![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
pana la urma, cele mai deranjante urechilor sunt dezacordurile...
parerea mea...
|
|||
|
|||
|
Asa este. "Este" multi care fac dezacorduri. Dar si aceasta este o forma de regionalism gramatical in Muntenia.
|
|
|
|||
|
|||
|
Acesta este viitorul popular (nu cel literar) care are ca baza conjunctivul, asa este.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Acum am vazut ca deja ati raspuns... |
|
|
||||
|
||||
|
stiu... doar te tachinam...
|
||||
|
||||
|
Ce faceti, lasati sa moara acest topic?....
|
||||
|
||||
|
Nu, nu...dar mie personal nu mi-au fost zgaraiate urechiusele decat de aceiasi " i" in plus..hihihi "a fii" in loc de A FI
![]() Doamne ajuta! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Am citit cu o pagina doua in urma despre dulcele no, din ardeal si e multi ,de la Bucuresti. Intradevar suna prost ptr mine ca ardelenca , dar la fel de prost suna si no ! O corectez mereu pe fiica mea cand il foloseste daaar mi-e greu mie uneori sincer sa ma abtin ,din cauza rutinei. Atat suntem de rutinati cu no-ul asta ca-ti scapa fara sa doresti. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
La voi o fi "no"...dar la noi in Moldova exista "oleaca" de exemplu...sau vocala " e" de la sfarsitul cuvintelor poate devini "i" in pronuntie..ceea ce iarasi nu suna bine deloc si de aici si ironiile la adresa moldovenilor . In fine...eu intr-un fel am constatat ca exista mai mult probleme legate de pronuntie in Moldova, dar greselile gramaticale nu prea fac parte din dialectul nostru.In concluzie, cu totii avem cate ceva de corectat pe undeva...
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Uiti ca sa-ti fac pi plac matali si sa zic ca pi la voi eu am sa scriu oleaca cu i . (este o gluma , sper ca se intelege)PS eu de ce nu am emoticoane? |
|
|