Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.09.2008, 21:24:55
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Trageti concluzii nefondate.

,,V-ati incurcat in Sfanta Scriptura si va incurcati si in scrierile Sfintilor Parinti. Nu aveti, cu adevarat, la baza teoriilor dvs. decat ceea ce va convenit si ati selectionat atat din Sfanta Scriptura cat si din scrierile Sfintilor Parinti. Cand nu va convine ce spune Biblia ziceti ca "biserica este mai presus, caci ea a facut Biblia". Cand nu va convine ce spun Sfintii Parinti (ex: Sf. Iustin Maritrul) spuneti ca si acestia pot gresi.,,

Dar tu de ce ai trecut cu vederea celelalte citate ale Sfantului Iustin si ale celorlalti martiri si-mi tot scoti ochii cu acele cuvinte poate spuse in alt context?
La Sfantul Policarp sunt referiri la viata cu Hristos de dupa moarte la cap. XIX, pag. 34,
,,Caci prin rabdarea sa, biruind pe nedreptul dregator si primind astfel cununa nestricaciunii,se bucura cu Apostolii si cu toti dreptii, proslaveste pe Dumnezeu si pe Tatal Atottiitorul si binecuvinteaza pe Domnul nostru Iisus Hristos, Mantuitorul sufletelor si calauzitorul trupurilor noastre si pastorul Bisericii universale din lume.,,

iar la Sfantul Iustin Martirul si Filozoful si cei dimpreuna cu el mai clar la cap. V, pag. 49:
,,Prefectul zice lui Iustin: Asculta tu cel numit invatat, care socotesti ca stii cuvintele adevarului. De vei fi biciuit si ti se va taia capul, crezi ca te vei sui la cer?
Iustin a spus: Sper ca voi avea locasurile Lui, daca rabd acestea. Caci stiu ca si celor ce au vietuit drept, li se daruieste harul dumnezeiesc pana la sfarsitul acestei lumi.
Rusticus prefectul a zis: Iti inchipui, deci, ca te vei sui la ceruri pentru a primi o buna rasplata? Iustin a raspuns:
Nu-mi inchipui, ci stiu sigur si sunt incredintat.,,

Mai sunt doua paragrafe la Martiriul Sfantului Apollonius, 37 si 42 la pag. 97-98. Cu totul nu ai de citit nici o pagina de text:
37. El ne-a invatat sa ne retinem mania, sa ne infranam pofta, sa ne stapanim placerile...sa credem ca sufletul este nemuritor, sa fim convinsi ca exista o judecata dupa moarte...,,
42. Iar daca acesta ar fi, cum spuneti voi, ratacire, anume ca sufletul este nemuritor, ca va fi judecata dupa moarte, ca la inviere va fi rasplatirea virtutii, ca Dumnezeu va fi judecator, am imbratisa cu placere aceasta ratacire...,,

45. Precum și este scris: "Făcutu-s-a omul cel dintâi, Adam, cu suflet viu; iar Adam cel de pe urmă cu duh dătător de viață"; 1 Cor 15,45

Cum putea Sfantul Iustin sa-si dea viata daca nu ar fi fost incredintat ca sufletul lui e nemuritor si ca se va sui la ceruri pentru a primi o buna rasplata?

La fel tu ai trecut cu vederea si aceste texte despre care nu vrei sa discuti:

4. Ca noi, cei ce suntem in cortul acesta, suspinam ingreuiati, de vreme ce dorim sa nu ne scoatem haina noastra, ci sa ne imbracam cu cealalta pe deasupra, ca ceea ce este muritor sa fie inghitit de viata.
5. Iar Cel ce ne-a facut spre aceasta este Dumnezeu, Care ne-a dat noua arvuna Duhului.
6. Indraznind deci totdeauna si stiind ca, petrecand in trup, suntem departe de Domnul,
7. Caci umblam prin credinta, nu prin vedere,
8. Avem incredere si voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.
9. De aceea ne si straduim ca, fie ca petrecem in trup, fie ca plecam din el, sa fim bineplacuti Lui. (II Corinteni 5, 4-9)
21. Caci pentru mine viata este Hristos si moartea un castig.
22. Daca insa a vietui in trup inseamna a da roada lucrului meu, nu stiu ce voi alege.
23. Sunt strans din doua parti: doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine;
24. Dar este mai de folos pentru voi sa zabovesc in trup. (Filipeni 1,21-24)

