![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna,
As vrea sa stiu daca se poate face casatoria religioasa fara ca cea civila sa fi avut loc. Daca nu, de ce nu? |
|
||||
|
||||
![]()
Tin minte ca atunci cand m-am casatorit, preotul ne-a cerut certificatul de casatorie. E important sa-l ai, pentru ca la o alta nunta, preotul i-a trimis acasa dupa el (ei il uitasera). Nu stiu daca se poate oficia cununia religioasa, fara cea civila.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Preotul nu are voie sa savarseasca Nunta religioasa, pana ce nu s-a semnat cea civila, la Primarie. Probabil, fara cununia civila, statul nu ar putea tine nici o evidenta populatiei, adica casatorii, nasteri, schimbari de nume si alte treburi. Nu stiu, imi dau cu parerea.
Cu siguranta preotul poate si nu este nici un pacat, insa legile civile (ale statului) ii interzic sa faca aceasta. Nu inteleg de ce ar dori cineva sa faca doar cununia religioasa. Nici pentru mine nu are valoare cea civila, insa, daca se cere, nu am nimic de pierdut. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu spuneam sa faci doar casatoria religioasa, ci inainte de cea civila, datorita faptului ca mirele e strain si e mai complicata treaba. Si daca vrei sa te casatoresti religios aici si civil in alta tara, poate nu ai atatia bani sa mergi si sa vii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar Anna, sincer, tu crezi ca dupa cununia civila din strainatate el o sa stea sa se uite la tine si o sa te instaleze intr-un apartament separat unde sa stai doar tu, pana cand o sa faceti cununia religioasa? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu fac nimic in strainatate, toate o sa fie aici, dar o sa ia timp si vrem sa facem ceva ce sa ne lege cat de repede
![]()
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt diferite motive. De exemplu sunt batrani, fiecare au copii si nu vor ca la moartea unuia dintre ei, sa fie impartit la toti copiii ceea ce a agonisit cel mort o viata intreaga. Sau pur si simplu nu vor sa se complice cu shimbarea numelui etc, si ceea ce conteaza este ca sa aiba binecuvantarea de la Dumnezeu, nu si de la stat. Intr-adevar legea spune ca preotul nu are voie sa faca cununie religioasa fara cea civila. Dar eu stiu preoti care au facut, depinde de curajul fiecaruia. Pacat nu este. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca oricum aveti de gand sa va casatoriti la sfat (civil) poti face doar "jumate de casatorie" adica logodna la biserica, ceea ce inseamna o promisiune in biserica a casatoriei.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi se pare normal ca cine doreste sa faca o cununie religioasa sa o poata face fara aprobare sau hartii din partea statului.
O cununie religioasa nu valoreaza nimic din punct de vedere juridic, deci nu cred ca exista vreo lege care sa interzica preotilor sa oficieze cununii religioase fara cele civile. Mai degraba cred ca este o conventie a bisericii. |
|
|||
|
|||
![]()
M-am mai informat, si e chiar ilegal. Dar chiar nu inteleg de ce, mi se pare absurd.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
casatorie civila= concubinaj? | Marinela | Nunta | 59 | 02.12.2011 13:13:02 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
Ajutor!..25 de ani de la cucunia religioasa sau civila?? | masmaya | Generalitati | 6 | 25.07.2010 20:46:52 |
cununie civila | gongutza | Nunta | 8 | 02.02.2009 01:04:40 |
Logodna inainte de casatoria civila? | tomi | Nunta | 9 | 02.10.2007 23:55:10 |
|