Citat:
În prealabil postat de catalin2
In BC, din ce am observat eu, nu mai exista minuni dupa Schisma. Nu exista sfinte moaste, iar minunile existente sunt asemanatoare cu cele pagane, nu cu cele crestine.
|
In a doua postare s-a vorbit despre doua sfinte; una din ele este neputrezita in intregime, iar cealalta are miinile neputrezite. Ambele sint expuse public, din pacate nu stiu procedura de a da link la o pagina, pentru a le vedea si dumneavoastra. Ambele au trait dupa Marea Schisma. Sfinti de dupa schisma au fost nenumarati, iar minunile facute de ei sint exact ca cele pe care le-a facut mintuitorul nostru Isus Cristos: au facut orbii sa vada, surzii sa auda, au vindecat boli incurabile si au scos demoni. Unii din ei au avut si darul bilocatiei. Altii, ca fericita Tereza de Calcutta, a miscat o planeta intreaga pentru a-i ajuta pe saracii ei din India si nu numai. Daca vreti sfinte moaste, dati cautare "incorupt bodyes" si veti gasi nenumarati sfinti cu trupul neputrezit. Pe de alta parte, Isus a spus ca urmasii lui sa mearga si sa predice evanghelia pina la marginile pamintului. Lucru pe care acest urmasi apartinind Bisericii Catolice l-au facut si il fac in continuare, si il fac cu succes mai mare sau mai mic, insa il fac in suferinta si jertfa de sine, cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru ca nimeni nu poate duce o viata de jertfa daca nu lucreaza harul Domnului in el.
Nu stiu ce ati "observat" din analiza minunilor de dupa schisma; acelasi lucru il putem spune si noi despre minunile din ortodoxie doar daca "observam" si nu studiem temeinic, dupa care sa aruncam cu acuzatii. Toti sfintii catolici despre care am citit eu, mai mult sau mai putin au un singur moto: viata ne este data ca sa-L laudam, sa-L cinstim si sa-L iubim pe DUmnezeu; tot ceea ce facem si nu tine de aceasta e timp pierdut.
Daca sinteti ferm convins ca biserica noastra nu duce la mintuire si ii invetati si pe altii acest lucru, fiti sigur ca sinteti iluminat de Duhul Sfint, atunci cind afirmati toate acestea, pentru ca vai de cei prin care vin prilejurile de sminteala, cum spune biblia.