![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mama mea care este la tara imi cere mereu bani pentru biserica,la inceput am zis ca e ok eu fiind ortodox dar m-am interesat mai bine si am intrebat-o pentru ce sunt acei bani(in fiecare an da cam 200 de lei) si mi-a spus ca banii sunt pentru rugaciunile preotului,de paste,mosii de vara,iarna,etc si am intrebat "cine nu are bani sa dea nu se mai roaga preotul" si mi-a raspuns ca da,si ca banii sunt strict pt rugaciuni,pentru reparatii si alte cheltuieli se cer bani in plus
Eu stiam ca preotii sunt bugetari primesc salariu si pensie pt munca prestata,mai primesc in plus bani la nunti,botezuri,inmormantari,dar si la rugaciuni???? chiar asa in biserica noastra totul se plateste?? cum ramane cu "fara plata ati primit fara plata sa dati" se pare ca la noi credinta se plateste,nu scoti banul nu se roaga nimeni pt tine,daca gresesc corectati-ma. |
|
||||
|
||||
![]()
Se roagă și fără bani, stai liniștit. Însă nu uita, noblesse oblige.. :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La noi in biserica este un handicapat, care, atuci cand vine in biserica, da o tura pana cand strange cativa banuti, din care isi cumpara apoi doua lumanari si o prescura, pentru a se duce apoi la altar cu pomelnicul cu 1-2 lei in el, in ciuda faptului ca preotii nu vor niciodata sa primeasca bani de la el. Cand vine momentul tavitei, pune un leu, chiar daca femeia responsabila cu asa ceva nu doreste niciodata sa ii primeasca. Si e multa bucurie in ochii lui cand daruieste altora din ce a primit si el de la altii. Cel putin in biserica noastra, preotii nu cer niciun ban pentru rugaciuni, oamenii pun cat doresc ei. Unii nu pun nimic, dar nu se supara niciun preot si nu li se atrage atentia, ba dimpotriva. Dupa slujba, in general, oamenii cer preotului diferite rugaciuni, gen reusita la examen, sanatate, dezelgari. Am stat si eu la coada pentru o astfel de rugaciune si am observat ca oamenii din fata mea nu dadeau nimic, cand mi-a venit si mie randul, am vrut sa dau, dar preotul m-a oprit, spunandu-mi ca nu e nevoie. Ceea ce nu ii impiedica pe unii sa ofere bani cu si mai mult drag. Plus ca cei mai multi preoti sunt foarte sufletisti si se roaga si fara sa ii ceri tu asa ceva. Eu am chemat preotul acasa pentru a spovedi si a impartasi o persoana muribunda. Intre timp, aceasta a ajuns la spital, parintele, ajuns acasa si nemaigasind bolnavul, m-a suit in masina lui si am mers impreuna la spitalul respectiv. Ajunsi acolo, s-a certat cu personalul ca sa il lase sa intre, si-a facut treaba si a plecat fara sa primeasca niciun ban de la mine, nici macar pentru benzina! Acum, cred ca mai conteaza si cum te raportezi la preot, ca daca il privesti ca pe un functionar sau ca pe o masina automata, in care bagi o fisa si primesti un produs, nu e de mirare ca unii s-ar comporta si in consecinta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu prea cred eu ca rugaciunile alea sunt bine primite de D-zeu daca sunt facute pe bani,aud,vad peste tot pe internet ca preotii vorbesc de mantuire acum nu stiu de a cui mantuire vorbesc a lor sau a noastra??? ca asa sa te tot mantuiesti primind bani,ce mantuire mai este atunci cand esti salariat?? intreb pentru ca eu am alte perceptii despre credinta cu adevarat in D-zeu Citat:
Citat:
Te raportezi la adevar sa dispara taxele de botez,nunta,inmormantare si nu o sa-i mai priveasca nimeni ca functionari Last edited by FearGod; 26.04.2014 at 11:18:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
oameni lasau o suma de bani, fiecare dupa cum socotea el, dupa spovedanie. Si viseaza noaptea duhovnicul, cum cosa el balariile, si un inger al Domnului se arata si-i porunci sa se uite in spate.Toate balariile pe care duhovnicul le cosa, cresteau repede la loc. Atunci duhovnicul intreba pe inger ce vrea sa insemne asta, iar ingerul i-a spus ca tot ce reteaza duhovnicul prin rugaciune, se pune repede la loc, tocmai prin pacatelecelor care s-au spovedit in ziua anterioara.Si ingerul i-a mai spus ca banul curvarului, hotului, idolatrului, etc n-au ce cauta in biserica lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, nu merge ca tu sa faci acelasi pacate, te duci la spovedanie, dai un ban, te spovedesti si apoi incepi sa faci acelasi pacate. Pilda se incheie cu faptul ca cel care face asta si duhovnicul care accepta asta, nu vor vedea Raiul. Last edited by oaie_cugetatoare; 26.04.2014 at 11:34:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De acord dar eu vorbeam de pacatele bisericii,intai sa facem curat de la cap apoi putem vorbi de pacatosi |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu doar preotii trebuie sa faca cinste Bisericii. Inainte sa ii judecam pe preoti ca fac si dreg ar trebui sa ne intrebam ce facem noi pentru Biserica. Biserica nu este a preotilor.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Eu nu zic ca trebuie sa fie sarantoci dar nu-mi place mie chestia asta cu bani de la credinciosi,e suficient salariul de la stat,citeam aici pe forum spunea cineva ca si calugarii au salariu carte de munca pensie,ma intreb si eu ce credinta mai e si asta?? daca e asa de bine hai sa ne facem toti calugari,scapam si noi de stresul vietii de zi cu zi Citat:
Cum sa generalizez daca este oficial?? BOR impune taxe credinciosilor care vor diferite slujbe religioase,nunti,botezuri etc adica bani pentru rugaciuni,vrei sa te "intermedieze" cineva catre D-zeu scoti banul,e simplu Citat:
Modalitatile astea de a cere bani indeparteaza oamenii de Hristos,nicidecum sa ii apropie,ori care este scopul bisericii pana la urma??? |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Nu judeca si nu vei fi judecat". Sau ti-ai scos barna din ochiul tau pentru a vorbi de paiul celuilalt. Etalonul este Hristos si pe el trebuie sa Il urmam. Pentru ca este putina. De asta. Pentru ca ii judeca pe altii si uita de pacatele lor. Pacatele si alegerea unei existente confortabile ii indeparteaza pe oameni de Hristos.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|