|
|
#1
|
||||
|
||||
Reguli de asociere a mancarii
Cunoașteți astfel de reguli? Dacă da, le urmați?
Exemple: - nu consumați fructe imediat după masă, ci așteptați să treacă măcar 1h30 - nu beți apă înainte de masă, în timpul mesei sau imediat după - hidratați-vă suficient, în jur la 2 litri de apă pe zi - nu amestecați laptele cu carnea sau ouăle cu carnea - nu consumați mai mult de un ou pe zi - șamd M-aș bucura să aflu de la voi mai multe astfel de exemple, nu neapărat de asociere a tipurilor de hrană, pot fi orice indicații folositoare.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
#2
|
|||
|
|||
Citat:
|
#3
|
||||
|
||||
Citat:
Din cauza asocierii proaste a mîncărurilor se poate ajunge la putrezirea alimentelor prin intestine pentru ani și zeci de ani (în cazul cărnii s-au făcut studii pe vegetarieni care renunțaseră de mult timp la carne). Sau se cheltuie mai multă energie decît necesară pentru digestie, ceea ce nu e de dorit.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 02.10.2012 at 09:37:48. |
#4
|
|||
|
|||
Oricine poate face astfel de reguli, atata timp cat nu au explicatii sau explicatiile nu au fundamente stiintifice ci sunt "perle" culese de la partizanii unui anumit regim alimentar...
|
#5
|
||||
|
||||
Ce boli pot provoca alimentele cu un indice glicemic ridicat.
Diabetul zaharat, hipoglicemia, intoleranța la glucoză și sindromul metabolic sunt câteva dintre afecțiunele provocate de o dietă bogată în produse cu o încărcătură glicemică ridicată
Indicele glicemic al alimentelor joacă un rol esențial mai ales atunci când dorim să scăpăm de kilogramele în plus. Medicii nutriționiști spun că persoanele care vor să slăbească trebuie să țină cont de încărcătura glicemică a produselor. În plus, specialiștii precizează că alimentele cu un indice glicemic crescut ne pun și sănătatea în pericol. Diabetul zaharat de tip 1, diabetul zaharat de tip 2, hipoglicemia, intoleranța la glucoză, epuizarea insulinei din organism și sindromul metabolic sunt câteva dintre afecțiunele provocate de alimentele cu un indice glicemic ridicat. “Indicele glicemic reprezintă baza fiziologică a ierarhizării alimentelor în funcție de efectul lor asupra glicemiei. Indexul glicemic indică acțiunea alimentului asupra pancreasului. Astfel, cu cât un indice glicemic este mai mare, cu atât acel aliment va forța pancreasul să producă o cantitate mai mare de insulină, iar sănătatea este periclitată”, precizează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Potrivit nutriționiștilor, alimentele cu index glicemic ridicat determină creșterea bruscă a glicemiei care, la rândul ei, produce tulburări ale nivelului de insulină, a poftei de mâncare și a capacității organismului de a depozita grăsimile. Un gram de glucideconține 4 kilocalorii Caisele uscate și smochinele uscate trebuie mâncate cu moderație, deoarece aceste fructe au o încărcătură glicemică ridicată. Păstârnacul fiert, cartofii fierți, orezul, pâinea albă, produsele de patiserie, dulciurile din glucoză, biscuiții, stafidele, chips-urile din porumb, băuturile carbogazoase, berea și pastele sunt alimente care trebuie mâncate cu moderație, deoarece dincolo de conținutul glicemic ridicat au și un conținut caloric mare, indică specialiștii în nutriție. “Necesarul de glucide pentru un adult este de minimum 100 de grame pe zi, din care 20-30 de grame trebuie să fie fibre. Este recomandat să eliminăm glucidele rapide, precum zahărul, în favoarea carbohidraților complecși, precum cei din legumele boabe, care se absorb lent, nu duc la creșteri bruște de glicemie și nu determină eliberarea de insulină”, precizează dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist. Specialistul menționează că un gram de glucide conține 4 kilocalorii. Între 0 și 35 Alimente cu indice glicemic scăzut: ►IG 35: caise uscate, portocale, prune, mere, piersici, țelină, iaurt; ► IG 30: brânză proaspătă, morcovi, mandarine, clementine, lapte degresat, lapte de soia, pere, grepfruit, roșii, napi, marmeladă fără zahăr; ►IG 25: făină de