![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
topcat:
Ai vreun exemplu de revelatie care ulterior s-a dovedit adevarata in sens stiintific? ------- Domnul meu, n-ai fost prea atent la ce-am spus. Am spus ca: "Se mai zice ca Dumnezeu a descoperit omului prin revelatie doar ceea ce nu poate descoperi si singur." Deci, s-o luam logic ca banuiesc ca asta pretuiesti. Daca o revelatie se poate dovedi inseamna (adica --->) se poate si descoperi de om ---> nu e revelatie. q.e.d.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
topcat:
Sa iti dau un exemplu: daca cuiva i s-ar fi relevat acum citeva mii de ani ca Pamintul e un geoid de rotatie si azi s-ar fi descoperit ca intr-adevar asa e. Sau cuiva i s-ar fi relevat, fara a face vreo cercetare in acest sens, ca Pamintul se invirte in jurul Soarelui. ------ Bravo domnul meu, intuitiv ai folosit termenul de relevat in loc de REVELAT. Nu-i acelasi lucru. Primul arata o luminare prin intuitie (ceea ce n.b. ai avut si d-ta folosind termenul) a unor lucruri ce pot fi cunoscute rational, pe cand ultimul trece dincolo de rational.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sa repet, deci: de ce nu se reveleaza nimic din lucrurile ce nu sint cunoscute rational dar pot fi cunoscute rational? |
|
||||
|
||||
![]()
topcat:
e o greseala materiala sa repet, deci: de ce nu se reveleaza nimic din lucrurile ce nu sint cunoscute rational dar pot fi cunoscute rational? ------ Banuiesc ca raspunsul ar putea fi: ca sa ne lase si noua bucuria de a le descoperii singuri. Sa nu lancezeasca ratiunea, daca tot ne-a fost daruita.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca singura exceptie ar fi credinta. Nu poti sa-L cunosti
pe Dumnezeu rational, dar daca ti se reveleaza prin credinta, atunci poti sa-L intelegi atat cat ti se ingaduie...
|
||||
|
||||
![]()
Sau pentru ca nu suntem inca pregatiti pentru o anumita categorie de informatii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Un exemplu banal: formula antivirusului H1N1. De ce crezi ca am fi nepregatiti pentru aceasta informatie, peste citeva saptamini oricum omul o va afla (daca nu cumva a facut-o deja)?
|
|
|||
|
|||
![]()
Persistam in greseala pentru ca cineva considera ca nu suntem pregatiti suficient? Ciudat! Seamana cu ce am trait pana sa devin ateu.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pentru o armonie perfecta intre stiinta si teologie... | ClaudiuT | Teologie si Stiinta | 70 | 12.07.2011 16:45:27 |
Lamuriri despre teologie si stiinta | VladCat | Teologie si Stiinta | 12 | 11.04.2011 00:24:14 |
Teologie la ID | Pelerinul | Generalitati | 9 | 25.06.2010 09:54:22 |
Facultate Teologie fr | alexdu | Generalitati | 2 | 02.02.2010 16:30:06 |
Facultăți de Teologie | CalinAndrei | Generalitati | 1 | 08.11.2009 17:05:40 |
|