![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna. Vreau sa va intreb ceva. Cititul schimba omul din mai multe puncte de vedere? Adica, de ex il ajuta sa sie mai sociabil, mai prietenos?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ajuta la maturizare si formarea gandirii, acum depinde si ce citeste.
|
|
||||
|
||||
![]()
mie unu nu mi-a placut sa citesc pana pe la 22 de ani si pe la 23 de ani am citit vreo 3 carti pot spune ca m-am simtit altfel dupa aceea, in bine .
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu cred ca cititul il face pe om sociabil si prietenos. Aceste calitati se dobandesc numai interactionand cu oamenii (sociabili si prietenosi).
Cititul este si a fost intotdeauna unul din modurile prin care putem capata informatii despre ceva. Sau ca mod de distractie. Daca informatiile obtinute sunt constructive, folosul este clar. Daca cele scrise sunt "gunoiaie", singurul folos obtinut ar putea fi imbogatirea vocabularului... sau un somn bun. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
conteaza cat ai inteles din ele. Sunt unii care citesc sa epateze. De exemplu, eu am citit destul, daca ar fi sa ma raportez la marea majoritate a romanilor, nsa au fost carti din care nu am inteles nici macar un sfert din ce-am citit. si le-am abandonat. A citi cred ca inseamna a intelege, cred eu :)
Doamne lumineaza-ne mintea si sufletul |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va fi mai ușor și să conversezi, pentru că, citind, te vei obișnui să gândești mai mult, și, gândind, vei avea mai multe de spus. |
|
|||
|
|||
![]()
As mai adauga ceva, si nu ca sa fiu in contradictie cu alti useri, as spune, deci, ca cititul poate fi o piedica in socializare. Spun asta pentru ca cunosc cateva cazuri de copii care fiind pasionati de citit nu cautau compania celorlalti si ca adulti, paradoxal, comunica foarte greu cu ceilalti, de parca nu-si gasesc cuvintele. In scris, insa, sunt extraordinari de expresivi.
Totul cu masura. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
cititul intrebare |
|
![]() |