Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2010, 17:30:33
Silencer Silencer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2008
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Silencer
Implicit Un sfat in privinta drumului

Buna seara fratilor, am si eu o problema ce ma macina de mult timp, si ma gandeam sa aflul parerea celora mai experimentati in cele ale credintei decit mine...

Demult timp imi vin ganduri de calugarie, si asteptam sa termin universitatea (care o termin peste cateva luni), sa incerc sa merg la o manastire...

A aparut intre timp o persoana draga mie, care nu prea ar vrea sa plec...
Ea e o fata un pic mai "moderna" ca sa zic asa, dar cam se afla in deznadejde, si daca ar fi ca pe viitor sa ne impacam mai bine si sa fim impreuna, ar duce si un mod mai creshtin de viata, cel putin asa cred... Ar putea fi shi invers...

Ei bine, si acum, cu toate ca ma gandesc mai mult la manastire cam nu imi permit sa o las, mai ales ca acum tine la mine, si eu la ea, shi nush ce ar face, unde ar apuca-o daca ar ramine singura, mai ales ca prietenile cu care mergea mai inainte, nush cum sa zic, da o luau pe un drum urit de tot...
Reply With Quote
Vechi 16.12.2010, 18:07:39
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silencer Vezi mesajul
Buna seara fratilor, am si eu o problema ce ma macina de mult timp, si ma gandeam sa aflul parerea celora mai experimentati in cele ale credintei decit mine...

Demult timp imi vin ganduri de calugarie, si asteptam sa termin universitatea (care o termin peste cateva luni), sa incerc sa merg la o manastire...

A aparut intre timp o persoana draga mie, care nu prea ar vrea sa plec...
Ea e o fata un pic mai "moderna" ca sa zic asa, dar cam se afla in deznadejde, si daca ar fi ca pe viitor sa ne impacam mai bine si sa fim impreuna, ar duce si un mod mai creshtin de viata, cel putin asa cred... Ar putea fi shi invers...

Ei bine, si acum, cu toate ca ma gandesc mai mult la manastire cam nu imi permit sa o las, mai ales ca acum tine la mine, si eu la ea, shi nush ce ar face, unde ar apuca-o daca ar ramine singura, mai ales ca prietenile cu care mergea mai inainte, nush cum sa zic, da o luau pe un drum urit de tot...

Tu nu ai citi pe acest forum ca au fost miri care in ziua nuntii au parasit miresele si s-a dus la minastire ?
Tu nu sti ce este cu tine ? iti arde sau nu de minastire ? De ce te preocupa pe tine soarta altuia si vrei sa faci pe eroul ca sa intorci pe nus' cine de la modernism la credinta ? Exista o sansa mult prea mare ca pe altul sa nu il poti da pe brazda (deoarece in spatele modernismului lui nu sta Hristos ci altcineva care se ocupa de modernisme si care este mult prea greu de invins de un incepator in ale credintei , ca si tine !) si sa-ti pierzi si sufletul tau .

Problema ta este defapt ca tie nu iti arde serios de minastire si zici doar asa , sa dea bine la thread . Pai cind te arde dorul de minastire , nu ai auzit ce am zis mai sus ? lasi mama, lasi tata, lasi logodnica , lasi lumea asta si te duci sa imbraci chipul ingeresc deaorece asta vrea toata fiinta ta si nu ca este doar un moft care in 2-3 ani se risipeste si apoi voiesti invers, sa fugi din minastire ! Ce spune Hristos vis-a-vis de trairea inalta duhovniceasca : ,,... cine nu lasa mama, tata, fiica, nu-si ia crucea si nu vine dupa mine , nu este vrednic de mine " Calugaria nu este joaca si nici bravada ci este cel mai greu dar mai inalt mod de vietuire inca de pe pamint : cel ingeresc .
Te preocupa mult prea mult alte persoane si alte teluri decit cel al tau, al calugariei . In cazul acesta , insoara-te , ia-ti nevasta, pereche de boi si tarina , intra in rindul nostru al tuturora si gata, spune-i adio chipului ingeresc, refuzind sa mai mergi la masa Domnului cea gatita ingerilor.