Cum e posibil ,,sa doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine.,, si sa fiu intr-o stare de adormire dupa cum ziceti voi Poti sa fii adormit si sa petreci cu Domnul intr-o stare de inconstienta? Textul e clar:,,voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.,,

Daca Sfantul Pavel si Biserica primara ar fi inteles textul si moartea dupa cum gresit interpretati voi, mesajul acestor texte ar fi ca Pavel s-a saturat de slujirea sa si ar fi mai bine pentru el sa petreaca intr-o stare de inconstienta decat sa se ocupe de cei pe care Hristos i-A trimis sa-i pastoreasca. A obosit Pavel sau s-a plictisit de ei de vrea sa doarma somnul mortii si impreuna cu Hristos?

22. Ci v-ati apropiat de muntele Sion si de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri, in adunare sarbatoreasca,
23. Si de Biserica celor intai nascuti, care sunt scrisi in ceruri si de Dumnezeu, Judecatorul tuturor,si de duhurile dreptilor celor desavarsiti,
24. Si de Iisus, Mijlocitorul noului testament, si de sangele stropirii care graieste mai bine decat al lui Abel. (Evrei 12, 22-24)
Este inconstienta o trasatura a dreptilor celor desavarsiti? Cum sa fii desavarsit adormit?

Vechi 19.09.2008, 22:31:56
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"Unde viermele lor nu doarme si focul lor nu se stinge". (Sfantul evanghelist Marcu cap. 9 verset 44).
La acel foc se refera Sfanta Scriptura.
Vezi mata ca nu zice ca Dumnezeu ar fi creat ceva foc sa ii arza pe pacatosi ci zice focul lor nu se stinge.
Ci cum zic Sfintii Parinti acel foc nestins este focul poftei care nu-si mai afla putinta de satisfacere.
Vezi mata ca zice foarte clar focul lor.
Ai foarte mare dreptate cand zici ca Dumnezeu este bun si nu doreste ca aceia sa se chinuie.Dansul doreste ca aceia sa se intoarca...Dumnezeu nu-si pierde rabdare si ii asteapta in vesnicie sa se intoarca la dansul.
"Ca in veac este mila lui".
Vechi 20.09.2008, 08:58:21
Senior Member

Implicit

,,Subiectul acestui topic este existenta constienta a sufletului, intre momentul mortii si momentul invierii pt. judecata. Mai aveti ceva de spus legat de aceasta tema? ,,

Subiectul cel mai important al acestui topic sunt ereziile voastre nascute din mandria de a crede ca oamenii necuratiti de pacate si patimi (mai ales cea a mandriei) cum au fost incepatorii sectei voastre Miller si sotii White pot talcui fara indrumare si sfat Biblia care este pacat impotriva Duhului Sfant.
iIata ce spune Solomon: ,,15. Calea celui nebun este dreaptã în ochii lui, iar cel întelept ascultã de sfat.,, De al cui sfat au ascultat ei ca sa poata deveni invatatori pentru altii?
De ce spui ca trag concluzii nefondate in timp ce tu treci cu vederea subiectul despre talcuirea Bibliei fara calauza. Exista chiar un topic aici pe care te-ai ferit sa intri: Interpretarea Scripturii
fara ajutorul Sfintilor Parinti, pentru ca stii ca incepatorii sectei tale(Miller si sotii White au fost baptisti de care s-au rupt) au cazut in acest pacat impotriva Duhului Sfant care ai grija ca nu se iarta nici in veacul de acum nici in cel ce va sa vina daca nu te intorci inapoi la Ortodoxie.
Vechi 22.09.2008, 10:04:21
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Sfantul Iustin Martirul si Filozoful si cei dimpreuna cu el mai clar la cap. V, pag. 49:
,,Prefectul zice lui Iustin: Asculta tu cel numit invatat, care socotesti ca stii cuvintele adevarului. De vei fi biciuit si ti se va taia capul, crezi ca te vei sui la cer?
Iustin a spus: Sper ca voi avea locasurile Lui, daca rabd acestea. Caci stiu ca si celor ce au vietuit drept, li se daruieste harul dumnezeiesc pana la sfarsitul acestei lumi.
Rusticus prefectul a zis: Iti inchipui, deci, ca te vei sui la ceruri pentru a primi o buna rasplata? Iustin a raspuns:
Nu-mi inchipui, ci stiu sigur si sunt incredintat.,,
Nu prea am inteles ce vreti sa demonstrati. Orice crestin are nadejdea pe care a avut-o Sf. Iustin Martirul.

