Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2010, 14:49:54
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul

Cu placere !
...bat-o vina de obisnuinta! Si uite asa, unii cu "i"...eu cu " e", si failibilitatea e la ea acasa, da las' ca ma dezvat eu...nu-i bai, numai ca ma mai catar-esc si eu putin!!

O zi frumoasaaaaa!
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 16:53:08
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit Andrusca cea 'infailibila' in exprimare (sau cel putin asa ii place ei sa se creada)

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Vaaaai, stai draga...pai normal ca scriem,scrieti...etc.( nici nu s-a pus problema sa se scrie altfel vreodata), dar am citit eu aiurea pe la tine prin mesaj, si am inteles ( din cauza oboselii, hihihi)...ca tu ne atragi atentia asupra formei corecte " scriti corect"....deci scuzele mele!!!

In rest da, normal ca suntem infalibili ( dar nu toti in aceeasi masura cand vine vorba de limba noastra materna, si oricum ar fi, e bine sa ne dorim sa nu ramanem asa, ci sa corectam pe unde putem, si avem ocazia!!) ....eu de ceva timp am aflat ca s-ar scrie si " creeaza"...si nu creaza cum scriu eu ..dar totusi am dubii, si nici nu imi suna bine creeaza asta deloc!!
Auzi, 'draga' (parafrazandu-ti propria-ti ironie care 'pute' a 'complexe de superioritate' si 'basini fitzoase' - numeste-le cum vrei) Andrusca, poate ca or fi altii infailibili cand vine vba de exprimare corecta, fiindca la tine nu prea e cazul... Si iti mai dau aici numai 2 mici exemple, 'extrase' chiar din postul tau initial de la acest topic (ironic, nu?!): "Numai cateva substantive se scriu cu doi de " i" si anume :" Acel 'de' (adica prepozitia) nu are ce cauta acolo, este in plus (desi poate ca asa a apucat sa intre in uz, adica gresit - lol - desi multi nu mai realizeaza asta), din cate stiam (dar iarasi, eu fac parte din tagma celor 'failibili' - lol), corect ar fi 'se scriu cu doi 'i''.

Iar in ceea ce priveste 'regula' cu spatiul (care nu se lasa) dintre cuvinte si semnele de punctuatie, se aplica si este valabila si in cazul apostrofelor, parantezelor rotunde (sau in alte forme geometrice - lol) cat si al celor 2 puncte care introduc o enumerare, un citat s.a.m.d.... Varianta corecta: 'Numai cateva substantive se scriu cu doi "i" si anume:'
Si iarasi, nu m-am putut abtine sa nu observ, tot in textele tale, spatiul dintre unele paranteze si cuvinte, gen: "( nici nu s-a pus problema..." sau: "( dar nu toti in aceeasi masura..." etc - uite aici si variantele corecte: "(nici nu s-a pus problema..." si: "(dar nu toti in aceeasi masura..."

... Asta asa, ca tot veni vba de 'dat peste nas' si corectzii pana si in cele mai mici si (aparent) nesemnificative amanunte... ori, te mai lauzi si ca esti profesoara, si iti place sa te crezi dintre cei 'infailibili' in exprimare!... cand tu faci unele greseli de-a dreptul ridicole, hilare si inadmisibile pt. cineva care are atatea pretentzii si ii place sa ii tot corecteze pe altii de zor!...

PS: Si a-pro-pos de verbul 'a scrie', cred ca ar trebui sa citesti mai atent postul acela al meu (ia-ti 'neshte okelari', bre) E adevarat, admit, ca poate ar fi trebuit sa-l fi formulat altfel si fara prea multe explicatii in paranteze, care pot deruta sau/si crea confuzie s.a.m.d....

Last edited by cherub; 25.03.2010 at 17:07:15.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 17:39:25
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cherub Vezi mesajul
Auzi, 'draga' (parafrazandu-ti propria-ti ironie care 'pute' a 'complexe de superioritate' si 'basini fitzoase' - numeste-le cum vrei) Andrusca, poate ca or fi altii infailibili cand vine vba de exprimare corecta, fiindca la tine nu prea e cazul... Si iti mai dau aici numai 2 mici exemple, 'extrase' chiar din postul tau initial de la acest topic (ironic, nu?!): "Numai cateva substantive se scriu cu doi de " i" si anume :" Acel 'de' (adica prepozitia) nu are ce cauta acolo, este in plus (desi poate ca asa a apucat sa intre in uz, adica gresit - lol - desi multi nu mai realizeaza asta), din cate stiam (dar iarasi, eu fac parte din tagma celor 'failibili' - lol), corect ar fi 'se scriu cu doi 'i''.