A alege sau nu calugaria nu este lucru la indemina oricui, trebuie sa ai vocatie pt. ea , dar ca ai sau nu vocatie tu nu ai de unde sa sti, ti-o spune altul , care te verifica !
Vechi 16.12.2010, 19:04:01
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Tu nu ai citi pe acest forum ca au fost miri care in ziua nuntii au parasit miresele si s-a dus la minastire ?
Tu nu sti ce este cu tine ? iti arde sau nu de minastire ? De ce te preocupa pe tine soarta altuia si vrei sa faci pe eroul ca sa intorci pe nus' cine de la modernism la credinta ? Exista o sansa mult prea mare ca pe altul sa nu il poti da pe brazda (deoarece in spatele modernismului lui nu sta Hristos ci altcineva care se ocupa de modernisme si care este mult prea greu de invins de un incepator in ale credintei , ca si tine !) si sa-ti pierzi si sufletul tau .

Problema ta este defapt ca tie nu iti arde serios de minastire si zici doar asa , sa dea bine la thread . Pai cind te arde dorul de minastire , nu ai auzit ce am zis mai sus ? lasi mama, lasi tata, lasi logodnica , lasi lumea asta si te duci sa imbraci chipul ingeresc deaorece asta vrea toata fiinta ta si nu ca este doar un moft care in 2-3 ani se risipeste si apoi voiesti invers, sa fugi din minastire ! Ce spune Hristos vis-a-vis de trairea inalta duhovniceasca : ,,... cine nu lasa mama, tata, fiica, nu-si ia crucea si nu vine dupa mine , nu este vrednic de mine " Calugaria nu este joaca si nici bravada ci este cel mai greu dar mai inalt mod de vietuire inca de pe pamint : cel ingeresc .
Te preocupa mult prea mult alte persoane si alte teluri decit cel al tau, al calugariei . In cazul acesta , insoara-te , ia-ti nevasta, pereche de boi si tarina , intra in rindul nostru al tuturora si gata, spune-i adio chipului ingeresc, refuzind sa mai mergi la masa Domnului cea gatita ingerilor.

A alege sau nu calugaria nu este lucru la indemina oricui, trebuie sa ai vocatie pt. ea , dar ca ai sau nu vocatie tu nu ai de unde sa sti, ti-o spune altul , care te verifica !
Frate, da' stiu ca la pedagogie ai ramas repetent... L-ai bagat in ceata de tot pe bietul om si in loc sa-l incurajam si sa-l facem sa inteleaga ce se petrece (adica faptul ca "nevazutul" face eforturi disperate sa-i schimbe directia), tu il scuturi de-i sar fulgii, cand el e si-asa incurcat rau!

Silencer, eu n-am pentru tine acum, decat un sfat, pe care trebuie sa-l urmezi, mai ales ca nu dureaza mult, si-ti foloseste oricum: urmareste intreagul interviu cu cineva care urma sa se casatoreasca si a ajuns calugar. Mai apoi vezi tu. In timpul asta, vorbeste zi si noapte cu Mantuitorul, sau cu Parintele Arsenie Boca, sau cu cine mai stii tu ca te-ar putea povatui si ajuta, si toate se vor aranja de la sine!
Curaj si Doamne'ajuta!
Reply With Quote
Vechi 16.12.2010, 19:24:24
Senior Member

Implicit

Va multumesc de mesaje...

M-am gandit eu la ce vreau mai mult, si sincer calugaria imi e mai draga :) Shi nici nu ma consider vrednic sa am o familie...
Dar sunt 2 probleme, una care am descris-o mai sus, iar alta nu am fost niciodata incercat la o manastire...

Planific sa ma duc acum pe cateva zile la o manastire (Initial ma gandeam sa ma duc la Prislop la mormantul lui Arsenie Boca, dar am citit ca e aglomeratie acolo shi nici locrui nu prea sunt asa ca ma gandeam la Schitul Locurele), e departe de aici da' cred ca merita(Sunt din Moldova).
Reply With Quote
Vechi 16.12.2010, 19:31:46
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silencer Vezi mesajul
Va multumesc de mesaje...

