne rugam si sa iubim, de acord, usor de zis, greu de facut.
Cati dintre noi iubim pe cei de alta religie sau pe atei, dar sa zicem.
Colaborarea e dificila pt ca religia, subiectele cu caracter religios intervin vrei sau nu in discutie. Cum poti colabora armonios cu un om care injura Biblia si pe Hristos, mai poate exista o comunicare, d-voastra cum ati reactiona intr-o situatie practica? Sau cand cineva te face in toate felurile pt ca mergi la biserica? Sau cand te ameninta si iti face scandal? Pentru Petru D
Nu e adevarat. Eu am prieteni atei. Nu am o problema cu ei. E drept ca ies "scantei" cand ajungem sa discutam pe acest subiect, dar asta nu insemna ca nu putem sa ii iubim pe cei de alte credinte sau pe atei. "Iubeste pacatosul si uraste pacatul".
Vechi 27.01.2012, 22:03:13
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Una este sa-i crezi si alta este sa te ridici tu sa-i judeci pe altii ca asa faceau si parintii...
Daca un chirurg isi ocareste asistentii,apoi stai tu linistit ca asta nu-i da dreptul omului de serviciu de la gunoi sa-i ocareasca si el!!
Chestie de rang,pricepusi?
Un sfant poate ocari ,pentru ca intelege ce se intampla pe lumea asta .Eu,care nu mai inteleg nimic, macar sa nu ocarasc pe nimeni . Unora le sta bine sa ocarasca,altora nu. Ocara trebuie sa fie dublata de dragoste si de respect pentru exemplul personal al acelui om,si o suportam cu drag.La ceilalti ,care ataca fara a se intrevedea un suflet cald in ei , vedem doar un fel de raceala,un razboi aproape personal.
Acest fel de credinta e o mare iluzie. E drept ca trebuie sa aparam credinta ,dar sa lasam generalii sa atace ,iar noi,ca simplii soldati ,sa ne multumim ca macar cu noi sa incepem razboiul ,inainte de a ne da mari aparatori a ceva ce nu suntem .
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18