Iar in ceea ce priveste 'regula' cu spatiul (care nu se lasa) dintre cuvinte si semnele de punctuatie, se aplica si este valabila si in cazul apostrofelor, parantezelor rotunde (sau in alte forme geometrice - lol) cat si al celor 2 puncte care introduc o enumerare, un citat s.a.m.d.... Varianta corecta: 'Numai cateva substantive se scriu cu doi "i" si anume:'
Si iarasi, nu m-am putut abtine sa nu observ, tot in textele tale, spatiul dintre unele paranteze si cuvinte, gen: "( nici nu s-a pus problema..." sau: "( dar nu toti in aceeasi masura..." etc - uite aici si variantele corecte: "(nici nu s-a pus problema..." si: "(dar nu toti in aceeasi masura..."

... Asta asa, ca tot veni vba de 'dat peste nas' si corectzii pana si in cele mai mici si (aparent) nesemnificative amanunte... ori, te mai lauzi si ca esti profesoara, si iti place sa te crezi dintre cei 'infailibili' in exprimare!... cand tu faci unele greseli de-a dreptul ridicole, hilare si inadmisibile pt. cineva care are atatea pretentzii si ii place sa ii tot corecteze pe altii de zor!...

PS: Si a-pro-pos de verbul 'a scrie', cred ca ar trebui sa citesti mai atent postul acela al meu (ia-ti 'neshte okelari', bre)E adevarat, admit, ca poate ar fi trebuit sa-l fi formulat altfel si fara prea multe explicatii in paranteze, care pot deruta sau/si crea confuzie s.a.m.d....
Iti cam sare mustarul prea repede si o iei razna extrem de usor, pe cand eu "draga" il folosesc fara nicio conotatie din cele date de tine( urate de altfel, dar e dreptul tau pana la urma si educatia ta!)...asa ca imi pare rau, cred ca nu mai are rost sa mai scriu mai multe!...dar hai ca mai scriu cateva cuvintele

Las-o balta cu profesoreala ...ideea e ca nu numai profesorii sa stie sa vorbeasca corect romaneste, ci tot romanul...si aici cu totii avem de invatat, iar mie imi place sa invat, sa ma corectez, sa fiu corectata...decat sa persist in greseala!!! Si da...logic ca eu nu fac greseli flagrante...dar pentru asta nu am nevoie ca o persoana rautacioasa, care isi schimba tonul dupa cum bate vantul, sa pretinda ca imi gaseste greseli in starea asta...stai linistit, stiu exact pe unde ma situez de moment ce le si vad...pe cand altii nici nu le simt!!

Hai o zi frumoasa, draga!

P.S. Te invit chiar sa imi gasesti toate greselile strecurate prin ale mele postari, si ti-as fi chiar extrem de recunoscatoare...poate asa voi ajunge chiar infailibila, datorita tie...de ce nu!!!

Last edited by AndruscaCIM; 25.03.2010 at 17:41:36.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 17:51:20
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Hai sa invatam sa fim mai buni, mai ingaduitori, mai rabdatori, mai smeriti.

Fiecare dintre noi avem cunoastere, atat cat vrea Bunu Dumnezeu sa avem.

Doamne ajuta

Citat:
Iti cam sare mustarul prea repede si o iei razna extrem de usor, pe cand eu "draga" il folosesc fara nicio conotatie din cele date de tine( urate de altfel, dar e dreptul tau pana la urma si educatia ta!)...asa ca imi pare rau, cred ca nu mai are rost sa mai scriu mai multe!...dar hai ca mai scriu cateva cuvintele

Las-o balta cu profesoreala ...ideea e ca nu numai profesorii sa stie sa vorbeasca corect romaneste, ci tot romanul...si aici cu totii avem de invatat, iar mie imi place sa invat, sa ma corectez, sa fiu corectata...decat sa persist in greseala!!! Si da...logic ca eu nu fac greseli flagrante...dar pentru asta nu am nevoie ca o persoana rautacioasa, care isi schimba tonul dupa cum bate vantul, sa pretinda ca imi gaseste greseli in starea asta...stai linistit, stiu exact pe unde ma situez de moment ce le si vad...pe cand altii nici nu le simt!!

Hai o zi frumoasa, draga!

P.S. Te invit chiar sa imi gasesti toate greselile strecurate prin ale mele postari, si ti-as fi chiar extrem de recunoscatoare...poate asa voi ajunge chiar infailibila, datorita tie...de ce nu!!!
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 17:55:12
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Hai sa invatam sa fim mai buni, mai ingaduitori, mai rabdatori, mai smeriti.

Fiecare dintre noi avem cunoastere, atat cat vrea Bunu Dumnezeu sa avem.

