![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
.... si intre timp Dumnezeu omoara lume cu potopuri, meteoriti (imi amintesc ca citisem despre un sat unde cadea foc din cer si daca te uitai in urma te transformeai in piatra), cele 10 pedepse din egipt (nu-mi vine acum numele lor)? Oricum Dumnezeu a omorat o gramada de lume si face o lege unde el este primul care nu o respecta. Ce rost are?
Last edited by Bast-et; 09.07.2010 at 01:11:41. |
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu nu ucide pe nimeni. Scrie in Biblie ca pacatul aduce moartea. Tu ce faci cu un televizor stricat cu totul? Mai poti sa-l repari? Tot asa si cu omul: o data ce singur a ucis toata bunatatea din el, mai are rost sa traiasca din moment ce scopul existentei noastre este mantuirea? Nu si-a ratat existenta? Dar in timp ce televizorul nu strica celelalte aparate, omul ii poate trage in jos pe altii. Si, desi in Vechiul Testament ni se infatiseaza un Dumnezeu razbunator, El nu e asa. Erau alte vremuri, atunci lumea nu era ascultatoare decat de frica, nu din dragoste, inca n-o puteau intelege, ca nici Mantuitorul nu venise sa ne invete, nici Duhul nu se pogorase s-o izvorasca.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre potop, El a oferit doua variante: cu Mine sau fara Mine. Desi i-a vorbit numai lui Noe, prin Noe a vorbit intregii lumi. Cand Noe ii avertiza de ce se va intampla radeau de acesta. Sa stii ca asa cum au incaput atatea animale, asa puteau incape si oameni. Si cine credea, putea sa-si construiasca si el o corbaie. Si daca credea majoritatea, nu mai era potopul. Spui ca e razbunator, dar de Iona si niniviteni ai auzit? Unde e razbunarea Domnului acolo? Cat a durat pana l-a convins pe Iona sa se duca la ei? Si el a fugit, crezand ca se poate ascunde de Dumnezeu. De ce nu i-a omorat imediat Domnul si pe el si pe niniviteni? Nici cand a trimis potopul nu a vrut sa fie asa, dar oamenii au ales: fara El. Si au primit ce au vrut. Fara Dumnezeu nici viata nu e. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai un link(Biblia versiunea Anania) http://www.dervent.ro/biblia.php Selecteaza din coloana din stanga Vechiul Testament>si apoi Cartea lui Iona(este cam pe la mijloc).Click pe ea.Iti vor fi afiste cele 4 capitole.In partea dreapta vei vedea o scurta prezentare a cartii lui Iona care te va ajuta(un fel de introducere).Cartea lui Iona trebuie citita in intregime pt a intelege momentul Iona-niniviteni.Acest aspect(despre niniviteni)il gasesti in capitolul 3.Despre Iona vorbeste si Mantuitorul in Matei 12:39-40.
In continuare mai ai un link care te va ajuta din perspectiva ortodoxa(l-am cautat pt ca am observat ca esti ortodox/ortodoxa).Este o interpretare a Sf.Ioan Gura de Aur http://www.ioanguradeaur.ro/647/cuva...i-trei-tineri/ Sper ca acet info sa-ti fie de folos.Cel de Sus sa fie alaturi de tine Last edited by Scotianul; 09.07.2010 at 09:18:19. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca pana la Hristos, noi oamenii eram pentru Dumnezeu un fel de Pokemon, Bakugan sau papusa Barbie? "Dumnezeu poate omori pe cineva pentru a-l salva. Daca moare atunci se duce in Rai, ca e vrednic." - care este logica? Da-mi exemple. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"Au intrat la Noe în corabie perechi, perechi, parte bărbătească și parte femeiască, cum poruncise Dumnezeu lui Noe. Iar după șapte zile au venit asupra pământului apele potopului." De ce?Simplu, Dumnezeu le-a mai dat ragaz oamenilor sa se pocaiasca si sa urce pe corabie dar ei nu au vrut. Potopul cred ca ar fi venit oricum. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici aici nu ai inteles, perceptia oamenilor de la acea vreme era ca Dumnezeu este acela care ucide, numai ca e grav sa gandim la mii de ani distanta in acelasi fel. Dumnezeu nu se razbuna pe cei care nu vor sa aiba partasie cu El, nu-i sileste, ba inca pe unii ii lasa sa traiasca pana la adanci batraneti si s-o duca chiar bine.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu oricum vorbesc despre trecut. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa nu ucizi | Man Teo | Exorcismul | 1 | 23.07.2011 10:02:28 |
Sa nu ucizi | Man Teo | Eutanasia | 0 | 23.07.2011 09:09:17 |
Sa nu ucizi. Dar cand va veni pecetea? | colaps | Generalitati | 56 | 04.08.2010 21:15:10 |
Rugaminte referitor la cum se zice Crezul in BC | mihailt | Generalitati | 2 | 22.04.2010 18:34:27 |
Fa ce zice popa, nu ce face el... | suntunOM | Preotul | 31 | 25.08.2007 01:34:00 |
|