![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Extras din Patericul sau Apoftegmele parintilor din pustiu(Polirom 2005): Doi parinti(calugari) s-au rugat lui Dumnezeu ca sa le arate la ce nivel au ajuns. A venit un glas asupra lor zicand: "in satul cutare din Egipt traieste un mirean pe nume Eucharistos, iar sotia lui se numeste Maria. Voi inca nu ati ajuns la nivelul lor." Cei doi batrani s-au sculat si au plecat in satul cu pricina. Au intrebat si au gasit chilia si pe sotia mireanului pe care o intreaba: "Unde este barbatul tau?". Ea raspunde: "E cioban si s-a dus sa pasca oile", dupa care i-a poftiti in casa. Spre seara ciobanul a venit cu turma si, vazandu-i pe batrani, le-a pregatiti masa si a adus apa sa le spele picioarele. Dar batranii ii zic: "Nu gustam nimic pana nu ne spui cum traiesti." Atunci Eucharistos a raspuns cu smerenie: "Eu sunt cioban si aceasta este femeia mea." Batranii au staruit sa le povesteasca tot, dar el n-a vrut. Atunci batranii au zis: "Dumnezeu ne-a trimis la tine." Atunci el s-a spaimantat si le-a zis: "Iata, avem oile acestea de la parintii nostri si, daca Domnul ne da vreun spor de la ele, facem trei parti: una o dam la saraci, alta o tinem pentru calatori straini si o parte pentru nevoile noastre. De cand mi-am luat femeie, nu ne-am intinat nici eu, nici ea. Ea este fecioara si fiecare se culca la locul sau, aparte. Noaptea ne imbracam in saci, iar ziua cu hainele noastre, dar pana acum nimeni n-a stiut aceste lucruri". Auzind acestea, batranii s-au minunat si l-au slavit pe Dumnezeu.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 02.12.2020 at 05:41:04. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|