Doamne ajuta
Pai invat si la capitolele astea...dar ce te luasi de mine?

Dar si cata vrem sa avem si noi...sa fim seriosi!
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 18:04:47
Senior Member

Implicit

E un singur capitol, si anume iubirea aproapelui.

A iubi inseamna a ingadui, a rabda, a ierta, a uita.

Iubirea aproapelui nu are limita.

Citat:
Pai invat si la capitolele astea...dar ce te luasi de mine?

Dar si cata vrem sa avem si noi...sa fim seriosi!
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 18:29:49
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
E un singur capitol, si anume iubirea aproapelui.

A iubi inseamna a ingadui, a rabda, a ierta, a uita.

Iubirea aproapelui nu are limita.
Da Mirabela, din pacate tocmai ti-am pus in mesajul anterior ca mai am de lucrat la acest capitol...asadar si prin urmare, ar fi trebuit sa te limitezi la ultima postare ( a mea) care ar fi trebuit sa iti dea ceva de inteles...fiind vorba si aici tot de o anumita cunoastere si simtire...

Eu momentan nu te pot iubi, si nu imi place deloc nici insistenta si interventia ta...iar tu nu ma poti obliga insistand asa cum o faci, iar daca ai de spus ceva...poti spune fara nicio problema, ce te roade ( si da curs sentimentelor care te mana, din spatele acestui sfat mascat)..si sa iti vezi de treaba dupa, lasandu-ma pe mine sa iti etichetez interventia...ca fiind deplasata, pozitiva, pe langa gard, ipocrita, iritata...sau exact cum vreau eu!!!

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 19:05:04
Senior Member

Implicit

Vrei sa spun? Hai ca spun pentru ca n-ai inteles nimic din mesajul meu anterior!!!

Coboara de acolo de sus, ca nu esti cu nimic superioara noua, si accepta-i pe cei din jurul tau asa cum sunt ei, inculti sau culti. Poate unii nu au avut posibilitatea ta de a face scoala, altii poate munceau ca sa-si intretina familia, unii poate nu au avut posibilitatea materiala de a merge la scoala. Poate ca acei sau acele, care au mai putine cunostinte de gramatica decat tine, au un suflet mare si bun, si care te-au ingaduit, cand i-ai lovit, vorbindu-le de sus, despre banalele greseli gramaticale, care nu-ti vor aduce mantuirea!

'Pacat nu-i ce bagi pe gura, ci ce scoti pe gura'.

Poate ar fi fost mai de apreciat daca ai fi deschis un thread 'Hai sa invatam sa fim mai inagduitori'.

Doamne ai mila.

Citat:
Da Mirabela, din pacate tocmai ti-am pus in mesajul anterior ca mai am de lucrat la acest capitol...asadar si prin urmare, ar fi trebuit sa te limitezi la ultima postare ( a mea) care ar fi trebuit sa iti dea ceva de inteles...fiind vorba si aici tot de o anumita cunoastere si simtire...

Eu momentan nu te pot iubi, si nu imi place deloc nici insistenta si interventia ta...iar tu nu ma poti obliga insistand asa cum o faci, iar daca ai de spus ceva...poti spune fara nicio problema, ce te roade ( si da curs sentimentelor care te mana, din spatele acestui sfat mascat)..si sa iti vezi de treaba dupa, lasandu-ma pe mine sa iti etichetez interventia...ca fiind deplasata, pozitiva, pe langa gard, ipocrita, iritata...sau exact cum vreau eu!!!

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 19:24:03
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Thumbs down

Eu sunt de parere ca putem noi sa deschidem si miliarde de thread-uri ca romanul tot asa va vorbi,"este la moda"...
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 19:37:12
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Vrei sa spun? Hai ca spun pentru ca n-ai inteles nimic din mesajul meu anterior!!!

Coboara de acolo de sus, ca nu esti cu nimic superioara noua, si accepta-i pe cei din jurul tau asa cum sunt ei, inculti sau culti. Poate unii nu au avut posibilitatea ta de a face scoala, altii poate munceau ca sa-si intretina familia, unii poate nu au avut posibilitatea materiala de a merge la scoala. Poate ca acei sau acele, care au mai putine cunostinte de gramatica decat tine, au un suflet mare si bun, si care te-au ingaduit, cand i-ai lovit, vorbindu-le de sus, despre banalele greseli gramaticale, care nu-ti vor aduce mantuirea!

'Pacat nu-i ce bagi pe gura, ci ce scoti pe gura'.

Poate ar fi fost mai de apreciat daca ai fi deschis un thread 'Hai sa invatam sa fim mai inagduitori'.

Doamne ai mila.
Doamne ai mila!!!!!!!..........................
Reply With Quote
Răspunde