Din paragraful pe care l-ati postat, nu reiese ca sufletul se duce direct in rai (daca asta ati vrut sa demonstrati). Sf. Iustin Martirul nu se contrazice pe sine insusi.
Vechi 22.09.2008, 10:25:17
Banned

Implicit

Citat:
La fel tu ai trecut cu vederea si aceste texte despre care nu vrei sa discuti:

4. Ca noi, cei ce suntem in cortul acesta, suspinam ingreuiati, de vreme ce dorim sa nu ne scoatem haina noastra, ci sa ne imbracam cu cealalta pe deasupra, ca ceea ce este muritor sa fie inghitit de viata.
5. Iar Cel ce ne-a facut spre aceasta este Dumnezeu, Care ne-a dat noua arvuna Duhului.
6. Indraznind deci totdeauna si stiind ca, petrecand in trup, suntem departe de Domnul,
7. Caci umblam prin credinta, nu prin vedere,
8. Avem incredere si voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.
9. De aceea ne si straduim ca, fie ca petrecem in trup, fie ca plecam din el, sa fim bineplacuti Lui. (II Corinteni 5, 4-9)
21. Caci pentru mine viata este Hristos si moartea un castig.
22. Daca insa a vietui in trup inseamna a da roada lucrului meu, nu stiu ce voi alege.
23. Sunt strans din doua parti: doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine;
24. Dar este mai de folos pentru voi sa zabovesc in trup. (Filipeni 1,21-24)

Cum e posibil ,,sa doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine.,, si sa fiu intr-o stare de adormire dupa cum ziceti voi Poti sa fii adormit si sa petreci cu Domnul intr-o stare de inconstienta? Textul e clar:,,voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.,,

Daca Sfantul Pavel si Biserica primara ar fi inteles textul si moartea dupa cum gresit interpretati voi, mesajul acestor texte ar fi ca Pavel s-a saturat de slujirea sa si ar fi mai bine pentru el sa petreaca intr-o stare de inconstienta decat sa se ocupe de cei pe care Hristos i-A trimis sa-i pastoreasca. A obosit Pavel sau s-a plictisit de ei de vrea sa doarma somnul mortii si impreuna cu Hristos?
Nu trec cu vederea nici un verset din Sfanta Scriptura. In versetele postate de dvs., Apostolul Pavel nu explica ce se intampla intre momentul mortii si cel al invierii pentru judecata. Apostolul Pavel are manifestarile unui crestin autentic. Spera ca Domnul Iisus Hristos sa revina in timpul vietii sale ("Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas"- 1 Tesaloniceni 4:17). Sau, in alte versete, cum sunt si cele postate de dvs., vede cu speranta incheierea acestei vieti si inceperea unei vieti noi, impreuna cu Domnul. Apostolul Pavel sfideaza moartea. El vede doar trecerea de la viata asta nenorocita la o viata vesnica in prezenta Domnului Iisus Hristos.

