![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar muzica new-age ce are? :-/
|
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=4]
Citat:
[SIZE=4] Sora mea, din mila Domnului am cantat si cu unii si cu ceilalti... chiar cu Pr.Diacon MIHAIL Buca ma cunosc din 2001 (dirijorul Psaltilor Patriarhiei), ii am la suflet, fff.mult ii apreciez, dar ma sensibilizeaza mai mult Byzantion... au un duh de UNITATE extraordinar... Fratia ta te-ai obisnuit cu Psaltii Patriairhiei, fiind de acolo... dar eu i-am simtit altfel pe Byzantion... mai TRAITORI, mai mistici... daca ai observat in felul cum canta... au momente de forte sau piano... ceva delicat... ori cei de la Patriarhie sunt mai duri... mai dinamici... eu am crescut in psaltichie numai cu cei de la Stavropoleos, si Mihai Buca si Theodoros Vassilikos ("mentorul" lui Mihail B.) dar cand am ascultat prima data pe Lykourgos Anghelopoulos... am inceput sa plang... asa delicat si mi-a intrat cantarea lui pana in adancul fiintei... l-am si cunoscut... e ca un sfant... TRAITOR si MARE rugator... el a fost cel mai aproape de calugarii Athoniti... in schimb Vassilikos i-a privit dispretuitor si i-a ignorat... Anghelopoulos are viata de ascet.. este necasatorit si e in varsta de 76 de ani! O viata de rugaciune si studiu si cantare numai lui Dumnezeu... cand l-am vazut prima data am simtit ca nu vad un laic ci un monah (desi netuns).. Anhelopulos este "didaskalul" (profesorul) lui Adrian Sarbu seful grupului "Byzantion"... un om la fel ca si maestrul sau... dar Adi are si alte daruri muzicale... este un "Marin Constantin" al "Madrigalului" iesean "NICOLAUS" al Bisericii Sf.Nicolae - Socola. Adevarata ARTA MUZICALA... cine asculta NICOLAUS spune/confunda ca e MADRIGALUL... Adi Sarbu are o larga orientare muzicala... de la Bizantina (roamana si greaca), la muzica corala si gregoriana (cunoaste notatia extrem de bine) la cea instrumentala dar si cea populara (greaca si romana)... dar si cea usoara...[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Baetii de la Patriarhie nu accepta colaborarea cu Byzantion asa cum Byzantion a incercat o multime de proiecte cu Psaltii de la Patriarhie, ce au refuzat CATEGORIC... si asta m-a durut... e diferenta de stil in cantare la cele doua grupuri bizantine, asta nu inseamna separare si ignoranta... [/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Bine, acum, fiecare asculta ce SIMTE ca il odihneste... [/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Iarta-ma sora mea, nu vreau sa te necajesc prin ce am scris! fii binecuvantata!!![/SIZE]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar ma bucur, Geo, pentru tot ce mi-ai scris, pentru ca ai aceasta putere de deschidere si de daruire...sa fii si tu binecuvantat! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cum vrei, Mirela. Acum esti avertizata...
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Intr-adevar despre seriozitate e vorba! Dulceata nu duce la lucruri prea serioase. Tocmai asta era!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Haendel, Focuri de Artificii/ La Rejouissance:
http://www.youtube.com/watch?v=Pq473...eature=related tot Haendel, Muzica apelor: http://www.youtube.com/watch?v=8EpcpNRVqXA&feature=related |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
..."Indeosebi una din cantatele lui Bach, nr 82, l-a ajutat pe Eugene [viitorul monah Seraphim Rose] sa isi schimbe viata.Titlul acesteia este Ich Habe Genug('De-ajuns este mie") si vorbeste despre moarte. Compusa pentru solist si orchestra, a fost scrisa pentru sarbatoarea Intampinarii Domnului, cand pruncul Hristos este adus la Templu, iar Sf Simeon Ii intampina pe El si pe Mama Sa, spunand Domnului ca de acum el poate sa moara. Bsch a reusit sa exprime in creatia sa dorul omului dupa taramul omului cel ceresc, dorul de a iesi din aceasta " vale a plangerii".Baritonul interpreteaza trei arii, adresandu-se propriului suflet, acompaniat de simple si sfasietoare melodii de o frumusete sublima. Cea dintai este un suspin de usurare ca sfarsitul vietii este aproape:
"De-ajuns este mie! L-am primit pe Mantuitorul, nadejdea celor credinciosi, in ale mele brate pline de dorire.Destul este mie! Vazut-am pe El,;credinta mea L-a imbratisat pe Iisus, iar astazi as parasi lumea bucuros.Singura mea nadejde este ca Iisus sa fie al meu, iar eu sa fiu al Lui. Ma alatur lui cu credinta si, asemenea lui Simeon, intrezaresc de-acum bucria vietii celeilalte. Sa ne alaturam dar Lui! O, de m-ar slobozi Dumnezeu din lanturile formei omenesti; iar daca vremea plecarii mele ar veni, cu bucurie as spune lumii : De-ajuns este mie." [ in germana :[SIZE=-1]1. Arie B Ich habe genug, Ich habe den Heiland, das Hoffen der Frommen, Auf meine begierigen Arme genommen; Ich habe genug! Ich hab ihn erblickt, Mein Glaube hat Jesum ans Herze gedrückt; Nun wünsch ich, noch heute mit Freuden Von hinnen zu scheiden.[/SIZE][SIZE=2][/SIZE][SIZE=-1]2. Rezitativ B Ich habe genug. Mein Trost ist nur allein, Daß Jesus mein und ich sein eigen möchte sein. Im Glauben halt ich ihn, Da seh ich auch mit Simeon Die Freude jenes Lebens schon. Laßt uns mit diesem Manne ziehn! Ach! möchte mich von meines Leibes Ketten Der Herr erretten; Ach! wäre doch mein Abschied hier, Mit Freuden sagt ich, Welt, zu dir: Ich habe genug.][/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine interpreteaza melodia...? | diana-lorena | Muzica Bisericeasca | 4 | 13.09.2010 17:45:32 |
legionarii mai reprezinta ceva? | iulyaan | Generalitati | 3 | 15.08.2010 00:57:06 |
descantecele care fac bine oamenilor sunt pacate? | nutzy | Generalitati | 9 | 01.02.2009 21:38:51 |
Cele 7 Biserici.ce reprezinta ele? | tigerAvalo9 | Despre Sfanta Scriptura | 2 | 13.11.2008 22:09:57 |
|