![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Sabina, Eu nu cred ca danyel merita toate acele cuvinte. Si am senzatia ca tonul "argumentatiei" nu este unul tocmai in acord cu cauza aparata. Danyel a perceput "Oastea Domnului" la nivelul unui ideal care in sine nu este rau. Cum a ajuns el sa dea roade in prezent, este alt aspect. Va urma poate si intalnirea cu acele realitati neplacute despre care vorbesti. Sa speram ca atunci va avea discernamantul si curajul necesar pentru a face ceea ce este bine. |
|
|||
|
|||
![]()
Bineanteles ca exista probleme, abateri, si alte chestii de genu asta numai ca voi, in special sabina, doar astea le vedeti, aveti impresia ca toata OD e infestata de protestantism, cu mici exceptii, numai ca e chiar invers, OD e a ortodoxiei iar mici exceptii sunt in legatura cu protestantismul, iar sa sti ca daca in toate adunarile ar exista preot lucrurile ar sta altfel, numai ca nu ostasii nu doresc preot ci preotii nu-i prea doresc, cat despre tonul lui sabina, nu mai e demult unul de critica ci unul total jignitor la adresa OD si a mea si nu cred ca ar mai avea rost sa continui discutia cu sabina pt ca ea tot ce spune despre OD spune nu ca sa clarifice o situatie ci ca sa denigraze OD si ari ce asi spune eu, tot timpul ma acuza de fanatism, ce sa mai pot discuta cu o asfel de persoana, ma tot intreb oare e cu adevarat crestina ortodoxa? ca din comportamentul ei nu se vede, Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnule danyel, va fac fanatic, deoarece numai un fanatic nu vrea sa vada realitatea si scrie : "Bineanteles ca exista probleme, abateri, si alte chestii de genu asta numai ca voi, in special sabina, doar astea le vedeti, aveti impresia ca toata OD e infestata de protestantism, cu mici exceptii, numai ca e chiar invers, OD e a ortodoxiei iar mici exceptii sunt in legatura cu protestantismul," Situatie e invers ca descrierea dv. si majoritatea OD e infectata de protestantism, numai la un om cuprins de orbirea fanatismului, poate exista o asa vedere deformata a realitati. Spre deosebire de alti ce scriu pe acest topic, nu am pretentia in a fi o buna credincioasa si nici nu imi arog unele drepturi in a vorbi in numele Biserici. Am destule cunostinte teologice pentru a face diferenta intre invataturile Biserici si cele protestante. Am destul discernamant in a nu ma lasa orbita de cuvinte frumoase, ci a vedea realitatea asa cum este, a vede cum practica in viata de zi cu zi sau nu membri OD ortodoxia. E o mare diferenta in a te lauda cat de mare ortodox esti si in a aplica ceea ce zici ca esti.! Iar prezentarea situatie actuale OD nu este o denigreare ci doar prezentarea crudului adevar. Ce trebuie sa ne ascundem dupa degete, daca realitatea este asa de trista? Domnule Alin :"Si am senzatia ca tonul "argumentatiei" nu este unul tocmai in acord cu cauza aparata." Poate nu ati citit unele scrise de Sfinti la adresa dusmanilor Biserici si a lui Dumnezeu. Veti vedea ca la fel nu se adreseaza cu respect catre asemenea oamenii. Exemplu bun : http://www.ioanguradeaur.com/?omilia_evrei1&paged=5 Uitativa in special la Omilia impotriva evreilor... Si mai adaug ceva. Nu am nimica contra miscari OD, ci am ceva contra majoritati membrilor OD, cu caracterul lor care merita pe deplin caracterizarea ce le-am facuto. Si critica mea se indrepta asupra acelor oamenii, insa am ce am cu pacatele din ei si nu cu omul insusi. Intodeauna e de datoria unui ortodox a lupta contra pacatului, si a se ruga ca pacatele sa paresesca pe oameni cuprinsi de ele, si ca acei oameni sa ajunga la randul lor sa se mantuiasca. Hristos nu si-a dorit niciodata ca odata cu pacatele sa fie distrus si omul, a iubit pe pacatos la fel ca pe