Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.11.2012, 19:07:14
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit lgMihail

Din punctul meu de vedere traiesti Ortodoxia cu o suficienta oarba, asa cum din punctul tau de vedere Dragos este orb sau eu sunt dispretuitoare. Te-ai aprins inutil. Iti iert iesirea, o pun pe seama varstei.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 19:08:15
UNNOOM
Guest

Implicit

Cred ca forumul asta trebuie sa aiba o setare care sa interzica mai mult de 3 postari consecutive la un topic!

@LgMihail
Va rog ca sa nu ma mai implicati... in mesajele pe care doriti sa le transmiteti userilor care va supara!

Last edited by UNNOOM; 28.11.2012 at 19:12:45.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 19:14:07
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Din punctul meu de vedere traiesti Ortodoxia cu o suficienta oarba, asa cum din punctul tau de vedere Dragos este orb sau eu sunt dispretuitoare. Te-ai aprins inutil. Iti iert iesirea, o pun pe seama varstei.
Dovada incontestabila de care vorbeam: nu ai fost apta sa argumentezi ceea ce ai afirmat. Aveai doua aspecte:

1. Specula cu privire la varsta mea (informatii personale, incerte si irelevante).
2. Consideratiile tale proprii cu privire la trairea mea duhovniceasca a Ortodoxiei.

Te-as putea ierta pentru prima, pentru ca Hristos mi-o cere. Si te-as putea intelege pentru a doua, punand-o pe seama rationalismului apusean care ti-a posedat mintea (tie si celorlalti ca tine). Fara sa fi apta sa caracterizeezi "trairea ortodoxiei cu o suficienta oarba" (pentru ca poate ajungi sa incadrezi si pe vreun Sfant la caracterizarea ta) si fara sa poti raspunde unei intrebari sau argumenta o opinie, iti permiti - in acelasi duh - sa ti polemici de pe pozitia unei ortodoxe care se vrea a fi "luminata".

Dumnezeu sa te ierte. Nu te obosi sa-ti frangi degetele in taste. Problema va ramane cu tine si mai departe. Nu eu sunt cel care am de suferit, ci tu.
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 19:17:54
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LgMihail Vezi mesajul
1. Specula cu privire la varsta mea (informatii personale, incerte si irelevante).
Ai postat un articol preluat de pe blogul tau personal, (acela cu relativizarea Ortodoxiei) si acolo scria ca ai avea 17 ani. Varsta oricum e irelavanta, desi explica unele lucruri, ti-am spus ca iti iert impertinenta. Dumnezeu sa te lumineze si sa te faca vrednic de chemarea Sa.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 19:23:50
UNNOOM
Guest

Implicit

Ioana & LgMihail
Pentru astfel de discutii, dechideti un topic separat ca sa va dovedite varsta care nu intereseaza pe nimeni...

Totusi nu va spalati rufele in public ci folositi mesageria privata si lasati topicul acesta in pace... ca de asta fug toti din discutie de pe la tot felul de topice si raman 2-3 care se cearta+trolli care provoaca dand senzatie celor in conflict ca sunt importanti.!

Rog un moderator, daca se poate, sa stearga postarile offtopic (mai ales cele consecutive).
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 19:25:16
LgMihail's Avatar
Senior Member

Question

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ai postat un articol preluat de pe blogul tau personal, (acela cu relativizarea Ortodoxiei) si acolo scria ca ai avea 17 ani. Varsta oricum e irelavanta, desi explica unele lucruri, ti-am spus ca iti iert impertinenta. Dumnezeu sa te lumineze si sa te faca vrednic de chemarea Sa.
Acum va pot ajuta si cu argumenterea celeilalte afirmatii, legate de trairea mea ortodoxa:

Sa inteleg ca mi-ati lecturat blogul si ati concluzionat asta in urma celor citite acolo, nu? Da, acum inteleg.... toate se leaga de-odata...

De asemenea va ajut cu argumentarea afirmatiei: "varsta oricum e irelevanta", la care subscriu nu numai eu, ci Proloagele si Sinaxarele.

