![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa zicem ca esti la prima iubire si iubesti enorm de mult pe cineva iar acea persoana te paraseste..
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Modul tău de exprimare sugerează că îți pui o problemă ipotetică, nu pare a fi vorba de o situație reală.
Chiar și așa, dacă ai iubi pe Dumnezeu cu tot sufletul tău și cu toată inima ta, ca în prima poruncă, nu ai fi atât de zdruncinat de pierderea iubirii unei persoane. Ca să nu mai spunem că pasiunea nu se confundă cu iubirea. Iar dacă acea persoană, pe care într-adevăr o iubești, te părăsește, este un semn că nu este demnă de dragostea ta. Deci... care ar fi problema ta reală? Iartă-mi asprimea răspunsului... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
am trecut și eu, ca majoritatea, prin așa ceva. de obicei cel mai bun aliat este timpul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cardinal Henri Lacordaire -Daca atunci nu erai cu Dumnezeu, rezulta ca tu insuti recunosti ca erai patimasa si nu iubitoare. -Durerea n-a disparut si linistea nu ti-ai gasit-o, doar ai impresia, pentru ca acum ai devenit o uracioasa incapabila sa simti iubirea fiindca ai folosit ura. -Iubirea care te doare este intr-adevar iubire si face ca sa doara locul "necurat" in care s-a salasluit; va trebui "sa cureti" acel loc cu muuulta rugaciune ca sa nu mai doara in prezenta iubirii. -Daca ai apelat la ura, de ce ai numit topicul "Iubire sentiment puternic"? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu sa iti raspund Demetrius, e ceva de genu ... in suflet ai un vas care se umple cu cat iubesti mai mult si mai mult tot marindu-se acest vas ... odata ce se realizezi ca o curs degeaba in vasul tau... si era totul iubire nevinovata neconditionata simti ca in acel vas nu mai e nimic pentru tine.. simti un gol ... enorm pe care l-am umplut cu ura .. pe masura iubirii ... imagineaza-ti ca esti pe o axa numerica la o valoare pozitiva... si ca sari la partea opusa in antonimie totala cu tot ce era ce ai fost.
Ideea e ca se poate ajunge la asa ceva.. "Durerea n-a disparut si linistea nu ti-ai gasit-o, doar ai impresia, pentru ca acum ai devenit o uracioasa incapabila sa simti iubirea fiindca ai folosit ura" Nu am devenit o uracioasa devenisem un uracios .. nu mai sunt mi-o trecut cu timpul si multa rugaciune.. topicul are scopul de a prevenii asa ceva sa se repete... mie.. sau altora. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate că distincția între iubirea sufletească și iubirea duhovnicească ar fi binevenită....de fapt poate că un întreg topic pt tema asta ar fi binevenit.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Insa,daca privim in jur,totul,absolut totul,se transforma,inclusiv noi insine,nu mai suntem aceiasi din urma cu nici macar o zi,daramite luni,ani.Insa,este un curs firesc,pentru ca atat noi,cat si lumea intreaga avem nevoie de transformari pentru a evolua.Ceea ce face diferenta este modul in care ne adaptam la aceste schimbari care au loc in viata noastra. Desigur,suferinta este parte din proces si alaturi de acceptare ajuta sa ne traim si sa vindecam pierderea resimtita.Insa,atunci cand ne cantonam doar pe pierdere si durere,opunand rezistenta schimbarii petrecute in viata noastra,adoptam strategii prin care ne aparam de aceasta durere (in cazul tau ai transformat spui durerea in ura ca un mecanism de aparare in fata suferintei) cu care nu facem altceva decat sa o ingropam si mai adanc in noi,nicidecum sa o vindecam. Daca ai privi iubirea si ura ca pe doi poli opusi ai aceleiasi axe (dupa cum insuti singur ai zugravit),ti-ai da seama ca , in fapt,ceea ce s-a intamplat cu tine nu a fost decat sa iti transferi sentimentele de la un pol la celalalt,insa ai ramas pe aceiasi axa a legaturii emotionale cu acea persoana din trecutul tau. Deci,ca si o concluzie scurta,cred ca mai important pentru tine,decat sa te axezi asupra strategiilor pe care sinele tau le-a folosit pentru a se apara in fata durerii (transformarea iubirii in ura) sau a unui nou inceput cu o noua persoana,ar fi sa vindeci legatura emotionala din trecutul tau si sa te eliberezi.Desigur,daca iti doresti aceasta eliberare...
|
|||
|
|||
![]()
Iubirea trupeasca e patima si pacat capital si din acest motiv se ajunge la deceptie,depresie si despartire.Iubirea pentru Hristos Dumnezeu nu moare niciodata.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
am simtit ceva puternic....o chemare | patricia2006 | Generalitati | 1 | 23.07.2012 09:38:26 |
Despre iubire cu iubire | dobrin7m | Nunta | 27 | 18.10.2011 14:22:52 |
cat de puternic este satana pana la urma? | victortiti89 | Generalitati | 20 | 16.06.2011 19:33:03 |
Ce inseamna sa fii patriot si cum trebuie sa ne manifestam acet sentiment? | florinbrasov0 | Generalitati | 4 | 12.09.2010 00:08:02 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|