cel credincios, si a dorit ca pacatosul sa revina pe adevarata cale a credintei, sa renunte la calea care duce la pierzanie... Domnule danyel, chiar daca va fac fanatic, va iubesc la fel ca pe oricare om si nu am nimica cu omul danyel, am ce am cu orbirea de care sunteti cuprins , cu faptul ca nu puteti percepe realitatea asa cum este. Daca sunteti un bun credincios cum pretindeti, atunci ati putea mai bine sa ajutati OD prin perceperea realitati. Doar printro percepere reala a realiati, veti fi in stare a duce o lupta cu sanse de victorie contra erezilor din randul OD. Nerecunosterea a realitati, insemna o recunostere si o acceptare a erezilor din randul OD, care din pacate pe zi ce trece tot mai multi adepti castiga in randul acelei miscari. Va rog, vedeti realitate asa cum este ea, alaturativa acelor membri OD, care incerca se readuca OD pe fagasul invataturilor Biserici, si faceti ca adevarati ortodocsi sa fie majoritatea din membri OD asa cum afost pe vremea par Trifa. Eu am prezentat pe acest topic destul de larg situatia OD asa cum o vad eu, am facut trimiteri si uneori am argumentat parerea mea, nu mai vad rostu a scrie si mai mult. Stiti cum e: cine are urechi sa auda, cine are ochi sa vada... |
|
|||
|
|||
![]()
Sabina,
critica dumitale incepe sa capete conotatii profunde negative. In primul rind sensibilitatea nu este un lucru de care e cazul sa faceti misto -uri gratuite. Una din caracteristicile sfinteniei este sensibilitatea "de domnisoara" cum spuneti dvs. si nu tupeul celei care scuipa seminte la coltz de strada, chiar daca asa facea si Florin Piersic in rolul lui "Margelatu" si la el "dadea bine". In al doilea rind, desi fenomene semnalate de tine corespund unor anumite realitati, consider ca va plasati in afara adevarului atunci cind generalizati la "mai multe de 50% din membrii "Oastei Domnului"" Asa cum afirmati, ati participat la citeva adunari la Sibiu si prin tara. Membrii acelor adunari insumeaza 50% din "Oastea Domnului"? A iesit fiecare din ei in fatza, sub ochiul dumitale critic si s-a manifestat de asa natura incit sa va confirme (intemeiat) acuzatiile de protestantism? Aici cred ca sariti calul si deviati mult de la o realitate pe care o doriti confirmata statistic si de fapt e stabilita empiric. M-am confruntat si eu cu ostasi "infestati" de protestantism si ostasi ortodocsi-convinsi. Da, pot afirma ca cei din prima categorie, pe care i-am cunoscut eu erau ceva mai numerosi decit cei din a doua. Insa pe de o parte poate fi o impresie subiectiva, pentru ca cei din prima categorie au "darul" de a iesi mai mult in evidenta decit ceilalti. Iar pe de alta parte, nu am baze pentru a afirma ca acea experienta strict personala poate fi generalizata, asa cum faceti dvs. E adevarat ca Adunarile "Oastei Domnului" sint ceva diferit. De aceea (si alte citeva motive) probabil ca nu vor fi percepute niciodata in mod pozitiv de cei din afara, decit unii (mai putini) care au afinitati pentru specificul lor. Insa am convingerea ca acolo unde exista un preot bun, pentru cei prezenti acolo poate fi ceva pozitiv pentru viata lor spirituala(ortodoxa). Citat:
Aveti impresia ca virulenta criticii va va aduce mai aproape de Sf. Ioan Gura de Aur? Sau poate nu ati realizat ca ati gasit o justificare cam periculoasa atitudinii dvs, care cam indica spre boala "parerii de sine" pe care ati semnalat-o ca fiind o problema tipic ostaseasca? |
|
|||
|
|||
![]()
Problema potenstantismului in Oaste nu-mi este straina, chiar pe forumul OD am atras atentia asupra acestor probleme, dar faptul ca voi percepeti oastea ca pe ceva negativ aflandu-se pe un drum fara intoarcere inspre protestantism, nu face decat sa dea o palma acestei lucrari de inoire!
