![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu confundam dreptatea lui Dumnezeu cu cea a oamenilor. Omenirea a fost dintotdeauna inclinata sa-si manifeste dreptatea mai ales prin metode "neortodoxe".
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre vesnicie, si mie imi este imposibil s-o inteleg. Dar am incredere in dreptatea divina, care ne va aseza intr-o noua stare a existentei dupa masura iubirii de care suntem dispusi, fiecare dupa voia lui. Si o parere personala: asa cum cei mantuiti vor evolua mereu spre mai bine, spre asemanarea cu Dumnezeu, poate ca si cei din Iad vor avea posibilitatea sa evolueze din rau in mai putin rau pana la o limita - dar nu dupa modelul teoriei apocatastazei care se asteapta ca toti sa se mantuiasca indiferent de voia lor.
|
|||
|
|||
![]()
De ce omenirea trebuie sa aplice alt tip de dreptate decit cea divina, care ma gindesc ca e mai dreapta si buna. De ce omul tinde sa aplice pedepse graduale pentru greseli graduale?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu in mod special, fata de oamenii de atunci, lui chiar ii parea rau de oamenii care ajungeau in iad.
Dar eu ma refeream la oamenii care au scris Biblia. Se inscriau si ei in acelasi normativ de sadism al epocii, nu ii invinovatesc pe ei. Dar ma asteptam la ceva mai mult de la cei care ii citesc. |
|
||||
|
||||
![]()
A avea pedepse diferite inseamna a avea stari de suferinta diferite. Iar acestea, asa cum am mai spus, sunt date de modul in care omul si-a trait viata.
Tinand seama ca cel din iad se afla in incapacitatea de a fi iubit si de a mai iubi, putem vorbi de o adancire a straii de suferinta. |
|
|||
|
|||
![]()
Cum asa? La care pedepse te referi?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ti-am raspuns, dar nu esti atent. Pedepse diferite nu inseamna ca unul este in smoala si altul in foc, ci ca unul sufera mai intens si altul mai putin, in functie de cat de mult s-a despartit de Dumnezeu. Orice fapta isi pune amprenta asupra fiintei noastre. NU este nevoie de cineva ca sa noteze fapta buna si fapta rea. Bucuria sau suferinta este data de cat de mult Se regasete Dumnezeu in om sau pe cat de mult este absent din el.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe ce te bazezi cind sustii aceste lucruri? De unde stii ca unul va suferi mai mult si altul mai putin? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vesnicia iadului | costi21 | Din Noul Testament | 14 | 26.02.2013 17:01:34 |
Focul iadului | Profetul de carton | Secte si culte | 500 | 29.12.2012 16:49:09 |
Socant: avem dovada existentei iadului! | Florin-Ionut | Alte Religii | 11 | 11.11.2010 17:08:08 |
O descriere a iadului islamic... | scrabble | Religia Islamica | 31 | 08.01.2010 20:58:01 |
|