Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2015, 01:48:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Gafa e putin spus , dar oricum tie nu-ti pasa de Lumina noastra sfanta Ortodoxa , te bagi asa pentru a atata focul !
Nu trebuia sa scrii cu S mare ? Asa pacat mai rar, sa nu uiti sa-l spovedesti.. :)
Vechi 18.04.2015, 01:51:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Dar de ce costa atat de mult????
Nu ar putea un bogatas din Ro sa-mi imprumute avionul personal sa iesim mai ieftin sau chiar gratis?
Nu trebuie si aia sa manince o paine?

Sau altfel spus, avionul cu ce crezi ca merge, cu aer? Pilotii nu trebuie platiti? Taxele de aeroport?

Si pana la urma pentru ce toate astea? Ce diferenta face mai exact?
Vechi 18.04.2015, 01:51:38
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Si cand te gandesti ca dincolo de ce scriem , existam cu adevarat ...
Reply With Quote
Vechi 18.04.2015, 01:59:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
da tu crezi ca m am mai uitat la restul discutiei cand am vazut ca e rost de cearta :)) om sunt si eu
Stiu ca te ai referit la utilitatea duhovniceasca a ei , si ca ai urmarit un inteles constructiv ,sa nu transportam credinta cu avionul ...
Nici vorba, nu despre asta era vorba.

Inteleg sa aduci Sf. Moaste cu avionul, ca avem cultul Sf. Moaste, inteleg sa aduci o Sf. Icoana, ca avem si asta si se stiu folosele, inteleg sa zbori pana la Ierusalim ca sa simti "emotia invierii" care iti lipsea la biserica din cartier (exista diverse varste ale credintei) dar sa aduci pe mare cheltuiala o flacara, pretinzand ca e altceva decat ce ai primit si de la preotul din cartier ca sursa bricheta de cult, asta nu o mai precep ca fiind credinta.

Citat:
Dar facand lumina aceasta ordinara ,ai afirmat implicit ca nu ar veni de sus,si ai ranit pe cei care cred in acest miracol,fara ca neaparat sa atarne toata credinta lor de el .
Cred ca ti-a sarit o postare ca am precizat f. bine:

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ca se aprinde miraculos e una, ca nu o fi arzand in primele minute (cum zic unii) e altceva, dar ca este mai mult de atat, te invit sa demonstrezi, teologic/dogmatic si sa ne explici si noua care sunt virtutile ei, ca sa nu zic "utilitatile" ca ai sa sari cu "propaganda atee".
Citat:
Si cei care au fost raniti ,te au ranit la randu-ti pentru cuvantul spus , trecand peste faptul ca intentia nu era rea.
Raniti in ce?
Orgoliu poate, ca o utilitate duhovniceasca vizavi de chestiunea asta n-am vazut sa fie argumentata constructiv.

Ba chiar e ceva grav atata sensibilitate.

Te simti mai luminat/credincios/destept daca ai lumina din avion de Inviere si sari cu parul pe cei care vor sa-ti ruineze parerea asta de sine?

Ai o problema duhovniceasca atunci.
Vechi 18.04.2015, 01:59:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Si cand te gandesti ca dincolo de ce scriem , existam cu adevarat ...
Altcineva exista. Astia suntem noi-fara-bariere :)
Vechi 18.04.2015, 02:14:57
Senior Member

Implicit

Citat:

Raniti in ce?
Orgoliu poate, ca o utilitate duhovniceasca vizavi de chestiunea asta n-am vazut sa fie argumentata constructiv.

Te simti mai luminat/credincios/destept daca ai lumina din avion de Inviere si sari cu parul pe cei care vor sa-ti ruineze parerea asta de sine?

Ai o problema duhovniceasca atunci.
Lumea crede in aceasta Lumina ca intr-o minune venita de la Dumnezeu.
Lucrurile credintei nu se dovedesc neaparat ci se cred.
Asa cum tu crezi in alte minuni ,inclusive vazute , asa multi cred in aceasta minune
Daca eu ma apuc sa contrazic acele minuni in care crezi , si tu te ai supara .
Si Traditia s-a nascut din lucruri nescrise .

Formal ai dreptate ,ce sa zic ,caci daca minunea nu ar fi adevarata , ai lupta impotriva unui mimetism , care ar tinde sa inlocuiasca credinta adevarata
Dar daca o singura clipa te gandesti ca minunea poate fi adevarata , atunci impotriva cui lupti ?
Stii doar ce raspuns a primit Paavell pe drumul Damascului : "Saule, greu iti este sa dai cu calcaiul intr-o tepusa ? "
Reply With Quote
Vechi 18.04.2015, 02:19:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Of greu, ma repet, dau si citat si degeaba.

Ce se intampla acolo, faptul in sine, poate fi o minune, fiecare sa creada ce ii place, problema lui.

Ce vine cu avionul e o cu totul alta poveste.
Vechi 18.04.2015, 02:39:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Of greu, ma repet, dau si citat si degeaba.

Ce se intampla acolo, faptul in sine, poate fi o minune, fiecare sa creada ce ii place, problema lui.

Ce vine cu avionul e o cu totul alta poveste.
Pai daca accepti ca e o minune acolo la Sf Mormant ,macar ca posibilitate ,atunci lucrurile ar decurge firesc.
Si tu daca ai fi in Sinod cred ca ai lua decizia sa vina cu avionul.
Intre lumina aprinsa acolo si cea adusa in tara este o continiuitate, ea nu se stinge. Este aceiasi .
Si se raspandeste astfel in multe colturi ale tari .
Tara 'arde' !
Sa stii ca cei care cred se bucura mult ca este adusa cu avionul , aceasta scurta clipa de bucurie merita tot efortul .
Pentru ca toti acestia cred ca originea sfanta a luminii intareste traditia aprinderii lumanarilor la momentul invierii ,care exista probabil din vechime
Daca ,crezi,atunci tot efortul acesta are sens
Daca nu crezi, atunci ai dreptate in ideile tale ,e o cheltuiala inutila,caci se aduce o flacara de bricheta.
Daca ai intelege pe cei care cred, ai crede si tu !
Reply With Quote
Vechi 18.04.2015, 02:50:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Sa vina minunea cu avionul...intr-adevar stam si ne uitam la ea, poate se intampla si cu noi una.

Da, probabil se merita sa intretii credinta intr-o magie a flacarii din surse speciale, daca astfel vanzarile de lumanari cresc substantial in restul anului sau macar nu scad prea mult eventual in favoarea celor din surse laice, piata, supermarket, etc.

Daca dupa tine "probabil" pe asta se bazeaza aprinderea lumarii de Inviere..e clar, se explica si restul.

Last edited by AlinB; 18.04.2015 at 02:55:43.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2015, 03:17:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

N-as fi crezut ca exista vreun ortodox care sa se indoiasca de minunea de la Ierusalim, chiar am citit ieri intr-un articol ca era numita minunea minunilor. NU degeaba am zis ca ortodocsii spun ca e Sfanta Lumina. Pana si dintre catolici sunt care cred in aceasta minune.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina sfanta de la Ierusalim mihai_1991 Intamplari adevarate 195 05.05.2011 23:34:45
Lumina de la Ierusalim Baciu Ciprian Intrebari utilizatori 0 03.04.2010 16:04:00
Sfanta Lumina de la Ierusalim ileana61 Despre Biserica Ortodoxa in general 40 17.01.2009 17:56:11