Sfantul Vasile Carpatinul pleaca din Rusia la 15 ani, iar la 16 ani ajunge pustnic in Carpati unde face manastire.

Sfanta Ecaterina avea 18 ani cand predica inaintea acelei multimi de zeci de filosofi si intelepti si convertea dintre ei multime mare.

Totusi nu pot explica felul in care va eschivati si va feriti de argumente si raspunsuri, dar totusi aveti dorinta de a pune intrebari si de a astepta cantarind (aparent) cele pe care vi le scriu ceilalti utilizatori. Sa fie oare o smerenie imbinata cu dorinta de cunoastere?

Iertati, dar sunteti straina de orice se petrece pe aici. Apreciez articolele de la "Intre teologie si cultura populara" si orice scrieti util si argumentat. Totusi, in calitate de membru si participant la polemica, imi declar nemultumirea cu privire la pregatirea fratiei voastre in cele pe care le-am discutat impreuna. Explicati-va singura cele ce va privesc.
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 19:28:31
UNNOOM
Guest

Implicit

Oameni buni! Aici pe topic suntem pe Marte... Cum trebuie sa arate religia pe Marte?
Sa lasam cearta!
:))
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 19:31:16
LgMihail's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Oameni buni! Aici pe topic suntem pe Marte... Cum trebuie sa arate religia pe Marte?
Sa lasam cearta!
:))
Cred ca ti-am raspuns: nu va fi nici o religie pe Marte. Cel putin, nu cea crestin-ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 19:34:05
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca ti-am raspuns: nu va fi nici o religie pe Marte. Cel putin, nu cea crestin-ortodoxa.
Impune doctrina bisericii o astfel de limita sau esti sceptic in privinta capacitatii omului de a ajunge acolo?
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 19:38:42
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa inteleg ca mi-ati lecturat blogul si ati concluzionat asta in urma celor citite acolo, nu? Da, acum inteleg.... toate se leaga de-odata...
Nu ti-am lecturat blogul, doar ce ai postat pe acest forum si acel articol, pe care am dorit sa-l comentez, (mai ales referireatot ce spune Crestinismul trebuie sa fie absolut , dar si altele), insa m-am abtinut, pentru ca din cate vad tu percepi totul distorsionat si ai fi reactionat negativ daca as fi amintit de pericolul idolatrizarii literei formularii, din nevoia psihologica de detinere a formularii infailibile.

Am fost anul trecut la o conferinta a profesorului Yannaras, care a amintit un episod despre un calugar grec, care in zi de post, se punea fix in fata bisericii mancand cu pofta dintr-o bucata de carne. Lumea, iesind din biserica, indignata, ii arunca cuvinte grele de ocara. De ce facea el acel lucru? Ca sa se smereasca. Cuvintele grele care iti scapa uneori pe forum, fie catre Dragos, caruia ii spui cu nonsalanta ca abereaza, fie altora, ne ajuta sa ne smerim, sa ne cultivam rabdarea, deci noi n-avem nimic de pierdut, chiar daca suntem terfeliti.

@Unnoom : scuze, e ultima mea postare pentru lgMihail.

Vad ca insisti cu "cum va arata religia pe Marte"? Pe bune de inteleg sensul intrebarii, cum sa arate? La fel ca aici, din moment ce martienii se presupune ca vor fi tot oameni,nu? Tu la ce te gandesti ? De ce crezi ca credinta ar trebui sa fie alta? Daca crezi in Dumnezeu, atunci crezi, indiferent de locatie. Bineinteles, nu-i exclus ca pana ajungem noi pe Marte sa apara noi "culte" si "asociatii religioase". Tu visezi o societate uniformizata supusa unei ideologii, ca-n filmele sf? :)

Last edited by ioanna; 28.11.2012 at 19:48:04.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Religia in scoli Maria_1 Generalitati 13 09.03.2012 15:08:56
Religia ne-Ortodoxă a lui O. T. doctor_faustus Alte Religii 39 12.12.2010 11:59:23
Religia New-Age doctor_faustus Alte Religii 0 31.10.2010 10:43:02
Religia in scoala Marius22 Generalitati 28 18.05.2010 14:35:24