Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2015, 14:10:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Eu stiu ca prezenta harului nu duce la asemenea manifestari, de urlete si strigate, de infierbantare fizica si psihica. Astfel de lucruri se petrec la catolici, dar la noi, in Ortodoxie, eu consider ca e ceva strain de credinta noastra.
Din ce scrie si ce ziceau si comentatorii acele persoane sunt crestini arabi. Dar multi arabi care nu-s musulmani sunt monofiziti si chiar catolici. Ai si raspunsul.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2015, 14:11:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Cu siguranta ortodocsii poarta o tacere pioasa, strigatele vin doar de la monofiziti sau catolici, cum se poate altfel?

Ca si cele ~ 20 milioane de avorturi din Romania in 2 decenii le-au facut aia 10% catolici, musulmani, neo-protestanti, atei, etc. nu buna fibra de dreptcredincios ortodox infailibil.
Vechi 20.04.2015, 14:26:52
Senior Member

Implicit

Citat:
Ca sa vin totusi si putin in spiritul celor spuse de Barsaumas si Alin, o sa spun ce mi-a zis mie parintele Adrian Fageteanu, Dumnezeu sa-l ierte, cu privire la aceasta lumina.
L-am intrebat odata pe parintele: "Parinte, ce parere aveti despre lumina de la Ierusalim care se pogoara numai la ortodocsi ? "
Parintele mi-a raspuns in stilul sau caracteristic : "De ce te legi de asta ? Esti baba ? "
Si la ce crezi ca s-a referit Parintele? Ti-a dat mai multe explicatii? Atunci de unde tragi concluzia ca ar fi contestat minunea? "Esti baba" se mai foloseste cand cineva e carcotas. Iar "de ce te legi" inseamna "de ce te intrebi", de ce contesti.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2015, 14:42:34
Senior Member

Implicit

Citat:
De fapt, clericii care contesta aceasta minune (pentru ca sunt si preoti sau ierarhi care neaga autenticitatea minunii), NU spun ca e cu fosfor alb, ci spun ca in realitate patriarhul aprinde lumina de la candela neadormita de deasupra mormantului care nu se stinge niciodata.
Noua ni se spune, ca varianta oficiala, ca acea candela este stinsa o singura data pe an, si anume in vinerea mare ca se aprinda din nou de la sfanta lumina.
Acum, daca ea este sau nu stinsa, asta nu putem verifica.
Desi eu as fi pentru devoalarea acestui fapt, cu orice riscuri. Vor fi poate unii care isi vor pierde credinta daca se va dovedi ca minunea nu e reala, dar aceia in opinia mea, oricum nu au avut-o niciodata.
Care preoti si ierarhi contesta asta, cati au auzit? E acel cleric din sec. XIX, care e posibil sa nu fi asistat la minune si sa nu stie ca nu e doar o lumanare, ci si un fulger la inceput. Si, din cate stiu, rusii in acel timp doreau sa fie ei conducatorii ortodoxiei si sa aiba prioritate, fusese trimis de Patriarhia Rusa acolo.
Iar dintre preoti e cel din Scotia (care nu stiu daca mai e preot), aici am inceput sa vorbesc cu domnia sa, putem vedea ce sustine: https://dyobodiu.wordpress.com/2013/...paul-fiddes-1/ Iar Parintele Pruteanu contesta o parte din fenomen, nu si minunea, dar domnia sa contesta si mare parte din vietile sfintilor si o multime de alte lucruri gresite.
Cum ai putea sa crezi ca e o lampa, cand, acum ca exista informatii, stim ca e la inceput o lumina ca un fulger, nu doar ca iese Patriarhul cu Lumina. Iar Cristian a dat declaratiile Patriarhilor, care spun ca lumina se aseaza pe vata si el o aduna cu mana. Iar singurul care a spus de lampa a fost cericul acela rus des citat de atei.
Iar ca Lumina ii arde, la unii ajunge lumina dupa mult timp, normal ca daca incearca ii arde. Comentatorul a spus ca erau ortodocsi pana la poarta Ierusalimului, cel cu Lumina se duce pana acolo cu ea.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2015, 15:06:25
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si la ce crezi ca s-a referit Parintele? Ti-a dat mai multe explicatii? Atunci de unde tragi concluzia ca ar fi contestat minunea? "Esti baba" se mai foloseste cand cineva e carcotas. Iar "de ce te legi" inseamna "de ce te intrebi", de ce contesti.
Aoleu, cat distorsionezi...e evident contrariul. Ce ti-e si cu sustinerea cu orice pret a credintei proprii (si ma refer la sensul cel mai general al termenului "credinta")...
Reply With Quote
Vechi 20.04.2015, 15:23:42
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Aoleu, cat distorsionezi...e evident contrariul. Ce ti-e si cu sustinerea cu orice pret a credintei proprii (si ma refer la sensul cel mai general al termenului "credinta")...
Vad ca tu esti sigur, dar de unde stii? Eu nu stiu niciun ortodox normal sa conteste miracolul, pana acum nu stiam decat de clericul acela rus.

Last edited by catalin2; 20.04.2015 at 15:30:33.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2015, 15:50:52
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
Vad ca tu esti sigur, dar de unde stii? Eu nu stiu niciun ortodox normal sa conteste miracolul, pana acum nu stiam decat de clericul acela rus.
Normal, cei mai multi nici nu intra pe forumuri; e si instinctul de turma; daca majoritatea zice ceva, zic si altii, tot mai multi, mai ales ca e o chestiune de credinta, cred ei.
Nu e mai logic ca minunea sa fi fost atestata, sa zicem, imediat dupa Inaltare, daca era adevarata? O Semnatura a Domnului, chiar in locul din care S-a intors la Cer. Ori, ea este atestata cam de pe la mijlocul primului mileniu crestin. "Focul din Cer" apare deseori ca simbol sau marca a supranaturalului in VT si NT deopotriva, stii asta bine.
Bun, nici tu nici eu nu stim sigur. Dar si eu si tu alegem: tu sa crezi, eu sa nu cred.
We made our choices. :)
Reply With Quote
Vechi 20.04.2015, 15:52:21
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Eu stiu o mana de oameni care nu cred in minune. Unul din ei chiar a terminat teologia.

El zice ca tine mai mult de traditie decat de autenticitate.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2015, 16:08:37
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Trebuie sa intelegem cum gandeste cineva care are conceptii ce tin de ecumensim. Acea persoana considera ca toate cultele sunt la fel
Om de paie. Am observat că tot repeți acest neadevăr. Cine e tatăl minciunii ?
Reply With Quote
Vechi 20.04.2015, 16:12:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Dupa definitia data de tine a normalitatii, adica ala care contesta nu e normal deci...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina sfanta de la Ierusalim mihai_1991 Intamplari adevarate 195 05.05.2011 23:34:45
Lumina de la Ierusalim Baciu Ciprian Intrebari utilizatori 0 03.04.2010 16:04:00
Sfanta Lumina de la Ierusalim ileana61 Despre Biserica Ortodoxa in general 40 17.01.2009 17:56:11