![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
La intrebarea cuiva..care-mi cerea sa-i indic o carte scrisa de Dumnezeu...m-am intrebat de ce Iisus n-a lasat ceva scris cu toate cuvintele propovaduite multimilor..in loc sa ii aleaga pe apostoli vestitori?
|
|
||||
|
||||
![]()
Păi pentru că:
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Hristos n-a venit cu un „set de reguli” pe care sa le spuna oamenilor, ci prin intruparea Sa ca om, a facut accesibila comuniunea cu Sine ca Dumnezeu in forma umana culminanta, deci El ar fi trebuit sa scrie despre experienta Sa cu oamenii sau oamenii sa dea marturie de relatia cu El?
|
|
|||
|
|||
![]()
Dap, despre intamplari e normal..ma refeream la exactitatea cuvintelor.
Citat:
Citat:
Citat:
( dar el a vorbit de iertarea aproapelui de 70 ori cate 7..de iubirea vrajmasului..de oprirea de la maniere sau cuvinte fara rost etc) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi cei din ziua de azi, ca sa tinem minte..trebuie sa citim, sa intelegm , sa fim de acord..si sa avem ajutorul lui Dumnezeu care sa ne aduca aminte in momentele "critice" de ce e scris..si atunci fixam treptat ce e de folos. |
|
||||
|
||||
![]()
Exista tendinta ca atunci cand ceva este scris sa te opresti la litera si sa nu mergi mai departe. In astfel de cazuri, Dumnezeu isi pierde calitatea personala, devenind o idee, un subiect de speculatie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exact cum legea Mosaica a ajuns sa fie absolutizata iar interpretarea ei a fost dusa la extrem, exact la fel s-ar fi intamplat si cu o carte "dictata". Hristos ne-a lasat "duhul" invataturii, si niste invataturi fundamentale, nu niste texte si niste legi seci. Hristos ne-a lasat un mod de gandire, mai flexibil, al iubirii, care nu se poate "cuprinde" in sentinte finale. De asta avem mai multe Evanghelii, pentru a-L vedea pe Hristos in fiinta ta, si nu intr-o formulare seaca, asa cum este Coranul, si alte carti "sfinte". Dumnezeu nu ne-a facut prizonierii unor formulari seci. Ne-a facut robi ai unui Duh al iubirii insa. De fapt ce spui tu este o formulare fundamentala pentru crestinism: Hristos ne vrea robi ai "textelor" sau ai Duhului? Vrea sa recitam in mod sec texte din Scriptura sau vrea sa lucram ce scrie acolo? |
|
||||
|
||||
![]()
Fiindca El este viu si ne-a transmis Religia Vietii, nu Religia Cartii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|