Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2008, 20:52:10
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
In loc sa intelegeti ca voi sunteti departati de adevar, il faceti pe Hristos mincinos ca i-a promis talharului ca va fi cu el in rai in acea zi si nu s-a tinut de cuvant. Asta se cheama pacat impotriva Duhului Sfant.
Ce urata interpretare! Stiu foarte bine, si cred, ca Domnul Iisus Hristos este "Calea, Adevarul si Viata".

Apropo: Sf. Iustin Martirul spunea (am dat citatul intr-o postare anterioara), referitor la cei ce mor, sa nu credem ca "sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor". Si Sfantul L-a facut mincinos pe Domnul Iisus Hristos?
De ce te inchistezi in acele cuvinte poate gresit formulate de Sf Iustin si treci cu vederea multimea de aberatii ale dnei Helen White, unica voastra profetesa, izvorul invataturilor voastre gresite.
Domnule Iustin, aveti o obsesie pentru Ellen White. Eu nu pot sa trec cu vederea invataturile ei (referitoare la interpretarea Sfintei Scripturi), pentru ca nici macar nu le cunosc.

Ati spus "cuvinte poate gresit formulate de Sf Iustin"? Vreti sa spuneti ca si Sfintii Parinti pot gresi?
Vechi 16.09.2008, 22:42:19
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Da si ei pot gresi caci numai Dumnezeu nu greseste. Exemple sunt destule. Sf. Ap. Petru a gresit de cateva ori, Origen, cel mai prolific scriitor bisericesc a fost condamnat la un Sinod Ecumenic pentru cateva din scierile lui. Atunci era epoca primara a crestinismului cand se cristalizau invataturile, dogmele si canoanele. Criteriul a fost stabilit de Sf. Vicentiu de Lerin in sec. IV. ,, Invatatura cea dreapta a Bisericii e ceea ce s-a crezut de catre toti Sfintii Parinti, in toate locurile si in toate timpurile.,,
Tu care zici ca te intereseaza numai Biblia nu vrei sa recunosti ca toata invatatura care o ai si modul adventist de talcuire al Bibliei le-ai primit-o in cadrul adunarii tale care are doi intemeietori dovediti ca s-au inselat pe ei insisi si pe cei pe care i-au atras (Miler si White), dar nu vrei sa recunosti asta. Spui ca nici nu te intereseaza. Inseamna ca-ti renegi istoria asa scurta cum e.
Vechi 17.09.2008, 21:32:11
Senior Member

Implicit

O echipa de medici isi propune sa dezlege misterul mortii Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 16:45

TEXT SIZE: Micsoreaza fontul Mareste fontul

Articole similare:

* AWARE, proiect medical, mister, moarte

Rezerva promovare
O echipa internationala de cercetatori a demarat cel mai amplu studiu al experientelor pe care oamenii le traiesc atunci cand se afla la granita dintre viata si moarte.

Intitulata AWARE (AWAreness during REsuscitation) actiunea va fi declansata in luna septembrie, medicii europeni si americani implicati in proiect urmand sa studieze indeaproape transformarile care se petrec in creierul pacientilor in timpul atacului de cord, scrie Ziua online.

"Contrar credintelor populare, moartea nu este un moment specific ci este un proces care incepe in momentul in care inima nu mai pompeaza sange, continua cu incetarea activitatii plamanilor si se incheie cu lipsa de reactie a creierului", a explicat Sam Parnia, profesor in cadrul Universitatii din Southampton.

Medicii spera sa dezlege misterul mortii studiind ce se intampla in timpul unui atac de cord, deoarece atunci toate cele trei semne sunt prezente. "Cu toate acestea, dupa cateva secunde sau chiar mai mult de o ora, metodele de resuscitare pot intoarce procesul mortii. Ceea ce oamenii experimenteaza in astfel de momente arunca o lumina noua asupra modului in care moarte trebuie perceputa", a adaugat cercetatorul.

Aproape 20% dintre persoanele care au experimentat cele trei faze ale instalarii procesului mortii sustin ca au ramas constiente tot timpul, ca au fost inconjurate de o lumina alba, ca au experimentat senzatii de plutire in afara propriului corp sau ca s-au intalnit cu o ruda decedata.

Medicii sustin ca astfel de simptome sunt cauzate de oprirea functiilor creierului, ultimul proces dintre cele trei premergatoare mortii propriu-zise, dar ca este nevoie de dovezi puternice pentru dovedirea acestui fapt.

Oamenii de stiinta au decis sa anunte in cadrul unor conferinte de presa orice noua descoperire din acest domeniu. Expertii de la Universitatea din Southampton studiaza deja de 18 luni aceste fenomene si au selectat in acest scop mai multe spitale din Marea Britanie.