M-am gandit eu la ce vreau mai mult, si sincer calugaria imi e mai draga :) Shi nici nu ma consider vrednic sa am o familie...
Dar sunt 2 probleme, una care am descris-o mai sus, iar alta nu am fost niciodata incercat la o manastire...

Planific sa ma duc acum pe cateva zile la o manastire (Initial ma gandeam sa ma duc la Prislop la mormantul lui Arsenie Boca, dar am citit ca e aglomeratie acolo shi nici locrui nu prea sunt asa ca ma gandeam la Schitul Locurele), e departe de aici da' cred ca merita(Sunt din Moldova).
La Prislop nu cred ca se poate fiindca din cate stiu eu e de... maicute. Tu roaga-te, iar Dumnezeu le va orandui de la sine. Nu te gandi prea mult unde sa mergi si cum sa procedezi. Daca esti unul dintre "alesi" vei simiti exact unde sa mergi.
Dumnezeu sa-ti lumineze calea si sa-ti dea rabdare si tarie mai ales la inceput de drum cand toate vor parea ca se dezlantuie impotriva ta si a firii tale. Nu uita ca pentru a te slefui in credinta si virtute trebuie multa ascultare si smerenie, orice s-ar intampla!
Reply With Quote
Vechi 16.12.2010, 19:46:50
Senior Member

Implicit

Pai shtiu de Prislop da oricum cazare au, si ma gandeam sa stau pentru ca acolo e mormintul lui Arsenie Boca...
Da totushi nu imi place ideea de aglomeratie, si ca e de maici, de asta shi ziceam...
Daca shtie tot cineva un schit ceva unde m-ar primi pe cateva zile, un schit poate, undeva mai izolat de lume, mai aproape de zonele Moldovei ash fi recunoscator..
Reply With Quote
Vechi 16.12.2010, 20:03:53
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Mai bine discută cu un duhovnic, am auzit că el îți poate spune mai bine dacă e bine să te călugărești sau nu. Și ai grijă ca acea fată să nu aibă de suferit.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2010, 18:50:50
antoneta antoneta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.03.2010
Implicit Mesaj pentru Silencer

Dragul meu, la dilema ta, asa cum ti-a transmis si Mihnea Dragomir nu trebuie sa primesti si mai ales...sa asculti de parerea unuia si a altuia, ci numai de cuvantul duhovnicului tau. Multi considera ca poti foarte bine sa-l slujesti pe Dumnezeu si in viata laica daca iti intemeiezi o familie si o duci spre credinta. Sa ai copii pe care sa ii inveti drumul drept este mai placut Domnului. Cu multa rugaciune si cu indrumarea duhovnicului tau, am certitudinea ca vei pasi pe drumul pe care trebuie. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.12.2010, 18:57:45
T E O L O G U L T E O L O G U L is offline
Banned

Data înregistrării: 18.12.2010
Locație: Tg Jiu
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru T E O L O G U L
Implicit

``Cel ce vrea sa-mi urmeze Mie, sa-si i-a crucea sa si sa vina dupa Mine``
Daca tu te-ai gandit sa lasi toate cele lumesti ca sa fi mai aproape de Dumnezeul este minunat! Dar Satana iti pune piedica, Mantuitorul ne avertizeaza. Sa sti ca si intr-o familie te poti mantui, dar sa fie o FAMILIE crestina practicanta.
Urmeazati inima, dute unde esti chemat, asculta glasul Lui DUMNEZEU!
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 23:15:53
Rearbottoms Rearbottoms is offline
Banned

Data înregistrării: 30.11.2010
Implicit

Te grabesti undeva? Termina-ti studiile, stai cu fata, vezi ce iese. S-ar putea sa nu mai vrei sa renunti la ea ;p
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Argumentele in privinta existentei lui Dumnezeu bogdan81 Biserica Romano-Catolica 125 08.06.2015 00:00:45
Opinie extrem de interesanta si nu doar atat, in privinta actelor biometrice Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 11 04.08.2011 12:26:10
Nelamurire in privinta unei icoane a Sfintei Parascheva Erethorn Pictura si Sculptura Bisericeasca 4 03.06.2011 21:00:07