![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Ma prefac in apa si ma daruiesc pestilor,
Ma prefac in aer si ma daruiesc pasarilor, Ma prefac in ploi si ma daruiesc florilor, Ma prefac in lumina si ma daruiesc gazelor, Ma prefac in ganduri si ma daruiesc oamenilor.
|
||||
|
||||
![]()
...
Ma prefac in roua sa imbratisez pamantul Ma prefac in pulbere sa ma risipesc iubirii Ma prefac in zambet, sa binecuvantez increderea Ma prefac in adiere sa mangai sufletul intristat Ma prefac in candela, sa regasesc credinta Ma prefac in lacrima sa mai pot fi smerenie Ma prefac in cruce sa ma rastignesc pacatului
|
||||
|
||||
![]()
Mă prefac în................ ia stai.... nu mă prefac!
....îngenunchez...privesc trist in pământ și sper că Dumnezeu va primi darul meu : eu ...
|
|||
|
|||
![]()
Nu eu…
Trecutul meu… Atat a mai ramas din mine. Si ma intreb : Cum se cuvine Sa fiu primit de Dumnezeu ? As vrea sa plang, Si sa topesc in lacrimi Intregul arsenal de patimi Ce-n viata am putut sa strang… In mine Nu-i nimic frumos. Ma-ntorc pe fata si pe dos Si nu gasesc decat rusine. Asa sunt eu : Si merit doar osanda… Pacatu-n mine sta la panda Si nu-I da loc lui Dumnezeu !... |
|
||||
|
||||
![]()
…Sa se coboare;
Ca sa omoare Cu mila si rabdare Samanta uraciunii Viermele minciunii, Microbul clevetirii, Bureana nesimtirii, Patima dispretului, Gandacul semetului Larva lacomiei Virusul prostiei…
|
|||
|
|||
![]()
Cersea la colt un slabanog
in zdrente, slut si fara dinti negutatorul de arginti gandi, zarindu-l pe milog: Eu nu dau mila mea obol acestui trantor de prisos si-ntoarse ranjetu-i cainos ramasului cu mana-n gol. Trecu maestrul glorios al farmecului triumfal cu spiritul in ideal si-a zis vazand pe zdrenturos: E-atat de slut si ma-nspaimant eu, magul purei frumuseti! si-ntoarse recele dispret ramasului cu mana-n vant. Trecu predicatorul sfant grabindu-se catre amvon vijelios ca un ciclon sa se dezlantuie-n cuvant, s-aprinda mila din altar de soarta celui slabanog, dar ocoli pe-acest milog cu mana-ntinsa în zadar. Tarziu cand noaptea cobora, sosi o umbra ca-n icoane, pe maini cu semne de piroane si-o inima ce sangera. Pe chipul ars de chin si vai oftand il saruta fierbinte cu vesnicie în cuvinte tu azi vei fi cu Mine-n Rai! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
mâzga ereziei, prea multa cugetare, și trista delăsare. Și nici să sădească, Sau să îngrădească, Smerita cugetare, Mila dogoritoare, Iubirea jertfitoare, Și pacea ce nu moare. Dar Domnul forță are Să treacă în uitare, În noaptea neexistenței, Urmarea „independenței”. ... Last edited by VladCat; 24.11.2011 at 02:14:29. |
|
||||
|
||||
![]()
Asterne o floare pe pleoapa ochilor tai,
Iar frumusetea ei se va aprinde ca un foc, Care se intinde peste cer, ape si munti, Pana in cele mai intunecate unghere ale sufletului, Dincolo de ghetourile fricii sau zvacnirile dureroase ale celui ce pierde. Acest foc va cuprinde fiecare atom al realitatii, Consumand iluziile segregarii si obstructiei. Nu mai ramane decat o imensa libertate a frumosului, In ceea ce este esential, O nemarginire a extazului iubirii care se naste din ea insasi. Am venit să aduc foc pe pământ și cât doresc ca el să se aprindă și să ardă!
|
||||
|
||||
![]()
Ea spuse:
- Te cauta un domn - Pe mine? Ce domn? Eu nu cunosc decat Oameni saraci Ma-ndrept grabit Spre “domnul” cel « gatit » - Salut, Mosnege. Am venit ! - Va rog sa ma iertati… Pe cine cautati, Ca sunt oleaca incurcat ?! - Nu ma cunosti ? Vai ce pacat… Sa inteleg ca m-ai uitat De ma privesti ca pe-un ministru ? Hai, da-te-asa ca vreau sa intru . - Poftiti, intrati… Si sa scuzati deranjul… Am multe carti ce stau pe jos… Cu ce va pot fi de folos ? - Tu faci pe prostu’ ? Ce-i asa de greu greu ? Sunt tot ce-am fost mereu : Eu sunt ORGOLIUL tau. De-o vreme M-ai facut uitat N-am mai baut N-am mai mancat… Adu-mi ceva Dar nu aici printre hartii… Nu te-ai mai saturat sa scrii ? Mereu ti-am spus Ca nu traiesti din scris… Ce-i asta ? « Sfinti Parinti », « Viata lui Iisus » « Sfanta Scriptura »… ? Mosnege, te-ai tampit ! Pe bune ! Esti jalnic, trist si ramolit Chiar nu-nteleg ce-oi fi patit… In fine Da-mi ca sa mananc… -Dar stiti, suntem in post… Stiti bine… V-aduc indata Ce am mancat si noi Fasole fiarta Paine Si o muratura… - Ce tot vorbesti acolo ? Vreau friptura ! Se-apropie babuta : -Ce-i mosnege ? Mi s-a parut Ca te aud Vorbind. - Se poate, draga mea Se poate… Ma bantuie un gand Ce l-am crezut pierdut Departe…
|
|||
|
|||
![]()
ma prefac in lacrima scoicii ca sa daruiesc o perla Luminii
ma prefac in cautator de perle ca sa le pot oferi celor pe care ii iubesc, fratilor mei ma prefac in picaturi de apa, ca prin prelingerea mea sa alin toate fruntile infierbantate de prea plinul de sine... sa ma prefac...?! cum as face asta? sunt un NIMIC, tot ce insemn de fapt este valenta atribuita primordial de EL si apoi de voi, de fiecare....si totusi ce de scoici, mai plang.....sa ma prefac?!? |
|