Eu nu vorbesc din pareri autoinprimate, ci vreau sa spun ca OD asa cum am cunoscut-o eu e diferita de cea pe care o prezentati voi, problema care e.. s-a intamplat sa se infiltreze multi in OD incercand sa se afirme prin ea si asfel au stricat imaginea oastei, bineanteles ca acesti oameni nu sunt bine vazuti si nu fac deloc cinste oastei, dar atata timp cat in fruntea oastei avem preoti vrednici cum e Pr Vasile Mihoc sau Constantin Necula nu ma tem de o posibila alunecare, intrebarea e, unde sunt pastorii care ar trebuii sa conduca turma? de multe ori preotii lupta in potriva oastei si asfel se formeaza separatisme intre OD si biserica din parohie, Daca preotii ar accepta, nu neaparat ideea de OD ci o coordonare a ei in parohiile lor lucrurile ar sta putin altfel, deci nu puteti improsca cu noroi tot timpul pe fata OD sunt oameni care desigur n-au prea multa pregatire teologica si poate si la smerenie stau mai prost si vazand atitudinea preotilor de multe ori i-au si ei o atitudine nu tocmai ortodoxa, lucrurile ar trebui rezolvate in comun, nu doar de catre o parte, iar aceste sa le zicem critici, nu zidesc ci mai mult destrama, daca in parohiile voastre exista OD, de ce nu luati legatura cu adunarile? de ce nu mergeti sa indreptati raul din Biserica? de ce stati deoparte si criticati fara insa a va implica in rezolvarea situatiei? a vedea paiul din ochiul fratelui nu-i tocmai crestinesc Ori daca voi nu aveti nevoie de OD, foarte bine, sunteti cu adevarat credinciosi ai Bisericii, ati inteles misiunea si chemarea voastra, intelegeti indatoririle; numai ca pentru altii oastea este un ajutor, o intarire si o calauza spre Biserica, iar daca mai sunt escapade este pentru ca suntem oameni predispusi mandriei si afirmarii, numai ca voi cei care sunteti pe calea induhovnicirii, taceti si nu va indreptati fratii cu blandete; doar prin critici, va faceti arama sunatoare si chimval rasunator! Domnul sa ne ajute sa traim dupa voia Lui, si sa punem interesele aproapelui nostru mai presus de orgoliile noastre de "mari crestini" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru Oastea Domnului normal ca are conotatii profund negative. "In primul rind sensibilitatea nu este un lucru de care e cazul sa faceti misto -uri gratuite. Una din caracteristicile sfinteniei este sensibilitatea "de domnisoara" cum spuneti dvs. si nu tupeul celei care scuipa seminte la coltz de strada, chiar daca asa facea si Florin Piersic in rolul lui "Margelatu" si la el "dadea bine"." Nu e adevarat va contraziceti singur : "Cind despre modul in care va ascundeti in spatele Sfintilor incercind sa justificati tonul dvs ar trebui sa va atrag atentia ca datorita faptului ca nu ati ajuns (inca) coleg(a) de calendar cu Sf. Ioan Gura de Aur, ar trebui sa fiti mai moderat(a). Aveti impresia ca virulenta criticii va va aduce mai aproape de Sf. Ioan Gura de Aur?" Si Sf Ioan Gura de Aur , insa si alti Sfinti au putut fi virulenti cand a fost vorba de dusmani Biserici si a lui Dumnezeu. Singur o recunosteti! Si nu e era vorba ca ma cred la fel de Sfanta ca Sfinti, de ce imi puneti in gura cuvinte ce nu am scris? Sau mai bine zis interpretati ce am scris fantezist ca apoi sa ma acuzati conform fantezie dv. de unele lucruri... Exemplul meu a fost raspuns la acuzarea domnului danyel ca n-as fi ortodoxa prin comportament. Iar eu am ARGUMENTAT ca in anumite situati e permis un asemenea ton virulent. Sau vreti sa spuneti