Notiunea de "near-death experiences" a fost inclusa de Dr. Raymond Moody intr-o carte publicata in 1975 si intitulata "Life After Life", motiv pentru care multi ii atribuie aducerea acestui concept in atentia marelui public.
Vechi 18.09.2008, 00:10:20
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mai frate/soro Vasinec Dumnezeu cum zici chiar mata este bun si iubitor.
Sufletul iar nu este vesnic prin natura sa ci este vesnic tinut de Dumnezeu in existenta.
Aceasta problema este un pic delicata - privitoare la existenta vesnica a sufletelor pacatoase si a diavolilor.
Dumnezeu cum se stie ii iubeste pe toti cu iubire fara de sfarsit.
Insa parintele Dumitru Staniloae zice ca Dumnezeu isi restrange lucrarea sa asupra celor ce nu o doresc deplin.
Acesta fiind iadul.Dar Dumnezeu iubindu-i pe toti si asteptandu-i pe toti in vesnicie sa se intoarca la Dansul de aceea nici nu le curma existenta.
"Ca in veac este mila lui".
Si cum zice Domnul nostru Iisus Hristos: "Care voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostina adevarului sa vina".(Epistola intai catre Timotei ,cap. 2 versetul 4).

Ca sa iti fie mai clar citeste viata Sfantului Antonie cel Mare , partea in care un diavol vine sa il puna pe Sfantul Antonie sa il intrebe pe Dumnezeu ca daca se va pocai il va primi si pe dansul inapoi?
Si Dumnezeu ii raspunde diavolului respectiv ca de se va pocai il va primi inapoi!
Dar diavolul respectiv nu doreste sa se pocaiasca!
Deci Dumnezeu nu numai toti oamenii doreste sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina ci si chiar diavolii.
Da ce Dumnezeu doreste sa se chinuiasca cineva ?

Vechi 18.09.2008, 00:11:42
Senior Member

Implicit

Mai sus cand am zis "cum zice Domnul nostru Iisus Hristos" m-am referit la ce zice Dansul prin Sfantul Apostol Pavel.
Vechi 18.09.2008, 15:18:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt
Mai frate/soro Vasinec Dumnezeu cum zici chiar mata este bun si iubitor.
Sufletul iar nu este vesnic prin natura sa ci este vesnic tinut de Dumnezeu in existenta.
Aceasta problema este un pic delicata - privitoare la existenta vesnica a sufletelor pacatoase si a diavolilor.
Dumnezeu cum se stie ii iubeste pe toti cu iubire fara de sfarsit.
Insa parintele Dumitru Staniloae zice ca Dumnezeu isi restrange lucrarea sa asupra celor ce nu o doresc deplin.
Acesta fiind iadul.Dar Dumnezeu iubindu-i pe toti si asteptandu-i pe toti in vesnicie sa se intoarca la Dansul de aceea nici nu le curma existenta.
"Ca in veac este mila lui".
Si cum zice Domnul nostru Iisus Hristos: "Care voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostina adevarului sa vina".(Epistola intai catre Timotei ,cap. 2 versetul 4).

Ca sa iti fie mai clar citeste viata Sfantului Antonie cel Mare , partea in care un diavol vine sa il puna pe Sfantul Antonie sa il intrebe pe Dumnezeu ca daca se va pocai il va primi si pe dansul inapoi?
Si Dumnezeu ii raspunde diavolului respectiv ca de se va pocai il va primi inapoi!
Dar diavolul respectiv nu doreste sa se pocaiasca!
Deci Dumnezeu nu numai toti oamenii doreste sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina ci si chiar diavolii.
Da ce Dumnezeu doreste sa se chinuiasca cineva ?
Si eu cred la fel ca dvs., ca Dumnezeu, in dragostea sa, ar dori sa-i mantuiasca si pe diavoli. Problema este la ei. Din pacate, este si la noi, oamenii. Ce alegem?

"Iau azi cerul si pãmîntul martori împotriva voastrã cã ti-am pus înainte viata si moartea, binecuvîntarea si blestemul. Alege viata, ca sã trãiesti"(Deuteronom 30:19)

Problema discutata pe acest topic este acea a existentei constiente a sufletului intre momentul mortii si momentul invierii pentru judecata. Ce parere aveti, legata de acest aspect?
Vechi 18.09.2008, 15:37:00
Senior Member

Implicit

Pai in citatul acela cu alege viata sa traiesti se refera la unirea cu Dumnezeu dupa har si pierderea acestei uniuni ;cu Dumnezeu dupa lucrarea sa cea care tine in existenta toata faptura are impartasire.

Tocmai ca cei din iad sunt constienti de sine dupa cum zice iar parintele Dumitru Staniloae dar nu prea mai sunt constienti de existenta altora...
(vezi in pateric aceea cu Sfantul Macarie cel Mare si capatana de slujitor idolesc care ii zice ca in iad se afla cu fata lipita unul de spatele altuia).
Vechi 18.09.2008, 17:02:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt
Pai in citatul acela cu alege viata sa traiesti se refera la unirea cu Dumnezeu dupa har si pierderea acestei uniuni ;cu Dumnezeu dupa lucrarea sa cea care tine in existenta toata faptura are impartasire.

