Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Până să întâlnesc persoane sensibile la deochi credeam că nu e decât o superstiție. Deochiul are niște manifestări specifice: cel deocheat cască întruna și îl doare capul. Sunt sensible îndeosebi persoanele cu ochi albaștri.
De asemenea, numai anumite persoane deoache, și anume atunci când privesc cu invidie pe cineva sau cu (falsă) admirație. Am auzit chiar de o persoană de la țară care, privind puișorii păsărilor de curte ale altora, avea o influență atât de nefastă încât unii dintre ei cădeau morți.
Deochiul e o realitate recunoscută și de psihologi și se „tratează”, cum s-a mai spus, spunând „Tatăl nostru”. Un articol la subiect avem aici.
|
Domnule Priceputu, ne intanim din nou! :) Am notat modul elegant in care am "duelat in idei" pe topicele cu subiecte catolice. Acum, sunt 100% de acord cu dvs. Copil fiind, am trait o astfel de situatie la bunici. Niste neamuri indepartate au venit in vizita, si imediat au inceput aproape toti puii sa caste si sa moara. Era un spectacol ingrozitor. Nici azi nu am iertat pe...fiintele alea. Acum, oarecum off-topic, si incercand un exercitiu de gandire: daca am vedea, si eu si dvs., un asa spectacol dar si mai cumplit, adica OAMENI murind asa, si in masa, nu e asa ca ati fi de acord ca javrele subumane, adica "paranormalii", sa fie arsi pe rug? Daca credeti in
deochi, atunci logic credeti in blestematul lui de autor real. Si deci cei are lucreaza cu puterile acelea, ale Aluia, nu merita sa traiasca. Inclusiv, daca poate fi probat, ruda mea sau oricine o face, chiar si cei mai apropiati, DACA SE INCHINA VRAJMASULUI. DACA AS FI CASATORIT, AS FI PRIMUL CARE SA O TRIMITA PE NEVASTA-MEA, DACA S-AR OCUPA CU ASA CEVA, LA RUG. PENTRU CA SUNT CU ADEVARAT PERICULOSI. Sper ca sunteti de acord ca nici lanturi, nici gratii nu-i opresc pe astia. Un criminal in serie poate fi, intr-un sens fortat, chiar vrednic de o forma de compasiune, ne spune psihologia. Insa vrajitorii...
P. S. Daca vreti, imi puteti raspunde, mai ales pentru ideea din off-topic, pe threadul cu Sfanta Inchizitie...