Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2007, 22:03:41
macs macs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.02.2007
Implicit

sunt unii oameni care pot gasi dusmani in absolut ORICE...
Reply With Quote
Vechi 01.07.2007, 23:32:06
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Sora, nu stiu daca ti-ai dat seama, dar in S.U.A. oamenii sunt perfect controlati,[...]Modelul S.U.A se vrea la scara planetara, da, tara cea mai libera, democrata, tot ce vrei, numai credincioasa nu...E o tara fara Dumnezeu. E un nou Babilon.
Multumesc pentru raspuns, Marius Daniel. Poate gandesc simplist, dar eu una cred ca adevarata libertate este cea interioara, nu cea limitata de lumea materiala. Cat despre lipsa de credinta in SUA, n-as baga mana in foc pentru asta. Sunt oameni si oameni, ca peste tot. La noi la biserica parintele se roaga si pentru poporul american si pentru presedintele Bush. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 02.07.2007, 12:47:43
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

CHiar. Din lipsa de credinta se poate ridica Dreapta Credinta. Am inteles ca ortodoxia este din ce in ce mai gustata. Multi catolici / protestanti gasesc drumul spre Dumnezeu. Sunt foarte multe convertiri. In special in Franta si in America.

Intr`o maxima libertate esti pana la urma liber sa`l gasesti pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2007, 12:07:04
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de krabu
Daca ai nevoie de Biblie o cumperi.

Daca nu ai credinta e mai grav. 2000 de ani romanii au fost credinciosi fara sa citeasca. Au ascultat preotul in biserica.

Poate e ceva si in costul Bibliei. La sectari ti`o dau gratis. La noi platesti. Probabil 60 Ron este o sortare impotriva smintelilor.

Daca vrei, poti sa cumperi 100 de biblii si sa le donezi.
Nu face profit, dar ar putea sa le "subventioneze".

In loc de traducerile penibile ale unor pr. prof. (ma refer la cei care traduc scrieri din afara, apoi vin si spun ca sunt ale lor...evident micile modificari ii scutesc, deocamdata, de acuzatiile de plagiat) ar putea tipari biblii la preturi decente.

Referitor la "sortati impotriva smintelilor"...poate explici.

Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 13:08:46
krabu krabu is offline
Senior Member

Implicit

Cu privire la cititul bibliei trebuie avuta mare atentie. Biblia nu este o carte. Poti cade in mari rataciri citind fara a avea un duhovnic care sa`ti dea lamuririle de rigoare acolo unde incepi sa te smintesti.

Si ca sa pun greutate pe ceea ce am scris, daca te uiti in Buc, acum, sunt reclame ale neoprotestantilor, solascriptura. Pun bani multi in reclamele astea, dau biblii gratis. Si apoi ei ataca ca lupii pe ratacirile nelamurite:

- sa nu muncesti sambata si nu duminica (desi duminica este sambata sambetelor, a 8 a zi etc)
- sa nu te inchini la icoane (desi Iisus Hristos este intrupat si nu ceva nearatat)
- sa nu crezi in Maica Domnului ca si Nascatoare de Dumnezeu (desi totul a fost stabilit de sinoade ecumenice si de adevarati teologi)

etc

Concluzie: 2000 de ani romanii, marea majoritate analfabeti au avut credinta si au razbatut prin istorie. Sunt forte actuale care vor sa distruga credinta, prin imprastiere. Prin citirea Bibliei, desi unora nu le este de folos!!! Unii se mantuiesc doar prin asculare si mers la Biserica.

E de dorit sa stim toti Biblia. Dar este si greu.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 13:51:34
krabu krabu is offline
Senior Member

Implicit

Ca sa nu fiu inteles gresit:

Este o diferenta in a cauta in Biblie pe Dumnezeu si alta in a cauta doar intelepciune/divertisment/curiozitati in Biblie.

Si cine Il cauta pe Dumnezeu gaseste bani sa cumpere o Biblie sau Dumnezeu randuieste ca sa aiba cumva o Biblie daca are nevoie.

Iar acum se speculeaza ca nu avem biblii. Nu avem ca nu Il cautam pe Dumnezeu. Iar daca o sa avem o sa o punem in biblioteca.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:51:46
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de krabu
Ca sa nu fiu inteles gresit:

Este o diferenta in a cauta in Biblie pe Dumnezeu si alta in a cauta doar intelepciune/divertisment/curiozitati in Biblie.

Si cine Il cauta pe Dumnezeu gaseste bani sa cumpere o Biblie sau Dumnezeu randuieste ca sa aiba cumva o Biblie daca are nevoie.

Iar acum se speculeaza ca nu avem biblii. Nu avem ca nu Il cautam pe Dumnezeu. Iar daca o sa avem o sa o punem in biblioteca.
De acord cu ce spui.
Dar eu ma refeream la faptul ca daca te apuci de citit o Biblie (neo)protestanta s-ar putea sa ai dificultati de intelegere cand vezi va in loc de "Maica" ai "mama", in loc de "logodnica" ai "sotie", psalmii sunt diferit numerotati, iar unele din cartile Vechiului Testament nu exista...
Reply With Quote
Vechi 20.07.2007, 19:19:47
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

Grigorie,ai punctat f.bine in legatura cu Masoneria,esti bine informat.Ce este grav este ca si in educatie s-au infiltrat masoni nu numai in Biserica Inv.alternativ Waldorf a fost fondat de masonul R.Steiner si iata scoli de tip Waldorf si la noi,eu personal am lucrat cativa ani in clase waldorf,am participat la conferintele lor si intr-un tarziu m-am prins despre ce este vorba.Acolo se studia antroposofia,iar printre antroposofi sunt f.multi masoni docenti,profesori universitari.Cat despre Biblie trebuie citita si nu rastalmacita nu interpretata.Preotii sunt in masura sa ne dea raspunsuri,daca avem nelamuriri.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2007, 11:18:18
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
Grigorie,ai punctat f.bine in legatura cu Masoneria,esti bine informat.Ce este grav este ca si in educatie s-au infiltrat masoni nu numai in Biserica Inv.alternativ Waldorf a fost fondat de masonul R.Steiner si iata scoli de tip Waldorf si la noi,eu personal am lucrat cativa ani in clase waldorf,am participat la conferintele lor si intr-un tarziu m-am prins despre ce este vorba.Acolo se studia antroposofia,iar printre antroposofi sunt f.multi masoni docenti,profesori universitari.Cat despre Biblie trebuie citita si nu rastalmacita nu interpretata.Preotii sunt in masura sa ne dea raspunsuri,daca avem nelamuriri.
Sistemul Waldorf s-a dovedit ineficient si deja este scos (treptat) din sistemul de invatamant romanesc.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2007, 12:12:31
Grigorie Grigorie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.09.2006
Implicit

In Colegiul Electoral Bisericesc sunt si laici.
http://www.hotnews.ro/articol_pda_5_-1_80098-Candidatii-la-sefia-BOR-in-atentia-presei.htm
http://www.evz.ro/article.php?artid=316421

Dintre acestia, cativa sunt masoni: Sorin Frunzaverde, Marian Milut ... (daca mai stiti pe altii, completati voi lista; Constantin Balaceanu Stolnici este cavaler de Malta, apartinand unui ordin aflat in subordonarea papei)

Ce parere aveti de faptul ca viitorul patriarh este ales de membri ai unei organizatii ostile Bisericii?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Franz Bardon despre masonerie ChEoPs Generalitati 1 15.02.2010 18:50:27
citate de Tutea despre revolutii si masonerie camidece Generalitati 5 14.09.2009 11:06:44