Tocmai ca cei din iad sunt constienti de sine dupa cum zice iar parintele Dumitru Staniloae dar nu prea mai sunt constienti de existenta altora...
(vezi in pateric aceea cu Sfantul Macarie cel Mare si capatana de slujitor idolesc care ii zice ca in iad se afla cu fata lipita unul de spatele altuia).
Nu cred in imaginile infricosatoare ale iadului. Dupa cum am inteles eu din Sfanta Scriptura, cei ce nu vor primi viata vesnica vor suporta o osanda dupa faptele pe care le vor fi facut in trup si in final vor fi nimiciti. Totul va fi aruncat in "iazul de foc". "Iazul de foc este moartea a doua"(Apocalipsa 20:14). Ceea ce va ramane va fi "un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera"(Apocalipsa 21:1).

In definitiv, ce pedeapsa poate fi mai mare decat sa ratezi o vesnicie fericita alturi de Dumnezeul tau, pentru o viata de o clipa traita in nechibzuinta? Eu cred ca pe cei ce vor fi osanditi, la judecata, nu osanda ii va durea, ci ceea ce vor constientiza ca au pierdut.
Vechi 18.09.2008, 23:00:38
Senior Member

Implicit

,,
Nu cred in imaginile infricosatoare ale iadului. Dupa cum am inteles eu din Sfanta Scriptura, ,,

Aici se vede cata mandrie ai si diferenta de abordare a Sfintei Scripturi dintre voi neoprotestantii si noi, ortodocsii. Noi spunem: ,,Din talcuirile Sfintilor Parinti si din invataturile lor... ,, NU din cate am inteles eu ca iata ce spune Solomon: ,,15. Calea celui nebun este dreaptă în ochii lui, iar cel înțelept ascultă de sfat.,,
10. Mândria nu dă prilej decât la ceartă, înțelepciunea se află numai la cei ce primesc sfaturi.
Chiar si Marele Apostol Pavel isi expune invatatura primita direct de la Hristos si spune :,,Caci m-am suit la Ierusalim ca sa le arat stalpilor Bisericii invatatura pe care o propovaduiesc ca nu cumva sa alerg in desert.,,

13. Iar noi, fraților, iubiți de Domnul, datori suntem totdeauna să mulțumim lui Dumnezeu pentru voi, că v-a ales Dumnezeu dintru început, spre mântuire, întru sfințirea duhului și întru credința adevărului,
14. La care v-a chemat prin Evanghelia noastră, spre dobândirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos.
15. Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. (2 Tes, 2,13-15)

Noi am pastrat si predaniile prin cuvant si prin epistola (Sf. Scriptura). Voi ati aruncat Predaniile prin cuvant (jumatate din adevar) si ati luat Biblia care nu va apartinea ci era a Bisericii care a alcatuit-o.
Vechi 19.09.2008, 09:08:42
Banned

Implicit

Citat:
,,
Nu cred in imaginile infricosatoare ale iadului. Dupa cum am inteles eu din Sfanta Scriptura, ,,

Aici se vede cata mandrie ai si diferenta de abordare a Sfintei Scripturi dintre voi neoprotestantii si noi, ortodocsii. Noi spunem: ,,Din talcuirile Sfintilor Parinti si din invataturile lor... ,, NU din cate am inteles eu ca iata ce spune Solomon: ,,15. Calea celui nebun este dreaptă în ochii lui, iar cel înțelept ascultă de sfat.,,
10. Mândria nu dă prilej decât la ceartă, înțelepciunea se află numai la cei ce primesc sfaturi.
Chiar si Marele Apostol Pavel isi expune invatatura primita direct de la Hristos si spune :,,Caci m-am suit la Ierusalim ca sa le arat stalpilor Bisericii invatatura pe care o propovaduiesc ca nu cumva sa alerg in desert.,,

13. Iar noi, fraților, iubiți de Domnul, datori suntem totdeauna să mulțumim lui Dumnezeu pentru voi, că v-a ales Dumnezeu dintru început, spre mântuire, întru sfințirea duhului și întru credința adevărului,
14. La care v-a chemat prin Evanghelia noastră, spre dobândirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos.
15. Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. (2 Tes, 2,13-15)

Noi am pastrat si predaniile prin cuvant si prin epistola (Sf. Scriptura). Voi ati aruncat Predaniile prin cuvant (jumatate din adevar) si ati luat Biblia care nu va apartinea ci era a Bisericii care a alcatuit-o.
Trageti concluzii nefondate.

V-ati incurcat in Sfanta Scriptura si va incurcati si in scrierile Sfintilor Parinti. Nu aveti, cu adevarat, la baza teoriilor dvs. decat ceea ce va convenit si ati selectionat atat din Sfanta Scriptura cat si din scrierile Sfintilor Parinti. Cand nu va convine ce spune Biblia ziceti ca "biserica este mai presus, caci ea a facut Biblia". Cand nu va convine ce spun Sfintii Parinti (ex: Sf. Iustin Maritrul) spuneti ca si acestia pot gresi.

Subiectul acestui topic este existenta constienta a sufletului, intre momentul mortii si montul invierii pt. judecata. Mai aveti ceva de spus legat de aceasta tema?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17