ca Sfinti au gresit cand au trebui si au luat o asemenea atitudine fata de dusmani Biserici si a lui Dumnezeu? "In al doilea rind, desi fenomene semnalate de tine corespund unor anumite realitati, consider ca va plasati in afara adevarului atunci cind generalizati la "mai multe de 50% din membrii "Oastei Domnului""" iarasi va contraziceti de unul singur : "M-am confruntat si eu cu ostasi "infestati" de protestantism si ostasi ortodocsi-convinsi. Da, pot afirma ca cei din prima categorie, pe care i-am cunoscut eu erau ceva mai numerosi decit cei din a doua." A fi ceva mai numeros, nu insemna a fi peste 50% ? Insa va inteleg daca nu le aveti cu matematica... "Asa cum afirmati, ati participat la citeva adunari la Sibiu si prin tara. Membrii acelor adunari insumeaza 50% din "Oastea Domnului"? A iesit fiecare din ei in fatza, sub ochiul dumitale critic si s-a manifestat de asa natura incit sa va confirme (intemeiat) acuzatiile de protestantism? Aici cred ca sariti calul si deviati mult de la o realitate pe care o doriti confirmata statistic si de fapt e stabilita empiric." O confirma modul in care se desfasoara Adunarile, sa nu imi ziceti ca daca majoritatea ar fi ortodocsi conform invataturilor ortodoxe, ar lasa atatea elemente neoprotestante sa se manifeste in ochi tuturor. "Iar pe de alta parte, nu am baze pentru a afirma ca acea experienta strict personala poate fi generalizata, asa cum faceti dvs." Cine e obiectiv cand afirma ceva? Normal ca totul e prezentat subiectiv de mine, asa cum vad eu lucrurile, nu am afirmat ca ar fi altfel. "E adevarat ca Adunarile "Oastei Domnului" sint ceva diferit. De aceea (si alte citeva motive) probabil ca nu vor fi percepute niciodata in mod pozitiv de cei din afara, decit unii (mai putini) care au afinitati pentru specificul lor. Insa am convingerea ca acolo unde exista un preot bun, pentru cei prezenti acolo poate fi ceva pozitiv pentru viata lor spirituala(ortodoxa)." Blablabla de adormit copii, frumoase vorbe zero argument. Afinitati cu specificul lor neoprotestant ajuta pozitiv pentru o viata spirituala ORTODOXA? Daca dumenavostra o spuneti asa o fi... "Sau poate nu ati realizat ca ati gasit o justificare cam periculoasa atitudinii dvs, care cam indica spre boala "parerii de sine" pe care ati semnalat-o ca fiind o problema tipic ostaseasca?" Uite ce pai are aia in ochi, aaa ups dar cu privire la boala "parerii de sine" la mine e o barna... Pe acest forum la subiectul Alte pareri despre "Oastea Domnului" link : http://www.oasteadomnuluiortodox.ro/forum/viewtopic.php?t=321 face-ti trimiteri la linkuri de pe alte forume unde se discuta despre OD. Interesant ca intodeauna va aflati dv. pe acele forume si va spuneti parerea, adica sa inteleg ca "Alte pareri" este parerea dumneavostra "atot cuprinzatoare"??? Iar justificarea mea nu e periculoasa, intradevar am dreptul de ortodoxa sa am o asemenea atitudine fata de dusmani Biserici. Exista mai multe drumuri in a sluji pe Dumnezeu, exista si oameni care sunt necesari printr-o asemenea atitudine in a pazi "oitele" din ograda Biserici. Va las ca vad ca incepeti sa scrieti bine pe linga subiect, ce am vrut sa spun am spus cu privire la aceasta tema. Nu aveti decat sa argumentati cum argumentati, ca sa dovediti tuturor ca aveti intodeauna dreptate, din partea mea nu veti mai primi nici un raspuns. |
|
|||
|
|||
![]()
Sabina daca tu vezi in ostasii, dusmanii Bisericii, nu stiu ce sa mai zic!
