![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna seara. Am si eu o intrebare, iar daca ma puteti ajuta si lamuri ar fi foarte bine. Am crestinat un copil de 1 luna acum ceva timp, iar inainte de acest moment minunat am intampinat niste obstacole. In primul rand, preotul mi-a cerut "certificat ca sunt ortodoxa" sau "ceva ca sunt ortodoxa" si in al doilea rand mi s-a impus tinuta cu care sa intru in biserica (fusta si batic pe cap, obligatoriu) altfel nu pot crestina copilul. M-am conformat si am indeplinit aceste conditii, dar mi se par totusi absurde. Este normal sa mi se ceara asa ceva si sa mi se impuna tinuta obligatorie? Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Mentionez ca am mai crestinat un copil si nu mi s-a cerut asa ceva. Va multumesc!
|
|
||||
|
||||
![]()
Draga katty, in biserica este bine sa intri cu capul acoperit si cu o tinuta decenta. nu te supara pe preot. astfel iti arati respectul fata de cele sfinte. Fecioara Maria plange cand femeile nu au capul acoperit, asta o stiu de la o maicuta.
|
||||
|
||||
![]()
Asta inseamna ca ai gasit un preot care intelege sa isi faca datoria asa cum se cuvine, caci acum regula a devenit exceptie. Cinste lui!
|
|||
|
|||
![]()
Nu e nimic absurd! Nasii trebuie sa fie modele pentru finii lor si Taina Botezului nu e joaca ori spectacol. Ti-au parut aspre cerintele dar preotul va raspunde inaintea lui Dumnezeu pentru fiecare concesie pe care o face si ma bucur ca a procedat cat se poate de corect!
Nasii trebuie sa fie neaparat de aceeasi religie cu pruncul asadar daca preotul nu va cunoaste si-a luat masuri de precautie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Tinuta" nu este absurda, fiecare loc avand randuielile lui, ca si armata, scoala, spitalul, etc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta ti se pare ceva normal sa stii, sau si asta ti se pare absurd daca ti s-ar cere sa stii? Deci macar pe acestea le stii? Le cunosti sau doar te duci la biserica si de fapt nici nu stii ce faci tu acolo? Nu mie trebuie sa-mi raspunzi ci constiintei tale.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1) Nașul este părinte spiritual. El (ea) făgăduiește să îl crească pe copil în credința ortodoxă. Cum ar putea face asta, dacă are altă credință ? Nașul (nașa) îl reprezintă pe copil: face tripla lepădare în numele lui, promite să Îl slujească pe Cristos ca pe un Domn și Dumnezeu în numele lui, spune Simbolul Credinței în numele lui. Pe cât ar fi de absurd ca România să fie reprezentată de un ambasador francez, care să vorbească în numele României, pe atât de absurd ar fi un botez ortodox cu naș de altă religie. 2) Ați urmărit recent, poate, aspecte de la nunta din familia regală a Regatului Unit al Marii Britanii. Ați observat, cu această ocazie, că invitații vin cu o anumită ținută. Nimănui nu-i este îngăduit să se îmbrace într-un fel lipsit de respect. Cu cât mai mare este rangul invitaților, cu atât mai riguros sunt chemați să respecte protocolul Curții. Regina Angliei nu era cu capul descoperit și nici nu a venit în pantaloni sau în minijupă, ci avea o pălărie generoasă, galbenă și o toaletă potrivită evenimentului. Cu ocazia unui Botez, are loc un ospăț mult mai important decât cel de la acea nuntă. Cu ocazia unui Botez toți, și mai ales cei de rang mai mare: copilul, nașul care îl ține în brațe și părinții sunt invitați de însuși Regele Regilor la Sfânta Masă. De aceea, dacă până și în situația în care am fi invitați de prostul satului la masă solemnă am avea grijă să purtăm haine potrivite, cu atât mai mult atunci când suntem invitați la asemenea întâlnire cu împăratul nostru și al lumii. Cu frățietate în Cristos, M.D.
|
|||
|
|||
![]()
Asa este normal, in biserica sa respecti regulile, biserica nu este discoteca sau altceva!
|
|
||||
|
||||
![]()
Rugăciunea niciodată nu se pierde, fie că Bunul Dumnezeu o ascultă, fie că nu! Și este firesc să nu ne asculte întotdeauna, pentru că deseori Îi cerem lucruri netrebuincioase și nefolositoare. Și atunci, prețuind osteneala rugăciunii noastre, Dumnezeu ne dă, fără să ne dăm seama, orice alt lucru, folositor și trebuincios.
Cel care v-a zis: ,,Și ce-ai câștigat până acum din rugăciune?”, este nesăbuit. Noi, când ne rugăm, cerem de la Dumnezeu ceva pe care îl considerăm bun. Dacă în realitate este, sau se va dovedi păgubitor - și aceasta o știe numai Atotștiutorul Dumnezeu - atunci El nu împlinește cererea noastră. Deci neîmplinind-o ne face un bine, pentru că altfel am păți răul pe care nu suntem în stare să-l întrezărim. (Sfântul Teofan Zăvorâtul - Călăuzire către viața duhovnicească) Pentru cei care nu au inteles ce am vrut sa spun mai sus
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si e important ca nasa sa aiba tinuta potrivita, asa cum se cuvine unei femei crestine. In definitiv, e mama spirituala. Sunt destul de dezamagita ca preotul nu face o cateheza cu nasii inainte de cununie/botez ptr a-i atentiona despre indatoriile pe care le au.Multi se multumuesc sa spuna predica de la botez si sa aiba constinta impacata.Dar in emotia si bucuria de la nunta/botez prea putini sunt cei care iau in seama ce spune preotul, multi asteapta felicitarile si sa poata pleca la resturant.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Buna seara tuturor utilizatorilor acestui forum | Ilinca | Teologie si Stiinta | 16 | 16.05.2011 21:51:56 |
buna seara ! | tanty12 | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 08.12.2009 16:51:44 |
buna seara! | georgiana_master | Rugaciuni | 4 | 31.10.2006 13:32:43 |
|