Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2011, 14:58:00
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Până să întâlnesc persoane sensibile la deochi credeam că nu e decât o superstiție. Deochiul are niște manifestări specifice: cel deocheat cască întruna și îl doare capul. Sunt sensible îndeosebi persoanele cu ochi albaștri.

De asemenea, numai anumite persoane deoache, și anume atunci când privesc cu invidie pe cineva sau cu (falsă) admirație. Am auzit chiar de o persoană de la țară care, privind puișorii păsărilor de curte ale altora, avea o influență atât de nefastă încât unii dintre ei cădeau morți.

Deochiul e o realitate recunoscută și de psihologi și se „tratează”, cum s-a mai spus, spunând „Tatăl nostru”. Un articol la subiect avem aici.
Domnule Priceputu, ne intanim din nou! :) Am notat modul elegant in care am "duelat in idei" pe topicele cu subiecte catolice. Acum, sunt 100% de acord cu dvs. Copil fiind, am trait o astfel de situatie la bunici. Niste neamuri indepartate au venit in vizita, si imediat au inceput aproape toti puii sa caste si sa moara. Era un spectacol ingrozitor. Nici azi nu am iertat pe...fiintele alea. Acum, oarecum off-topic, si incercand un exercitiu de gandire: daca am vedea, si eu si dvs., un asa spectacol dar si mai cumplit, adica OAMENI murind asa, si in masa, nu e asa ca ati fi de acord ca javrele subumane, adica "paranormalii", sa fie arsi pe rug? Daca credeti in deochi, atunci logic credeti in blestematul lui de autor real. Si deci cei are lucreaza cu puterile acelea, ale Aluia, nu merita sa traiasca. Inclusiv, daca poate fi probat, ruda mea sau oricine o face, chiar si cei mai apropiati, DACA SE INCHINA VRAJMASULUI. DACA AS FI CASATORIT, AS FI PRIMUL CARE SA O TRIMITA PE NEVASTA-MEA, DACA S-AR OCUPA CU ASA CEVA, LA RUG. PENTRU CA SUNT CU ADEVARAT PERICULOSI. Sper ca sunteti de acord ca nici lanturi, nici gratii nu-i opresc pe astia. Un criminal in serie poate fi, intr-un sens fortat, chiar vrednic de o forma de compasiune, ne spune psihologia. Insa vrajitorii...
P. S. Daca vreti, imi puteti raspunde, mai ales pentru ideea din off-topic, pe threadul cu Sfanta Inchizitie...
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 15:13:54
miles to truth's Avatar
miles to truth miles to truth is offline
Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

N.Priceputu...la partea cu durerile de cap sa stii ca merge, cat despre deochi...cum se face ca cei care nu cred in deochi nu sunt deochiati? tu daca crezi, ce faci ca sa nu fii deochiat? porti hainele pe dos si ata rosie ?:P sau daca nu ai ochii albastri te-ai scapat de o grija :)
Vechi 13.07.2011, 15:15:17
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Citat:
M-ar interesa un diagnostic și un tratament medical al fenomenului. Însă problema e tratată ca superstiție de către medicină.
Nu iti pot da un diacnostic si un tratament pt ca nu sunt doctor.

Citat:
Pe de altă parte, a nega, pur și simplu, realitatea fenomenelor magice înseamnă, din nou, a nu cunoaște.
*sneezed* sorry i'm allergic to b******

Citat:
Problema e tratată științific în destul de multe studii. Poți recurge măcar la explicații psihologice.
Nu stiu ce as cauta la un psiholog cu o durere de cap in primul rand....
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 15:17:14
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Citat:
În prealabil postat de miles to truth Vezi mesajul
N.Priceputu...la partea cu durerile de cap sa stii ca merge, cat despre deochi...cum se face ca cei care nu cred in deochi nu sunt deochiati? tu daca crezi, ce faci ca sa nu fii deochiat? porti hainele pe dos si ata rosie ?:P sau daca nu ai ochii albastri te-ai scapat de o grija :)
cred ca am ras vreo 5 min bune...
edit: sau umbla imbracat in camuflaj poate...

