![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Astăzi foarte de dimineață când am mers să ud grădina în fața geamului meu am găsit o carte intitulată Noul testament.Cuprindea evangheliile și psalmii...dar erau altfel decât ale noastre ale ortodoxilor.Cartea era folosită și avea semne puse ca și cum cine a pus-o voia ca eu să citesc acele pagini.
După ce m-am uitat bine la ea și am constatat că este eretică neavând binecuvântarea pentru tipărire a vreunui ierarh al bor,am aruncat-o la containerul de gunoi.Nu am nici o explicație cum a ajuns acolo căci locuiesc la casă și avem garduri solide dar...vrăjmașul este șiret știe el cum să ne pună sub nas minciuna. Așadar aveți grijă fraților ce fel de psaltire citiți! uitați-vă cu atenție la ea căci și ereticii au Scriptura! |
|
||||
|
||||
![]()
La spovedanie mi-a spus duhovnicul sa citesc din Psaltire pentru ca in felul asta nu o sa mai am tot felul de ganduri ...
Mi au placut atat de tare unii Psalmi ma ung la suflet...altii ma cutremura...Nu am mai citit de mult si iar am inceput sa citesc...si mi-e bine ...ma linisteste...Mie nu mi-a spus duhovnicul cum sa o citesc si cat, eu citesc cate trei Psalmi de la inceput pana la sfarsit...Nu stiu daca fac bine citind asa...Inainte citeam cate 3 catisme...oricum nu mi s-a intamplat nimic rau ...m-a ajutat foarte mult... Citind Parcalisul Maicii Domnului si din Psaltire ma linistesc, ma simt ca un bebelus protejat, dorm bine si orice mi s-ar intampla stiu ca nu sunt singura...Ma linisteste si ma ajuta sa scap de gandurile mele... Acum am vazut si eu intr-o carticica ca se fac niste rugaciuni incepatoare cand se citeste Psaltirea, insa eu nu le-am facut mereu. Citesc rugaciunile incepatoare din Ceaslov si apoi Paraclisul Maicii Domnului si din Psaltire. Last edited by pacatoasa; 28.08.2009 at 12:23:08. |
|
||||
|
||||
![]()
si pentru a citi din Psaltirea Maicii Domnului trebuie binecuvantare sau doar pentru psalmii lui David?:D
Invierea lui Hristos vazand sa ne inchinam Sfantului Domn Iisus, Unuia Celui fara de pacat. Crucii Tale ne inchinam Hristoase si Sfanta Invierea Ta o laudam si o marim, ca Tu esti Dumnezeul nostru, afara de Tine pe altul nu stim, numele Tau numim. Veniti toti credinciosii sa ne inchinam Sfintei Invierii lui Hristos; ca iata a venit prin Cruce bucurie la toata lumea. Totdeauna binecuvantand pe Domnul, laudam Invierea Lui, ca rastignire rabdand pentru noi, cu moartea pe moarte a calcat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu stiu daca Marilena mai citeste pe aici, dar poate explica altcineva. |
|
|||
|
|||
![]()
oare daca esti foarte pacatos si murdar duhovniceste,si citesti Psaltirea esti ispitit si mai mult de diavol?
adica eu una, m-as gandi ca inainte de a incepe sa o citim, trebuie o spovedanie....O sa il intreb si pe duhovnic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Personal,am citit din PSALTIRE fara, si cu, binecuvintare....Cine simte ca ar avea nevoie de binecuvintare ,sa o ceara..Pot spune ca pentru cirirea PSALTIRII ,e nevoie de oarecare rinduiala : post (de mincare,lunea ,miercurea si vinerea -cel putin fara carne,as zice,desi,SLAVA DOMNULUI!,daca vrea cineva sa tina postul mincarii ,e din belsug rod pe pamint si inca sanatos...-,si de fapte;sa nu raspunzi cu rau la rau,sa faci milostenie din putinul tau,sa ajuti pe cel in nevoi ,sa ceri iertare celui ce i-ai gresit si sa-l ierti pe cel care-ti greseste ,chiar daca nu vine sa-ti ceara,si sa nu-i porti pica,dimpotriva daca ti-a facut vreun rau de care ai aflat,pune-l inaintea lui Dumnezeu,ca Dumnezeu sa-l judece si sa-l intoarca de la rautatea inimii lui,etc). ...Aveam un proces,in care purtam vina ca nu-mi putusem plati decit partial intretinerea(caci nu mai aveam lascaie...cheltuisem cu medicii tot ce agonisisem...) ,si apoi plecasem- "prin milostenia cuiva"-in RUSSIA ,la tratament balnear(am fost semiparalizata ,pret de un an si jumatate,LA PAT,in chinuri infioaratoare...Slava Domnului ca acum...alerg,spre stupoarea multora...).Administratorul