![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ati postat 6 texte biblice, care cuprind vre-o 30 de versete. Unele versete vorbesc despre inviere. Celelalte, nu se refera la starea omului in moarte (adica, intre momentul mortii si al invierii). Ca sa intelegeti corect ce a vrut sa ne transmita apostolul Pavel, cititi ce spune acelasi apostol in 1 Corinteni cap. 15:51-58 sau 1 Tesaloniceni cap 4:15-18. Mai adaugati si cele 20 de versete pe care le-am postat eu si vedeti la ce concluzie ajungeti. Daca sunteti de acord ca Sfanta Scriptura nu se contrazice pe ea insasi, cred ca veti ajunge la aceeasi parere ca a mea. Pilda bogatului nemilostiv am mai discutat-o. Aceasta pilda nu vrea sa ne vorbeasca despre starea omului in moarte. Vrea sa ne spuna ca daca "nu ascultam pe Moise si proorocii (Cuvantul lui Dumnezeu), nu vom crede nici chiar daca ar invia mortii"(Luca 16:31). Apoi, eu nu cred ca sufletul unui mort are degete sau limba. Dvs. mi-ati "explicat" ca sufletul mortului isi pastreaza simtamintele trupesti. Nu ma multumeste aceasta explicatie. Mi se pare fortata. In plus, Sfanta Scriptura ne spune: "Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem." (Isaia 63: 16). Revin la ideea de inceput. Considerand ca versetele dvs. ar fi edificatoare: pe care le luam in considerare? Pe ale dvs. sau pe ale mele? Nu ar fi mai bine sa le luam pe toate, fara nici o exceptie? Teoria aceasta, care spune ca sufletul mortului este viu (fara sa fi avut loc o inviere) sta la baza spiritismului. In ultima vreme, spiritismul inregistreaza o crestere foarte mare. Este normal: de la a crede ca sufletul mortului traieste pana la a trece la spiritism, nu este nici macar un pas. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus, ce rost mai are invierea si judecata daca suflete celor morti se duc direct in iad sau in rai? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la cei pacatosi: Sfanta Scriptura arata ca acestia vor fi nimiciti. "Caci iata, vine ziua, care va arde ca un cuptor! Toti cei trufasi si toti cei rai, vor fi ca miristea; ZIUA CARE VINE II VA ARDE, ZICE DOMNUL OSTIRILOR, SI NU LE VA LASA NICI RADACINA NICI RAMURA" (Maleahi 4:1) Pana la nimicirea finala, fiecare pacatos va avea o suferinta, mai mare sau mai mica, in functie de pacatele sale.(Luca 12:47-48). Dar nu avea parte de un "chin vesnic". Va avea parte de o "pedeapsa vesnica", adica pentru totdeauna, fara posibilitatea iertarii. |
|
|||
|
|||
![]()
Dupa cum vad tu nici macar nu ai citit cu atentie postarea mea si pentru tine nu ar avea importanta nici daca ti-as da 400 de texte biblice.
Tocmai tu vorbesti de ,,invataturi promovate de oameni,,? Poti sa-mi arati intre invatatorii sau incepatorii sectei tale un Sfant? Cum impliniti porunca Mantuitorului ,,Fiti Sfinti precum Tatal Meu cel din ceruri Sfant este!,,? Invataturile noastre nu sunt de la oameni ca la voi, ci de la Sfintii Parinti. Eu nu pot sa am pareri personale ca voi, in ceea ce priveste invatatura de credinta, ci ca oricare ortodox promovez invatatura Bisericii transmisa de Apostoli urmasilor lor. Iata exemlele pe care ti le-am dat sa le citesti dar ai tacut ca porcu-n porumb: Nu ti-am cerut sa citesti toata cartea. La Sfantul Policarp sunt referiri la viata cu Hristos de dupa moarte la cap. XIX, pag. 34, ,,Caci prin rabdarea sa, biruind pe nedreptul dregator si primind astfel cununa nestricaciunii,se bucura cu Apostolii si cu toti dreptii, proslaveste pe Dumnezeu si pe Tatal Atottiitorul si binecuvinteaza pe Domnul nostru Iisus Hristos, Mantuitorul sufletelor si calauzitorul trupurilor noastre si pastorul Bisericii universale din lume.,, iar la Sfantul Iustin Martirul si Filozoful si cei dimpreuna cu el mai clar la cap. V, pag. 49: ,,Prefectul zice lui Iustin: Asculta tu cel numit invatat, care socotesti ca stii cuvintele adevarului. De vei fi biciuit si ti se va taia capul, crezi ca te vei sui la cer? Iustin a spus: Sper ca voi avea locasurile Lui, daca rabd acestea. Caci stiu ca si celor ce au vietuit drept, li se daruieste harul dumnezeiesc pana la sfarsitul acestei lumi. Rusticus prefectul a zis: Iti inchipui, deci, ca te vei sui la ceruri pentru a primi o buna rasplata? Iustin a raspuns: Nu-mi inchipui, ci stiu sigur si sunt incredintat.,, Mai sunt doua paragrafe la Martiriul Sfantului Apollonius, 37 si 42 la pag. 97-98. Cu totul nu ai de citit nici o pagina de text: 37. El ne-a invatat sa ne retinem mania, sa ne infranam pofta, sa ne stapanim placerile...sa credem ca sufletul este nemuritor, sa fim convinsi ca exista o judecata dupa moarte...,, 42. Iar daca acesta ar fi, cum spuneti voi, ratacire, anume ca sufletul este nemuritor, ca va fi judecata dupa moarte, ca la inviere va fi rasplatirea virtutii, ca Dumnezeu va fi judecator, am imbratisa cu placere aceasta ratacire...,, Ai citit aceste texte? De ce ai tacut? Aici gasesti Adevarul cu privire la invatatura despre nemurirea sufletului. Textele Bibliei pot fi selectate si interpretate in multe feluri in lipsa Sfintei Traditii si invataturilor vii ale Sfintilor Parinti |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum comentati cele spuse de Sf. Iustin Martirul, in lucrarea "Contra iudeului Filon", cap. 50: "DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-o postare anterioara, m-ati intrebat daca este vre-o diferenta intre un pacatos si un drept, intre momentul mortii si momentul judecatii. Acum, dati de inteles ca eu as fi facut niste afirmatii, care nu-mi apartin. Nu am spus ca dupa imparatia de 1000 de ani nu va fi nici o diferenta intre un pacatos si un drept. Am spus ca va fi o mare diferenta, dupa judecata. Iar, conform Sfintei Scripturi, imparatia de 1000 de ani in cer, se va instaura dupa o prima inviere si judecata. Referitor la chinul vesnic: este o idee nebiblica si nepotrivita caracterului lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar textele celelalte pe care ti le-am postat le-ai verificat? Cauta la http://www.arhiva-ortodoxa.info/ la PSB Actele martirice De ele de ce nu spui nimic? Asa faceti mereu cand nu va convine; schimbati subiectul. Asa se vede cat sunteti de sinceri si seriosi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu trebuie sa iei in calcul si taina libertatii pe care Dumnezeu o va respecta si celor din iad. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|