Oastea Domnului a chemat lumea din minzerie din mocirla si din pierzare, atunci cand cei ce conduceau Biserica lui Hristis si-au uitat rolul si misiunea si au inceput a se ingrijii de cele materiale, cand "slujitorii" Domnului petreceau impreuna cu poporul in petreceri si faradelegi, a intervenit Oastea Domnului si i-a tras de maneca reamintindu-le rolul si misiunea pe care o au, familii intregi erau distruse de patima alcolului, si ce faceau preotii? acuzau Oastea de sectarism, acuzau ostasii, ca strica "bunele" traditii romanesti, de traditii avem nevoie, nu de Dumnezeu? Faptul ca ostasii incearca sa arate oamenilor ca betiile, tabacul, desfraul,etc, ruineaza sufletul, ajuta Biserica si crestinii, nicidecum nu o denigreaza, Bineanteles ca si Biserica ne indeamna la asfel de fapte bune, numai ca tot mai rar se aud chemari la fapte de la anvoane, cand preotii merg si binecuvinteaza masa plina de bautura, unde mai este Dumnezeu? cand crestinii ies din Sf biserica si apoi isi omoara copii in pantece, unde mai este Dumnezeu? Biserica face la ora actuala o catehizare superficiala, numai ca multi de dragul "unurii" lupta impotriva celor ce voluntar isi asuma indreptarea fratilor! Adevarul este ca sub unele pretexte, se lupta nedrept impotriva OD, dar ce fac in schimb cei ce o acuza? isi asuma ei misiunea pe care o are oastea? arata ei oamenilor calea Lui Dumnezeu? nu! mai degraba stau nepasatori, ca multi dintre Ierarhii nostrii, ne laudam ca avem multe scoli teologice? degeaba avem, pt ca prea putina calitate se vede, in seminar erau cele mai josnice vorbe si fapte si asta v-o spun concret, or daca nu vrem sa vedem situatia reala a Bisericii, atunci nu e bine, nu vreau sa vina nimeni in OD, vreau doar sa atrag atentia celor ce sunt superficiali, sa fie cu adevarat ce trebuie sa fie, ca daca nu se ajunge, defapt s-a ajuns sa fi considerat sectar daca acuzi pacatele, Doamne ai mila de noi! |
|
||||
|
||||
![]()
Sabina,
1. Critica dumitale are conotatii negative atit pentru "Oastea Domnului" (pe care nu o ajuta in nici un fel) cit si pentru cauza care sustineti ca o aparati. Sfintii aveau clasa, aveau limbaj chiar cind trebuiau sa fie incisivi. Dumneavoastra nu. Chiar daca i-ati copia la singe, tot nu veti reusi sa ii imitati, fie chiar si strict sub aspectul calitatii discursului. Nu uitati vorba latinului "Non idem est si duo dicunt idem". 2. Folositi sfintii ca o scuza pentru limbajul/atitudinea dvs. Ei bine NU SINTETI una din ei. Daca gresesc, va rog sa-mi indicati locul unde sa va gasesc in calendar. Dar pana atunci, eu zic ca nu are rost sa va ascundeti in spatele lor. Cum v-am spus, va lipseste si forma, lipseste si esenta. 3. Aveti probleme GRAVE prin a intelege semnificatia cuvantului "statistica". Poate nu stiati, dar statistica este o stiinta exacta, cel putin dpdv matematic. Modul in care este folosit acest instrument insa poate fi unul subiectiv si fara legatura cu realitatea. Dar am sa incerc sa va fac o mica introducere in aceasta stiinta. Pentru a obtine o informatie relevanta dpdv statistic trebuie sa existe ceea ce se numeste "esantion reprezentativ". In acest caz, pentru a demonstra ca "Oastea Domnului" este infestata de protestantism ar trebui sa faceti un sondaj riguros pe un esantion semnificativ dpdv statistic, din toti membrii care sa reprezinte toate adunarile ostasesti din tara. Dar cum acest studiu nu l-ati facut, ar fi mai bine sa va abtineti din a avansa cifre. 