Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
Iar imparatul cu numarul 666 nu a fost altul decat Imparatul Nero. Iar conform numerologiei grecesti atribuite alfabetului, literele din numele sau dau numarul 666 daca aditionam valorile fiecarei litere in parte.
|
Nu se susține, pentru că în Apocalipsă, fiind o carte în esență de origine evreiască, numărul 666, numărul numelui fiarei, este calculat după "numerologia" alfabetul ebraic, nu a celui grec. În această capcană au căzut și pseudo-creștinii adventiși cu interpretarea lor eretică în care atribuie nr. 666 expresiei "vicarius filii dei" folosită pentru a denumi în latină titlul papal roman de "locțiitor al Fiului lui Dumnezeu", doar că la semidocții și incompetenții într-ale creștinismului adventiști, calculul se făcea după numerele atribuite literelor din limba latină. Dar este vorba despre același tip de interpretare eronată și tendențioasă.
Citat:
Mie imi plac "anonimii", am o teorie la care tin foarte mult: Dumnezeu va arata cele ale Sale celor mici si le va ascunde de cei invatati.
|
Asta nu este o teorie de a dumitale, ci este o învățătură a evangheliilor, prin urmare nu ai inventat dumneata această teorie. Iar lucrurile nu sunt chiar așa de simple, pentru că pot fi, au fost și probabil încă mai sunt și vor mai fi oameni care sunt și învățați dar care sunt și curați cu inima. Aceste două trăsături nu sunt incomptabile, doar că la unii mai puternici într-ale lumii acesteia le este mai greu să se înalțe la nivelul evnagheliei, ceea ce pentru ei ar constitui o imaginată "coborâre".
Citat:
Pe cei mici nimeni nu-i asculta vreodata, daca n-au invatatura, nu-s atractivi pentru nimeni. Eu insa exact pe acestia prefer sa ii ascult, tocmai logica inimii lor necorupta de prea multa invatatura ma atrage, ca sa nu o iau nici eu prea tare pe aratura.
|
Iarăși în materie de creștinism adevărat, nu este suficientă așa zisa logică necoruptă a inimii, atâta timp cât necoruperea lumească a inimii nu este încununată de cununa revelației sfinte, a neprihănirii și nestricăciunii care vin din transcendența și sfințenia lui Dumnezeu, sau de la Mijlocitorul Iisus Christos în Sfânta Biserică prin Sfântul Spirit.
Ți-am mai spus îți repet că ești
profund heterodoxă în convingerile tale mai mult sau mai puțin creștine, și că ar fi bine să faci o terapie de ortodoxie autentică, din harul lui Dumnezeu, ca să poți să ai măcar o minimă legitimitate în pozițiile pe care le susții, poziții
profund heterodoxe.