soia, humus, cireșe, căpșuni, zmeură, semințe de dovleac; ►IG 20: iaurt din soia, suc de lămâie fără zahăr, pudră de cacao; ► IG 15: spanac, tofu, dovlecei, ardei, măsline, salată verde, soia, varză, varză de Bruxelles, broccoli, conopidă, castravete, ceapă, ciuperci, ghimbir, nuci, migdale, arahide, germeni de grâu; ►IG 10: avocado; ► IG 5: crustacei (homar, langustă, crab), oțet, condimente (piper, pătrunjel, oregano, busuioc, scorțișoară, vanilie); ►IG 0: carne (de vită, de pui), ceai, cafea (fără zahăr), fructe de mare. Între 40 și 50 Alimente cu indice glicemic mediu: ►IG 50: kiwi, ananas, mango, orez integral, paste integrale, suc de mere (fără zahăr); ► IG 45: cereale integrale, nucă de cocos, pâine prăjită, banane verzi, struguri, mărar; ► IG 40: fulgi de ovăz, unt de arahide fără zahăr, prune uscate, suc de morcov. Între 55 și 110 Alimente cu indice glicemic ridicat: ► IG 110: bere; ► IG 100: glucoză; ► IG 95: cartofi prăjiți, făină de orez; ► IG 90: făină albă; ► IG 85: popcorn; ► IG 70: zahăr, orez, băuturi carbogazoase, chipsuri, mămăligă; ► IG 65: făină semiintegrală, pâine de secară, pâine neagră, porumb, ananas în sirop; ► IG 60: banane, castane, făină integrală, pizza; ► IG 55: ketchup, piersici în sirop, sushi, papaya. http://www.doctormenci.ro/2011/lista...i-pot-provoca/ |
#6
|
||||
|
||||
Cum mancam fara sa ne ingrasam
Sugestii binevenite de asociere a alimentelor.
"Unele alimente au nevoie pentru a fi digerate de o cantitate mai mare de energie decat cea pe care o pot ceda. Diferenta energetica necesara metabolizarii acestor alimente este preluata din rezervele lipidice continute in tesutul adipos al corpului. In acest mod alimentele care contin „calorii negative” contribuie la slabirea fiziologica, naturala, fiind indicate supraponderalilor si obezilor. Aceste obiceiuri alimentare nu necesită înfometare, sunt firești și pot fi ușor urmate, în cadrul unei diete diversificate – echilibrate și a unui stil de viață sănătos, activ. Alimente care furnizeaza calorii negative Fructe: Afine, cirese, visine, prune, mere, pere, caise, mure, coacaze, merisor, aronia, banane, clementine, guava, kiwi, agrise, smochine, kumquat, papaia, piersici, pepene, ananas, zmeura, capsuni, portocale. Vor fi consumate intotdeauna singure, dimineata, seara si intre mesele principale. Legume: Varza, broccoli, varza de Bruxelles, conopida, telina, fasole verde, cicoare, papadie, andive, sparanghel, vinete, sfecla rosie, morcovi, anghinare, praz, salata, ceapa, ridichi, spanac, dovleac placintar, rosii, napi, fenicul, rucola, usturoi, patrunjel frunze, mazare teci, alge, leustean frunze, salvie, rozmarin, oregano, fenugreek, ardei iute, ardei gras, piper, foi de dafin, capere, scortisoara, ciuperci salbatice sau de cultura. Vor fi consumate in stare cruda sau, dupa caz, preparate prin fierbere in abur, la gratar, gratinate, sotate. Pot fi asociate intre ele si cu proteinele de origine animala: carne, oua, branza. Nuci, alune, seminte: nuci, alune de padure, arahide, migdale, nuci macadamia, nuci braziliene, seminte de pin, fistic, nuci de cocos, alune caju, nuci pekan. Peste – pastrav, somon, cod, calcan, macrou, merlucius, sardina. Preparat la gratar sau in folie pergament la cuptor. Pestele afumat nu este indicat, deoarece fumul contine substanțe cancerigene. Vor fi consumate cu moderatie circa 50 g/zi (ex: 5-10 mieji de nuca extrasi din coaja imediat inainte de a-i consuma). Proteine de origine animala: Carne slaba de pui, gaina, fazan, potarniche, bibilica, vita, vitel, bivol, porc, iepure, strut, curca. Carnea se va degresa suplimentar si nu va fi pregatita prin prajire. Poate fi condimentata natural si va fi consumata cu moderatie, de 1 – 2 ori pe saptamana. Carnea nu va fi asociata cu amidonoase (mamaliga, orez, cartofi, paine), ci cu garnituri de legume grilate, sotate sau crude". http://www.doctormenci.ro/2011/mit-s...a-ne-ingrasam/ |
#7
|
||||
|
||||
dacă aveți de învățat sau vreo altă muncă intelectuală, încercați cu încredere 3 - 4 litri pe zi. veți simți diferența.