Last edited by GLAdoS; 13.07.2011 at 15:20:21.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 15:31:23
LaReine
Guest

Implicit

Eu port un lantisor de genul asta...

http://static.turkishjewelry.co.uk/G...um/5959958.jpg

Last edited by LaReine; 13.07.2011 at 15:34:01.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 15:34:00
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
DACA AS FI CASATORIT, AS FI PRIMUL CARE SA O TRIMITA PE NEVASTA-MEA, DACA S-AR OCUPA CU ASA CEVA, LA RUG.
esti demential!!! Te rugasem la un moment dat sa nu-ti treaca prin cap vreodata sa-ti faci partid politic. Acum te rog sa nici nu te insori vreodata!!!Ca daca sotia te-ar deochea vreodata de frumos si de destept ce esti, esti in stare s-o arzi cu bricheta pana montezi un rug in living..:-)))
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 15:38:51
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Daca credeti in deochi, atunci logic credeti in blestematul lui de autor real. Si deci cei are lucreaza cu puterile acelea, ale Aluia, nu merita sa traiasca. Inclusiv, daca poate fi probat, ruda mea sau oricine o face, chiar si cei mai apropiati, DACA SE INCHINA VRAJMASULUI. DACA AS FI CASATORIT, AS FI PRIMUL CARE SA O TRIMITA PE NEVASTA-MEA, DACA S-AR OCUPA CU ASA CEVA, LA RUG. PENTRU CA SUNT CU ADEVARAT PERICULOSI. Sper ca sunteti de acord ca nici lanturi, nici gratii nu-i opresc pe astia. Un criminal in serie poate fi, intr-un sens fortat, chiar vrednic de o forma de compasiune, ne spune psihologia. Insa vrajitorii...
După știința mea persoanele care au capacitatea de a deochea o fac involuntar. Nu se închină vrăjmașului. Poate suferă de niște păcate, cum ar fi invidia, însă am înțeles că până și părinții își pot deochea copiii, privindu-i admirativ; deci fără invidie.
Cred că necuratul e implicat aici, în sensul că dispune cumva, prin niscaiva păcate omenești, de energiile umane, folosindu-le pentru a face rău.
Cât privește restul comentariul, îmi pare rău, dar tot nu vă pot împărătși radicalismul. De fapt, nu vă împărtășesc ura și disprețul pe care vi le stârnesc cei care slujesc sau doar îi bănuiți că slujesc diavolului.

Last edited by N.Priceputu; 13.07.2011 at 15:41:58.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 15:46:07
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de miles to truth Vezi mesajul
În deochi nu cred cei care n-au fost deocheați sau cei care nu i-au văzut pe alții deocheați. Pentru mine nu-mi fac griji; nu m-am simțit niciodată așa sau, pur și simplu, dacă m-am simțit, n-am știut din ce cauză, pentru că părinții mei nu credeau în deochi. Dar un copil nu are habar de deochi, însă se știe că sunt sensibili la deochi.
E o greșeală să credem că tot ce este experiență populară e superstiție. Riscăm în felul ăsta să respingem, de-a valma, și bune, și rele.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 09:34:52
richard_d's Avatar
richard_d richard_d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În deochi nu cred cei care n-au fost deocheați sau cei care nu i-au văzut pe alții deocheați. Pentru mine nu-mi fac griji; nu m-am simțit niciodată așa sau, pur și simplu, dacă m-am simțit, n-am știut din ce cauză, pentru că părinții mei nu credeau în deochi. Dar un copil nu are habar de deochi, însă se știe că sunt sensibili la deochi.
E o greșeală să credem că tot ce este experiență populară e superstiție. Riscăm în felul ăsta să respingem, de-a valma, și bune, și rele.
Dupa ce desrieti voi aici termenul stintific pentru deochi este ipohondria.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 09:59:58
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de richard_d Vezi mesajul
Dupa ce desrieti voi aici termenul stintific pentru deochi este ipohondria.
O fi; dar mă întreb cum să-i tratăm pe puișorii de găină care cad morți de... ipohondrie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre deochi CM Generalitati 13 01.07.2009 14:35:28
despre descantece si deochi mara2008 Rugaciuni 3 04.07.2008 18:08:04
Despre deochi Elena78 Generalitati 3 09.05.2008 00:19:31