![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Fără îndoială că fiecare confesiune creștină are specialiștii ei, care au studiat Scripturile mai în amănunt. Aceștia au comentat textele oferind explicații în scris celor care nu cunosc ebraica și greaca și care caută clarificări pentru locurile mai greu de tîlcuit. În mod cert, există și cărți religioase pentru copii, cu sau fără poze...
Deci, dacă numai Scriptura este cartea care trebuie studiată și oferă singură răspunsurile la orice, de ce aceste culte publică și alte cărți, să spunem ajutătoare? Pot fi aceste lucrări adiționale considerate drept o Tradiție proprie, așa cum este la ortodocși?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu puteți afirma același lucru despre lucrările sfinților părinți. Acestea sunt considerate la același nivel cu Scriptura și uneori de-asupra ei. Vezi acele topice în care se discuă dogmele în contradicție cu Scriptura. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Scrierile Sfinților noștri au aceeași greutate cu textul biblic, dar atenție, mă refer doar la Sfinții Părinți, mari dascăli și Teologi ai Bisericii. Nu orice preot, fie el și călugăr, se poate clasifica drept Sfînt Părinte, ca să luăm noi toți de bune părerile sale în materie de credință.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bineînțeles că există. Dacă aceste lucrări conțin idei nebiblice, pot fi denunțate ca false... orice om fiind supus greșelii. În schimb Biblia nu greșește, ea fiind Cuvântul lui Dumnezeu. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Pai Ellen White e biblia voastra . |
|
|||
|
|||
![]()
da, toate religiile au traditii particulare, de la caz la caz, care nu se regasesc in Scripturi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Toate acele subiecte le întâlnești în Scriptură, nu neapărat în "tradiția" adventistă. În contrapartidă, reflectează puțin la anumite subiecte ale Tradiției ortodoxe cam din aceeași arie și vezi dacă acestea se mai oglindesc în Scriptură au ba... Nu cred că-ți va mai arde să te tăvălești pe jos de râs!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Orice creștin, ortodox sau nu, este dator să discearnă între învățăturile eretice și cele ziditoare de suflet. Da, ceea ce vine în contrast cu baza creștinismului, adică Biblia, trebuie înlăturat. Părintele Galeriu a spus o vorbă memorabilă, fiind întrebat de un călugăr în ce fel trebuie să facă ascultare de superiorul lui, parafrazez: orice act sau gest al vostru trebuie să aibă temei biblic.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() Nu există aceste texte! Înainte să te repezi cu textele, gândește-te bine dacă acestea se încadrează în categoria "învățături" și mai ales "alte învățături"! Nu cred că ai vrea să încadrezi Sf. Tradiție la categoria "o altă Evanghelie"... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg ca biserica d-voastra nu are traditii dupa care isi desfasoara activitatea? Last edited by TunsDiana; 03.02.2012 at 15:51:07. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Protestantii sau ''pocaitii'' | Templier Knight | Secte si culte | 21 | 01.02.2015 21:20:51 |
Ingerii pot face voia lor proprie? | sergiu | Din Noul Testament | 23 | 03.08.2012 16:12:03 |
neoprotestantii.o problema? | iulyaan | Secte si culte | 209 | 11.12.2009 21:38:31 |
Cum ne influenteaza credinta,viata proprie? | ory | Generalitati | 29 | 06.05.2009 10:25:14 |
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 20.06.2008 23:42:10 |
|