|
#8
|
||||
|
||||
-toate alimentele verzi se asociaza cu lamaie si ulei pt o mai buna asimilare a fierului pe care acestea le contin.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
#9
|
||||
|
||||
Citat:
fructele se consuma pina la amiaza se poate bea apa inaintea mesei ca asa mananci mai putin aici cind mergi la restaurant intii te intreaba ce vrei sa bei? apa se bea cit poti de mult se recomanda 8pahare pe zi eu urasc ca trebuie sa merg la wc f des carnea fiarta sau pe gratar linga vegetale sau mai putina carne peste de doau ori pe saptamana nu mai multe de 2-4 oua intregi(unii folosesc numai albusul) pe saptamana cunosc persoana care bea un pahar de vin rosu in fiecare zi la masa de prinz e recomandat intre mese cite un snack( o mana de alune, nuci,eu fac popcorn pe la ora 2) nu se mai mananca dupa ora 6 seara eventual un pahar de lapte cald
__________________
Rugaciunea care-i plansa In a lacrimei parau, Te sfinteste si te-nalta Ca sa-l vezi pe Dumnezeu! |
#10
|
|||
|
|||
Nici noi nu mai mancam 2 -3 feluri de mancare la o masa, mai ales ca al meu e anorexic ( de la mama natura, nu e numai "meritul" meu ca gatesc asa "bine"), mancam ciorba la pranz si felul doi mai pe seara, dar ai mei acasa si inca multi romani inca mai mananca si ciorba si felul 2. Desigur nimeni nu mananca si ghiveci si salata, eventual doar o muratura sau un ardei iute, ceva. Oricum nu mai e ca pe vremuri, cu mese intinse, aperitiv, ciorba, friptura si sarmale, apoi desert, decat poate doar la nunti sau de sarbatori.
Dar acum ca a aparut traditia "bufetului suedez" si la noi, cum e "advisable" sa procedam ? Ca noi (la inceput, cel putin) mai ales cei gurmanzi, cam am facut "pacatul" sa gustam din toate bunatatile alea macar sa ne satisfacem curiozitatea, ceea ce nu cred ca e tocmai bine. Asta daca nu esti conservator sau suspicios, ca altii, ca risti sa pleci de acolo flamand numai de teama de a gusta ceva care arata sau se cheama intr-un fel neconventional. In ce priveste bautul apei "de foame", sau ca sa umplem stomacul, cica nici asta n-ar fi tocmai ideal, ca ne dilata stomacul pe moment, dar dupa ce se goleste (adica rapid) "cere" iarasi. E bine sa ne hidratam, dar nu sa ne fortam. Nici cum mai zic inca unii prostia ca "nu beau apa ca transpir", sau cum se plangea cineva ca de la hrana uscata cainele lui bea prea multa apa si apoi cere afara (sau nu neaparat). In fine totul e bine cand se faca cu scopul pentru care a fost creat. Nici apa nu tine loc de mancare, nici mancarea de dragoste, nici postul de altceva, si asa mai departe... |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Reguli | Valentin | Reguli in Biserica | 69 | 27.05.2015 13:41:58 |
Reguli de folosire a forumului. | admin | Reguli generale de utilizare a forumului | 1 | 14.01.2011 18:08:27 |
Reguli sanctificare | vs_ioan | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 11.03.2010 17:10:09 |
reguli bisericesti | oanamarieta | Generalitati | 1 | 24.02.2008 09:42:54 |
|