4. Eu am afirmat ca cei pe care i-am cunoscut personal, in anumite circumstante de natura subiectiva poate, erau poate mai bine de 1/2 "centrifugi". Suficient cit sa ma faca sa-mi pun niste intrebari. Insa nu am avansat public cifre care sa caracterizeze per ansamblu "Oastea Domnului", asa cum faceti dvs. desi am fost tentat nu o data sa vad aceasta problema ca fiind una de amploare. Si cred ca am facut f. bine deoarece proportiile s-au schimbat in ultima vreme in favoarea liniei ortodoxe. Asta este ceea ce numesc eu corectitudine, aici este punctul in care ati deviat de la adevar iar discursul dvs. devine automat lovit de nulitate morala si utilitate duhovniceasca. 5. Citat:
6. Citat:
7. Citat:
7. Citat:
Nici pe cei din afara "Oastei Domnului" in intelegerea acestui fenomen in complexitatea lui, si nici pe membrii ei in a discerne intre ce e bun si ce e rau la ei acasa. Lipiti etichete, atita tot. Invartiti ciomagul cu multa stangacie si se pare ca dati mai mult in "oitze" decit in lupi. Sa nu va raniti.. 8. Va cunosc domnule "Sabina". Unele idei-sablon, stilul dvs. de a scrie, de a va impletici uneori in exprimarea ideilor, este inconfundabil, cum v-am mai spus si in alte dati.. :) |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
"8. Va cunosc domnule "Sabina". Unele idei-sablon, stilul dvs. de a scrie, de a va impletici uneori in exprimarea ideilor, este inconfundabil, cum v-am mai spus si in alte dati.. :)" Ce am inteles din cele scrise de dumneavoastra, este o denigrare totala a persoanei mele, dar este tipic unora ca dv. si OD, asta e nu mai am cuvinte. In rest continuati ca stiti bine ce spuneti, hai mai scoateti ceva fantezi ca apoi sa ma acuzati conform acestor /jigniri/acuze/demagogie. Sa stiti ca veti castiga in argumentatia dv., si toata lumea va sti ca aveti dreptate. Asa continuati pe mai departe, de data asta va promit ca nu voi mai face nici o remarca la aberatile cele scoateti din dv. Spor la campania de denigrare a persoanei mele pentru a dovedi ca nu am avut dreptate. Copia dupa buletinul meu de indentitate, ar fi o dovada a sexului meu feminin si a prenumelui meu Sabina. Dar cine imi garanteaza ca nu voi avea probleme? Cam multi nebuni si fanatici in OD.(e plin de oameni care pot confirma ca au fost amenintati de membri OD) Asa ca imi pare rau ca nu voi avea satisfactia a va arata copia dupa buletinul meu, asa ca sa vada toti ce fel de caracter aveti dumneavoastra. |
|
|||
|
|||
![]()
Acuma Sabina sa fim seriosi,tu vorbesti de acuze si fanatism cand tu ai inceput cu ele si tonul tau este mai mult decat critic acuzandu-i pe ostasi ca le-ar sta in caracter denigrarea, scuza-ma dar nu stiu pe ce lume traiesti? sau lumea si stilul de viata duhovniceasca pe care-l propui tu e perfect? daca nu vi cu nimic mai bun in schimb atunci criticile tale sunt asa cum am mai zis; arama sunatoare si chinval rasunator si inca ceva, sfintii mai presus de critica aveau dragoste si defapt ei nu criticau ci indreptau cu duhul blandetii ceea ce tu n-ai facut
Doamne cat ni s-au racit credinta, nadejdea si dragostea! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oastea Domnului | pacatoasa | Generalitati | 48 | 17.09.2015 12:14:56 |
Oastea Domnului | andreea h | Dogmatica | 4 | 01.06.2013 09:35:35 |
Oastea Domnului | Giorgina | Alte Religii | 38 | 28.06.2010 23:48:35 |
Oastea Domnului | juana302 | Generalitati | 4 | 23.07.2008 15:16:43 |
Oastea Domnului | paraschevaiasi | Generalitati | 2 | 22.02.2007 23:03:48 |
|