blocului(o femeie) aflase ca am plecat in RUSIA si crezind ca am plecat "de placere" m-a dat in judecata,facindu-mi sicane 2 ani.Nu voia sa-mi ia banii pentru intretinere,si striga cit o tinea gura ,pe scara blocului ca-mi face si-mi drege...La 3 luni o data o chemam prin executor judecatoresc sa ia banii pt intretinere si ea refuza...Munceam,si tot ce cistigam ,cheltuiam cu palta executorului,o data la 3 luni...si nu obtineam decit consemnarea refuzului ei de a incasa banii .Imi venea s-o string de git,dar ma infrinam...Intr-o zi imi suna la usa si ma acuza ca am rupt linoleum-ul de la lift.Urla ca disperata ,ca sa o auda vecinii...si a mai zis si nu-stiu-ce despre ciinii mei (am unul de rasa ,boxer,si unul de-al lui BASESCU,"de strada"),ciini care nu deranjeaza pe nimeni.Nici eu si nici ciinii mei nu iesiseram din casa in ziua respectiva...Am iesit la usa si am incercat un DIALOG cu ea.NIMIC!,insa."Vorbea" doar ea.M-am stapinit sa nu-i dau citeva si nici sa-i raspund pe masura,i-am inchis usa si am intrat in casa.Am ingenunchiat si am deschis PSALTIREA.Stiam ce am de facut(dusesem un an si jumatate ,la biserica,dus-intors,un calugar batrin,semiorb,intelept,si mai "prinsesem " si eu cite ceva ),in sensul ca stiam ca va trebui sa ma nevoiesc cu postire,rabdare....In tot acest timp ea ,administratora ,desi pierduse primul proces,m-a trimis iarasi in judecata.De data aceasta cerindu-mi evacuarea...Care va sa zica,femeia aceasta avea un fiu,caruia voia sa-i faca rost,cu orice pret(isi zicea ea in prostia ei )de un apartament,in bloc...si se ivise ocazia,cu mine,numai ca nu era prea bine stiutoare de carte,adica de legi,si avocatul (o femeie,incepatoare in ale meseriei,si limitata in invatatura) ei o sfatuia prost,doar in ideea de a avea procese(asta era impresia mea,deoarece ii spusesem si unde a gresit cind m-a trimis in instanta,dar n-a vrut sa ma asculte...si a sfirsit pierzind si al doi-lea proces,alegindu-se si cu un perdaf in fata tuturor celor prezenti in sala de judecata).Eu nu eram prezenta.Aveam o amica ,avocat,care a binevoit sa ma reprezinte ,gratuit. Ori de cite ori ma intilnea administratorul ,prin holul blocului,ma facea cum ii venea la gura,si daca nu ma intilnea venea si suna la usa...Rabdam ,cu stoicism,si...ma rugam.PSALTIREA...Mai erau vreo 2 zile,si se apropia ,iarasi ziua cind urma sa o chem in fata executorului ,pentru consemnare,ca la altceva nu ma asteptam...si ...surpriza...ma intilnesc cu ea in hol-ul blocului,intr-o zi ,cind eu plecam ,cu ceva treaba,in oras. - Iubita!,imi zice,vino ca te astept sa-ti incasez banii pt intretinere.Si iarta-ma pt tot ce ti-am facut! -Opsss!!!,imi zic in gind.Dumnezeule MARE!!!...Mare esti Doamne,si minunate sint LUCRARILE Tale!,imi curg ,valuri-valuri gindurile...Pai...in regula ii zic,uite ia banii astia !,ii zic,si vin eu dupa chitanta ,cam intr-o ora cind ma intorc...Imi sun sotul si-i zic despre eveniment,la care el imi zice: -esti nebuna?!,cum ai dat atitia bani ,fara chitanta ,la netrebnica aia? Stii cit rau a facut? Nu mai vezi tu chitanta cit ii haul! -Lasa dragule,nu-ti fa probleme!,intr-o ora ajung si iau chitanta...simt eu asta...M-am intors si am luat chitanta ,cu scuzele de rigoare si cu vorbe atit de calde cum nu mi-as fi imaginat ca poate rosti gura acelei femei... PSALTIREA a facut aceasta...adica DUMNEZEU,s-a milostivit de mine,pentru ca :AM STRIGAT LA DUMNEZEU.A imbunat inima acelei femei,a scos-o de la rautatea ei.. Am cistigat si al doi-lea proces...si i-as fi putut intenta un proces de hartuire "PSIHICA" din care sa ma aleg si cu ceva banuti,cerindu-i contavaloarea DAUNElOR MORALE,si atuturor cheltuielilor cu executorul,dar...n-am facut-o.I-am multumit lui DUMNEZEU,si mi-am vazut de viata mea,cerindu-I lui Dumnezeu,s-o rasplateasca EL pentru toate ostenelile mele financiare,si nu numai... Asadar...nimic rau nu aduce citirea (cu traire) a PSALTIRII,cu sau fara binecuvintare. Zi de zi,viata mea este o capcana.Zi de zi ma urmareste "GHINIONUL".O zi binecuvintata si 29 pline de