![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
In Paraclisul Maicii Domnului undeva pe la sfarsit, cantarea a 9-a am intalnit
"Apoi: Sfinte Dumnezeule..., Preasfânta Treime..., Tatăl nostru...,". Puteti va rog sa-mi spuneti cum se citeste? Am tot cautat , dar nu gasesc ce se spune acolo unde sunt "..." Ps. Mai am o nelamurire legata de "Preasfântă Născătoare de Dumnezeu miluiește-ne pe noi (se repetă dupa troparele care nu au înainte Slavă... sau Și acum...)". Nu reusesc sa-mi dau seama unde anume se spune "Preasfântă Născătoare de Dumnezeu miluiește-ne pe noi". Poate este cineva atat de bun sa dea copy-paste cu aceste paraclis si unde trebuie citit acest pasaj sa scrie "aici" . Multumesc frumos Last edited by VictorS; 06.07.2011 at 11:08:07. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...are-72532.html Important e sa nu cititi mecanic, ci sa simtiti ca va rugati. Daca veti fi outin atent la text, veti vedea unde apare "Preasfanta Nascatoare..."si unde nu apare. Ma bucur ca ati inceput sa va rugati :).
|
|||
|
|||
|
Multumesc de raspuns.
Tot nu reusesc sa ma prind, poate e foarte simplu dar efectiv nu-mi dau seama sau poate nu e de mine . Mai incerc sa gasesc totusi o varianta "completa" undeva pe internet sau intr-o carte de rugaciuni.Ps. Cred ca m-am grabit :), caut de cateva zile si astazi dupa ce am scris mesajul de mai sus destul de suparat am zis sa mai dau o cautare pe net si am gasit asta http://www.biserica-mihai-viteazul.r.../paraclis1.htm. Last edited by VictorS; 07.07.2011 at 09:34:44. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Împărate ceresc ...Sfinte Dumnezeule ...Preasfântă Treime ...Tatăl nostru ...Doamne miluiește (de 12 ori) Slavă ... Și acum... Veniți să ne închinăm (de 3 ori)" Uite aici rugaciunile incepatoare, daca cumva inca nu esti lamurit: In numele Tatălui, și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin. Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, care pretutindenea ești, și toate le-mplinești, vistieria bunătăților și Dătătorule de viață, vino și te salașluiește întru noi, și ne curățește de toată spurcăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte Fără-de-moarte, miluiește-ne pre noi. (de 3 ori) Mărire Tatălui, și Fiului, și Duhului Sfânt, și acum, și pururea, și în vecii vecilor. Amin. Preasfântă Treime, miluiește-ne pre noi. Doamne, curătește păcatele noastre; Stăpâne, iartă fărădelegile noastre; Sfinte, cercetează și vindecă neputințele noastre, pentru Sfant Numele Tău. Tatăl nostru, care ești în ceruri, sfințească-se numele tău: vie Împărătia Ta; fie voia Ta, precum în cer, asa și pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi; și ne iartă nouă păcatele noastre precum și noi iertăm gresiților noștri; și nu ne duce pe noi in ispită, ci ne izbavește de cel viclean. Doamne, miluiește ! (de 12 ori) Slava Tatălui, și Fiului, și Duhului Sfânt, și acum, și pururea, și în vecii vecilor. Amin. Veniți să ne închinăm Împăratului nostru Dumnezeu. Veniți să ne închinăm, și să cădem la Hristos Împăratul nostru Dumnezeu. Veniți să ne închinăm, și să cădem la însuși Hristos Împăratul și Dumnezeul nostru. Last edited by Melissa; 07.07.2011 at 16:03:54. |
|
|
|||
|
|||
|
Rugaciunea citita risca sa devina poezie daca vrei sa spui problemele,pacatele,bucuriile,orice spune-I tot ce ai pe suflet folosind cuvintele tale adreseaza-te lui Dumnezeu Tatal in numele Fiului Sau Isus si cu ajutorul Duhului Sfant.Si raspunsul Dumnezeului viu va veni si va fi cel mai bun pentru tine.Dumnezeu sa te binecuvinteze!
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| paraclis | ionutt | Muzica Bisericeasca | 0 | 19.04.2012 12:55:10 |
| Diferenta intre Paraclis si Acatist | andrutza151 | Rugaciuni | 2 | 03.03.2011 11:18:18 |
| de ce nu este cantarea 2 in paraclis? | ghost7 | Rugaciuni | 1 | 05.04.2010 21:46:45 |
| care este diferenta intre paraclis si acatist? | annajanette | Generalitati | 3 | 10.03.2010 00:12:10 |
| psalmi | padrevicentiu | Generalitati | 4 | 21.10.2007 21:32:43 |
|
|