Care este starea omului in moarte (intre momentul morti si cel al invierii), ne explica limpede Sfanta Scriptura, in alte versete, care nu mai au nevoie de interpretarea dvs. Redau cateva versete:
"1. Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5)
2. "Ce vei castiga daca-mi versi sangele, si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta"?(Psalmul 30:9)
3. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12)
4. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17)
5. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5)
6. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10)
7. Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem. (Isaia 63: 16). (AVRAM NU NE CUNOASTE - a se revedea pilda bogatului nemilostiv din Luca 16).
8. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18)
9. Dar omul cand moare, ramane intins; omul cand isi da sufletul, unde mai este?(Iov 14:10).
10. Pana nu se intoarce tarana in pamant, CUM A FOST, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. (Eclesiastul 12:7) - Moartea descrisa ca fiind procesul invers creatiei. Era cineva constient inainte de a fi creat?
11. Acum, cand a murit, pentru ce sa mai postesc? Pot sa-l intorc in viata? (2 Samuel 12:23)
12. Pentru ce nu-mi ierti pacatul si pentru ce nu-mi uiti faradelegea? Cand voi adormi in tarana si cand ma vei cauta, nu voi mai fi!(Iov 7:21).
13. David a adormit cu parintii lui, si a fost ingropat in cetatea lui David (1 Imparati 2:10)
14. Caci David nu s-a suit la ceruri (Faptele apostolilor 2:34)- spune apostolul Petru.
15. IAR TU, DU-TE, PANA VA VENI SFARSITUL; TU TE VEI ODIHNI, SI TE VEI SCULA IARASI ODATA IN PARTEA TA DE MOSTENIRE, LA SFARSITUL ZILELOR"(Daniel 12:13)
16. Apoi a ingenuncheat si a strigat cu glas tare: "Doamne, nu le tinea in seama pacatul acesta"! Si dupa aceste vorbe, a adormit. (faptele apostolior cap 7:60 - moartea diaconului Stefan).
17. Dupa aceea S-a aratat la peste cincisute de frati deodata, dintre care, cei mai multi sunt in viata, iar unii au adormit. (1 Corinteni 15:6)
18. Daca n-a inviat Hristos....si cei ce au adormit in Hristos sunt pierduti.(1 Corinteni 15:18).
19. Iata, va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati. (1 Corinteni 15:51)
20. IATA, IN ADEVAR, CE VA SPUNEM, PRIN CUVANTUL DOMNULUI: NOI, CEI VII CARE VOM RAMANEA PANA LA VENIREA DOMNULUI, NU VOM LUA-O INAINTEA CELOR ADORMITI. CACI INSUSI DOMNUL, CU UN STRIGAT, CU GLASUL UNUI ARHANGHEL SI CU TRAMBITA LUI DUMNEZEU, SE VA POGORA DIN CER, SI INTAI VOR INVIA CEI MORTI IN HRISTOS. APOI, NOI CEI VII, CARE VOM FI RAMAS, VOM FI RAPITI TOTI IMPREUNA CU EI, IN NORI, CA SA INTAMPINAM PE DOMNUL IN VAZDUH; SI ASTFEL VOM FI TOTDEAUNA CU DOMNUL. MANGAIATI-VA UNII PE ALTII CU ACESTE CUVINTE. (1 Tesaloniceni 4:15-18) - Frumoasa nadejde, atat pentru cei adormiti in Hristos cat si pentru cei ce-L slujesc in viata. Dar asta se va intampla numai la venirea Domnului. Pana atunci... ori odihna (pentru cei morti) ori slujire (pentru cei vii).

De fapt, am facut "copy" si "paste" de pe o alta postare a mea, din 29 august, ora 6:17 PM. Recititi aceste versete si incercati sa le interpretati (daca dau loc la interpretari).
Vechi 22.09.2008, 17:36:33
Senior Member

Implicit

Tu amesteci si faci un talmes-balmes cu versete care vorbesc despre moartea trupeasca vazuta in Vechiul Testament si invierea mortilor la a doua venire.
Cum e posibil ,,sa doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine.,, si sa fiu intr-o stare de adormire dupa cum ziceti voi? Poti sa fii adormit si sa petreci cu Domnul intr-o stare de inconstienta? Textul e clar:,,voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.,,

Ce inseamna pentru tine viata vesnica, deoarece vad ca spui:,,El vede doar trecerea de la viata asta nenorocita la o viata vesnica in prezenta Domnului Iisus Hristos.,,?
Cum poti sa spui ca traiesti viata vesnica in prezenta Domnului Iisus Hristos intr-o stare de adormire sau moarte. Te pomenest ca veti spune ca si Hristos doarme sau e in aceiasi stare de inconstienta.

Tu nu intelegi ca Biserica a fost unitara in invatatura ei?
La Sfantul Policarp sunt referiri la viata cu Hristos de dupa moarte la cap. XIX, pag. 34,
,,Caci prin rabdarea sa, biruind pe nedreptul dregator si primind astfel cununa nestricaciunii,se bucura cu Apostolii si cu toti dreptii, proslaveste pe Dumnezeu si pe Tatal Atottiitorul si binecuvinteaza pe Domnul nostru Iisus Hristos, Mantuitorul sufletelor si calauzitorul trupurilor noastre si pastorul Bisericii universale din lume.,,
2. În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc.
3. Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu.
4. Și unde Mă duc Eu, voi știți și știți și calea. (Ioan 14,2-4)
Calea era moartea fizicadupa cum spun si martirii:
la Martiriul Sfantului Apollonius, 37 si 42 la pag. 97-98:
37. El ne-a invatat sa ne retinem mania, sa ne infranam pofta, sa ne stapanim placerile...sa credem ca sufletul este nemuritor, sa fim convinsi ca exista o judecata dupa moarte...,,
42. Iar daca acesta ar fi, cum spuneti voi, ratacire, anume ca sufletul este nemuritor, ca va fi judecata dupa moarte, ca la inviere va fi rasplatirea virtutii, ca Dumnezeu va fi judecator, am imbratisa cu placere aceasta ratacire...,,
27. Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata, (Evrei 9,27)
Esti mult prea mandru si incapatanat sa recunosti ca acesta este adevarul si de aceea nu poti avea sinceritate in a cauta adevarul si a te intreba cu sinceritate:
[b]Dar daca noi gresim, si adevarul nu e la noi, ce va fi cu noi? Cum ne vom apara inaintea Domnului?
Vechi 22.09.2008, 22:03:58
Senior Member

