Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2012, 10:18:30
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Tocam de aia este periculoasa pentru ca este intemeiata pe o traditie lumeasca si nu are legatura cu credinta. Molitfele nu se fac "ca sa iti mearga bine" ci pentru izgonirea diavolilor. Erau multi posedati in biserica, sau pentru ce vroiati sa se citeasca molitfele? Mai periculos cand preotul cedeaza la presiunea credinciosilor ca si cum ei ar cunoaste mai bine randuiala, canoanele si invataturile.
De ce crezi ca traditia respectiva este lumeasca si, in plus, "nu are legatura cu credinta"?
Stiti mai bine decat preotii?

Sunt sigura ca exista si vor exista pareri nesfarsite pro si contra citirii acestor molifte.

Eu am incredere in decizia parintelui (si a citirii moliftelor in anii trecuti si de a asculta recomandarea respectiva a sinodului in anul acest) si va asigur ca nimeni nu a incercat sa exercite vreo "presiune" asupra parintelui de a citi sau a nu citi ceva.

Am spus doar care a fost sentimenul printre oamenii din biserica... si mi-am exprimat parerea personala...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
moliftele sf Vasile cel Mare The_Fallen Rugaciuni 93 16.03.2014 16:25:47
Moliftele Sf. Vasile citite in noaptea de revelion sagetuta Generalitati 20 02.01.2013 20:05:52
Moliftele Sfantului Vasile Cel Mare Templier Knight Sfinti Parinti (Patrologie) 12 27.08.2012 11:53:03
Moliftele sf vasile se pot citi de orice preot? ingerul_pazitor Generalitati 46 15.12.2011 17:43:48
Moliftele Sf Vasile rafella Generalitati 6 15.07.2010 13:16:52