![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
buna,
sunt noua pe forum si am urmatoarea intrebare: cunosc persoane care doresc sa se casatoreasca religios cu toate ca dor mirele este botezat. mireasa nu este botezata. preotii verifica in vreun fel lucrurile acestea? ei spun ca nu se va boteza mireasa decit daca preotul o intreaba. dar de unde sa stie preotul ce e nebotezata? Ce parere aveti? ce ar trebui sa fac? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu se poate cununa ortodox o persoană nebotezată. Pentru că botezul înseamnă unirea cu Hristos. Or, dacă nu ai împlinit aceasta, nu ești creștin și atunci nu ai cum să primești tainele Bisericii. Dacă vrea să se căsătorească ascunzând faptul că nu e botezată face un grav păcat, mințind (prin omisiune) Bisericii. Dacă numai mirele e ortodox, ar trebui să meargă la un preot, să se spovedească și chiar să vorbească de intențiile lui de căsătorie, cerând sfat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Ei doresc sa ascunda faptul ca fata nu e botezata.
Daca eu spun preotului mi-e teama ca o sa am probleme daca se afla ca am spus (porobleme cu mirii). Chiar nu o preotii obligatia sa verifice lucrurile astea? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să nu o facă doar de ochii lumii. De ce nu vrea fata să se boteze? Aparține altui cult? Dacă e așa, înseamnă că are totuși o frică de Dumnezeu, și atunci ar trebui să înțeleagă că nu e bine ce vrea să facă. |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă tot nu vor să te asculte, după ce încerci să îi convingi, va trebui să le spui, deschis, că dacă lor nu le e frică de Dumnezeu, ție îți este, și îl vei anunța pe preot. E o răspundere pe care o ai, pentru că altfel, știind ce au de gând, te faci complice cu ei și ai și tu păcat. Chiar dacă acum se vor supăra pe tine, peste un timp poate îți vor mulțumi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si chiar daca nu va vor multumi, macar stiti ca ati facut ce era drept inaintea lui Dumnezeu:) .
|
|
||||
|
||||
![]()
mergi inainte la biserica unde se va face cununia religioasa si vorbeste cu preotul de acolo asa nu te va afla nimeni si nu vei avea probleme
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce va mai place sa va bagati in treburile altora!!
|
|
||||
|
||||
![]()
dormi linistita ca nu te trezeste nimeni
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Recunoasteti persoana | VladCat | Generalitati | 745 | 20.10.2016 17:32:52 |
Caut o persoana... | Sanduu | Generalitati | 22 | 22.12.2011 15:16:28 |
Ce este o persoana? | florin.oltean75 | Generalitati | 4 | 19.12.2011 13:07:31 |
casatoria cu o persoana de o alta religie | naomy | Nunta | 53 | 21.08.2011 00:45:21 |
Nebotezata | annika | Botezul | 11 | 05.11.2010 23:18:18 |
|