Implicit

36. Doamne, L-a întrebat Simon-Petru, unde Te duci? Răspuns-a Iisus: Unde Mă duc Eu, tu nu poți să urmezi Mie acum, dar mai târziu Îmi vei urma.
37. Zis-a Petru Lui: Doamne, de ce nu pot să urmez Ție acum? Sufletul meu îl voi da pentru Tine.

Cum poate atat Sf Petru cat si Sf Pavel sa-i urmeze Mantuitorului in stare de inconstienta

39. Și aceasta este voia Celui ce M-a trimis, ca din toți pe care Mi i-a dat Mie să nu pierd nici unul, ci să-i înviez pe ei în ziua cea de apoi.
40. Că aceasta este voia Tatălui Meu, ca oricine vede pe Fiul și crede în El să aibă viață veșnică și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
41. Deci iudeii murmurau împotriva Lui, fiindcă zisese: Eu sunt pâinea ce s-a coborât din cer.
42. Și ziceau: Au nu este Acesta Iisus, fiul lui Iosif, și nu știm noi pe tatăl Său și pe mama Sa? Cum spune El acum: M-am coborât din cer?
43. Iisus a răspuns și le-a zis: Nu murmurați între voi.
44. Nimeni nu poate să vină la Mine, dacă nu-l va trage Tatăl, Care M-a trimis, și Eu îl voi învia în ziua de apoi.
45. Scris este în prooroci: "Și vor fi toți învățați de Dumnezeu". Deci oricine a auzit și a învățat de la Tatăl la Mine vine.
46. Nu doar că pe Tatăl l-a văzut cineva, decât numai Cel ce este la Dumnezeu; Acesta L-a văzut pe Tatăl.
47. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viață veșnică.
48. Eu sunt pâinea vieții.
49. Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit.
50. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare.
51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu.
52. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm?
53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac.

In tot textul acesta Hristos vorbeste de viata vesnica, ,,Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci.,, De ce scoateti voi din VT ca sufletul omului e inconstient si treceti cu vederea versetele acestea:Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit.
50. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare.
51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci.,,
Zici ca mereu verifici invatatura cu Biblia. Aici cum se verifica invatatura ta?
Vechi 22.09.2008, 22:30:34
Senior Member

Implicit

Experiențele extracorporale intră sub lupa specialiștilor

Vasile Decu
Marți, 23 Septembrie 2008 EVZ
Oamenii de știință vor încerca să determine în următorii trei ani ce se întâmplă cu pacienții aflați în moarte clinică.

Oamenii de știință se pregă- tesc să elucideze unul dintre cele mai mari mistere ale vieții: experiențele extracorporale, considerate până acum de domeniul paranormalului. În cel mai mare experiment de acest gen, cercetă torii americani și britanici vor examina circa 1.500 de cazuri de moarte clinică, pentru a confirma sau infirma veridicitatea acestor experiențe, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail“.

Proiectul, cel mai amplu de acest gen, denumit „Starea de conștiență în timpul resuscitării“, va fi derulat în 25 de centre medicale din Marea Britanie și SUA, pe o perioadă de trei ani. Pentru a vedea dacă relatările privind aceste experiențe sunt credibile, doctorii vor amplasa în saloanele în care sunt spitalizați pacienți susceptibili de a intra în moarte cerebrală o serie de poze, care vor fi situate foarte aproape de tavan. Astfel, fotografiile vor fi vizibile numai pentru eventualele „spirite zburătoare“. „Dacă nimeni nu va vedea aceste imagini, vom demonstra că aceste experiențe sunt iluzii sau amintiri false“, spune Sam Parnia, șeful echipei care se ocupă de acest studiu.