amaraciune..Incercari carora ,cu greu,le mai fac fata.Dar..nu ma las! Daunazi,dupa ce scot masina din SERVICE-ul unde statuse 4 luni ,fara ca cei de acolo sa se osteneasca a o repara (caci ,ziceau ei ca am alta masina sa-mi fac treaba!...,cu toate ca le lasasem si banii necesari repararii) in preziua SF FANURIE,la ora 23,00 (chiar in fata BISERICII SF FANURIE,din BUCURESTI)constat ca uleiul se scurgea in mers,pe la semeringuri...27 de milioane dadusem pe DISTRIBUTIE,si distributia imi facea acum probleme...DUMNEZEULE MARE!!!,pina cind?...E masina fratelui meu,o ALFA ROMEO,si asta ma ucide cu zile ,ca-si vrea masina ,noua, asa cum mi-a dat-o,iar a mea,un ROVER 620 (primita in "dar",tot de la fratele meu- cu plata in rate,si,cind voi putea...) este si ea in SERVICE,"gratie" prostiei mele ...o caruta de bani ca s-o pun,iarasi,in stare de functionare...Dumnezeu stie cind s-o mai intimpla lucrul acesta...Acum ,perpedes apostolorrum,mi-s,caci ambele masini stau aliniate ,intr-un SERVICE.Iar eu am o nevoie acuta de masina...Am un f mic magazin cu obiecte religioase(pt care m-am imprumutat peste un miliard ),si am nenumarate piedici ...in bunul mers...zi de zi ma confrunt cu probleme diverse...Viata-i o lupta...Doamnul Iisus a zis,insa: "Chiama-Ma ,pe MINE,in necazul tau,si-ti voi ajuta,tie!"Asadar:SA-L CHEMAM!Cu CREDINTA!,caci:" ceea ce cereti,cu CREDINTA,cind va rugati,veti primi!"... Orice rugaciune este binevenita.PSALTIREA insa ,este NET SUPERIOARA,zic eu,si absolut necesara.POSTUL... Sa aveti LUMINA-N SUFLET! Antonia |
|
||||
|
||||
![]()
Mulți gândesc la un efect, ca să-i zic așa , imediat. Să stăruim în citirea și mai ales în înțelegerea Psalmilor. Dacă acum nu simțim nici o mângâiere în citirea lor, să fim încredințați că Domnul ne pregătește mângâieri dumnezeiești pentru mai târziu. Să stăruim în rugăciune, în citirea Psalmilor și în scurt timp ne vom desfăta de dulceața Lui . " Așteptând am așteptat pe Domnul și S-a plecat spre mine. A auzit rugăciunea mea. M-a scos din groapa ticăloșiei și din tina noroiului. Și a pus pe piatră picioarele mele și a îndreptat pașii mei. Și a pus în gura mea cântare nouă, cântare Dumnezeului nostru" ( Ps. 39, 1-4 ) .
|
||||
|
||||
![]()
Psaltirea cu post - este rugaciunea cea mai puternica pe care o cunosc eu, si nu-mi imaginez un post fara de psaltire!!!!
O recomand cu caldura, tuturor, in special celor cu mari probleme ( chiar daca in timpul rugaciunii veti avea si mai mari) - curaj fratilor, cititi Psaltirea! |
|
||||
|
||||
![]()
Oricum spovedania trebuie făcută cel puțin o dată pe lună, dar pentru a avea sufletul împăcat , duhovnicul este cel mai în măsură să-ți spună cum este mai bine. Ce vreau a adăuga, este a nu uita și de Psaltira Maicii Domnului, despre care am vorbit pe un alt Topic. Psaltira lui David și Psaltira Maicii Domnului sunt binevenite împreună în casa sufletului nostru, amândouă având efect tămăduitor, find un adevărat balsam pentru suflet.
|
|||
|
|||
![]()
in legatura cu binecuvantarea trebuie luata de fiecare data cand incep sa citesc psaltirea?nu stiam ca trebuie luata binecuvantarea....nici macar ca ar tr sa i sp preotului ca citesc psalmi.la inceputul psaltirii mele e un fel de prefata scrisa de un preot care nu pomeneste de asa ceva ci spune sa citim cati psalmi reusim pe zi..dar daca eu acum nu am binecuvantare si am un necaz sau ma simt rau si vreau sa citesc ce fac??de unde imi iau eu preotul la ora asta??ca sa nu mai spun ca duhovnicul meu e genul ala "afacerist" care isi pune angajatii s alucreze in zile de sarbatoare...nu vreau sa l judec dar asta e realitatea din zilele noastre..
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista pomenirii la psaltire ...... | mara2008 | Generalitati | 30 | 27.07.2011 18:04:52 |
randuieli psaltire si metanii | mariusmanta75 | Intrebari utilizatori | 4 | 16.04.2010 22:27:49 |
pomenirea la psaltire | onyx235 | Generalitati | 32 | 04.11.2009 12:32:10 |
Cuvinte din Psaltire | phradmon | Despre Biserica Ortodoxa in general | 29 | 29.12.2007 17:01:04 |
|