„Tunelul de lumină“, cea mai întâlnită experiență

Statisticile arată că între 10% și 20% dintre pacienții a căror inimă s-a oprit în urma unui infarct au raportat experiențe extracorporale, cele mai cunoscute fiind „tunelul de lumină“ sau „survolarea“ încăperii, timp în care pacienții sunt conștienți de ceea ce se întâmplă în jurul lor. De multe ori, aceștia au relatat cu acuratețe discuțiile doctorilor sau ale asistentelor.

Unii au povestit că au auzit voci care le spuneau să se întoarcă în lumea celor vii, în timp ce alții au experimentat un sentiment puternic de pace și calm. Printr-o experiență de acest gen a trecut și Heather Sloan, o fostă asistentă medicală. „Ultimul lucru pe care mi-l amintesc a fost că eram transportată de urgență la spital, după care am leșinat. Când mi-am revenit, stăteam lângă patul de spital. Cum sunt asistentă, am început să verific tensiunea arterială. Abia după un timp mi-am dat seama că cea pe care o priveam eram chiar eu“, a povestit aceasta, adăugând că apoi „i s-a permis să se întoarcă la trup“.

Sufletul, readus în discuție

Doctorul Parnia a explicat că „moartea nu este un moment anume, ci un proces care începe atunci când inima nu mai bate, plămânii nu mai funcționează, iar creierul se oprește“, explică doctorul Parnia. După acest moment urmează un interval de până la o oră, în care doctorii pot readuce la viață un pacient.

Potrivit datelor clinice, după producerea stopului cardiorespirator, creierul rămâne neafectat circa 4 minute, după care încep să apară leziunile cerebrale, cauzate de lipsa de oxigen. Acesta este intervalul în care se produc experiențele extracorporale raportate de pacienți. „Dacă putem demonstra că pacienții rămân conștienți și după ce creierul lor se oprește, acest lucru înseamnă că este posibil ca, de fapt, sufletul să fie o entitate separată“, spune doctorul Parnia.
Vechi 24.09.2008, 05:27:26
Banned

Implicit

Citat:
Experiențele extracorporale intră sub lupa specialiștilor

„Tunelul de lumină“, cea mai întâlnită experiență
Faptul ca incercati sa va demonstrati teoria apeland la tot felul de fenomene neelucidate, spune multe.
Vechi 24.09.2008, 16:40:16
Senior Member

Implicit

De ce nu ai raspuns la postarea anterioara si cauti pretexte si subrefugii mereu?
Unde Mã duc Eu, tu nu poti sã urmezi Mie acum, dar mai tarziu Imi vei urma.,,
Cum poate atat Sf Petru cat si Sf Pavel sa-i urmeze Mantuitorului in stare de inconstienta asa cum ziceti voi?
54. Cel ce mãnâncã trupul Meu si bea sângele Meu are viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Aici vorbeste despre viata vesnica a sufletului si despre invierea cu tot cu trup la a doua Sa venire.

In tot textul acesta Hristos vorbeste de viata vesnica, ,,Cine mãnâncã din pâinea aceasta viu va fi în veci.,, De ce scoateti voi din VT ca sufletul omului e inconstient si treceti cu vederea versetele acestea:Pãrinþii voºtri au mâncat manã în pustie ºi au murit.
50. Pâinea care se coboarã din cer este aceea din care, dacã mãnâncã cineva, nu moare.
51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mãnâncã din pâinea aceasta viu va fi în veci.,,
Zici ca mereu verifici invatatura cu Biblia. Aici cum se verifica invatatura ta?

4. Ca iata toate sufletele sunt ale Mele; cum este al Meu sufletul tatalui, tot asa si sufletul fiului; sufletul care a gresit va muri...
20. Sufletul care pacatuieste va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatalui, si tatal nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rau, rautatea sa.
21. Dar daca cel rau se intoarce de la nelegiuirile sale pe care le-a facut si pazeste toate legile Mele si face ceea ce e bun si drept, el va trai si nu va muri.
22. Nu se vor pomeni deloc nelegiuirile pe care el le va fi facut, ci va trai pentru dreptatea pe care va fi facut-o. (Iezechiel 18)
Te crezi vrednic sa talcuiesti versetele acestea? Despre ce fel de suflete vorbeste, vii sau amortite?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17