![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne,viforul necazurilor se ridica asupra mea si apei antratat -au pana la sufletul meu, dar intru Tine ami pun toata nadejdea mea.Tu cunosti pricina raului ce ma bantuie ...La Tine perii capului meu sunt numarati ..La Tine,deci,scap de Tine,TE ROG,sa andepartezi de la mine orice rau pierzator de suflet si sa-mi ajuti a birui toateispitele cere ma anvaluesc, caci tu esti antarirea,scaparea si izbavitorul meu,Doamne si Tie slava analtam,Tatalui si Fiului si Sfantului Duh....AMIN....................................... .................................................. ..Doamne ajutama sa scap de problemele care le am ,ajutami sotu sa plece an strainatate dane doamne sanataemie si la foata familia,spor an casa, spor la bani,antelegere si tot ce ne dorim ...Doamne ajuta...AMIN
|
|
|||
|
|||
![]()
Rugativa si pt mine si fam.mea DOAMNE BINECUVANTEAZAMA ..AMIN
|
|
|||
|
|||
![]()
Crezul sau Simbolul credintei
Cred intru unul Dumnezeu, Tatal Atoțiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute. Si intru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut. Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, si S-a facut om. Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a ingropat. Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi. Si S-a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui. Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui Imparatie nu va avea sfarsit. Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu fiul este inchinat si slavit, Carele a grait prin prooroci. Intru una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica. Marturisesc un Botez, intru iertarea pacatelor. Astept invierea mortilor. Si viata veacului ce va sa fie. Amin |
|
|||
|
|||
![]()
Rugaciunea parintilor pentru copii
Doamne, Dumnezeul nostru, Cela ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om si ai suflat in fata lui suflarea de viata si, binecuvantandu-l, ai zis: Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul, iar la Cana Galileei, prin Unul-Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si deci nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate ca neincetat sa reversi harul Tau si sa te milostivesti asupra copiilor mei, pe care Tu ai binevoit sa mi-i daruiesti. Umple-i pe ei de intelepciune si pricepere. Indreapta pasii lor pe caile omeniei, ale dreptatii, ale dragostei de oameni si ale bunei-cuviite. Ajuta-mi a cultiva in ei bunatatea si a-i face folositori lorusi si obstei in mijlocul careia traiesc. Da-le lor comorile ceresti ale virtutii, care nu pier niciodata. Nu cer pentru ei, Doamne, bogatii pamantesti, ci te rog da-le un trup sanatos si iubitor de osteneala, precum si suflet luminat si ravnitor spre tot binele, ca sa ajunga buni fii ai Sfantei noastre Biserici si vrednici cetateni ai Patriei, ca de-a pururi sa binecuvanteze numele Tau. AMIN ...Doamne Isuse Hristoase ai grija de copii mei dale ,sanatate,sa fie cuminti si sa anvete bine la scoala,ocritestei Doamne ...DOAMNE AJUTA....AMIN |
|
|||
|
|||
![]()
Rugaciune la necazuri si suparari
Rugaciune la necazuri si suparari Doamne, viforul necazurilor se ridica asupra mea si ape intrat-au pana la sufletul meu - dar intru Tine este toata nadejdea mea. Tu cunosti pricina raului ce ma bantuie. La Tine perii capului meu sunt numarati. La Tine deci scap si pe Tine Te rog sa departezi de la mine orice rau pierzator de suflet si sa-mi ajuti a birui toate ispitele ce ma invaluie - ca Tu esti intarirea, scaparea si izbavitorul meu, Hristoase Dumnezeule, si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Amin. Doamne, viforul necazurilor se ridica asupra mea si intristarile chinuitoare ma ingrozesc, dar intru Tine este toata nadejdea mea. Tu cunosti toata pricina raului ce ma bantuie. La Tine perii capului meu sunt numarati. La Tine, deci, scap si pe Tine te rog sa departezi de la mine orice rau pierzator de suflet si trup si sa-mi ajuti sa birui toate ispitele care ma invaluiesc. Pentru ca Tu esti intarirea, scaparea si izbavitorul meu, Hristoase, Dumnezeule si Tie marire inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Amin. |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte frumoasa, rugaciune, o cunosc si eu insa am ceva obiectii la ultima parte si anume cea de mai sus. Si vreau sa ma opresc mai ales la aceste doua sintagme: "spor la bani" si "tot ce ne dorim". Adica ii cerem lui Dumnezeu bani? Si ce vrea sa insemne "tot ce ne dorim"? Eu cred ca un bun crestin cere ca Dumnezeu sa ii dea ceea ce are nevoie, iar Dumnezeu ii va da daca va considera ca ii trebuieste. Asta imi aminteste de spusele unui Parinte, noi tot cerem: bani, casa, sanatate, iubire, intelegere si cate si mai cate dar uitam sa multumim si sa fim recunoscatori! Tot acest parinte spunea ca si o pilda ca odata au fost invitate toate virtutiile la o, sa-i spunem, petrecere iar Multumirea si Recunostiinta stateau stinghere, fiecare intr-un coltisor si nu vorbeau, asta pentru ca ele niciodata nu s-au intalnit.
|
|
|||
|
|||
![]()
Rugaciune catre Sfantul Nectarie
Rugaciune catre Sfantul Ierarh Nectarie de la Eghina O, preasfinte si intru tot laudate, mare facatorule de minuni Nectarie, pri*meste a*ceasta putina rugaciune de la noi, nevred*nicii robii tai, caci catre tine, ca la un ade*varat izvor de tamaduiri si grabnic fo*lo*sitor si ajutator prea*minunat scapand si catre sfant chipul icoanei tale privind, cu la*crimi fier*binti ne rugam tie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi saracia si ticalosia noastra. Vezi ranile sufletelor si ale trupurilor noastre. Ne rugam tie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grabeste de ne ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ne sprijineste pe noi, robii tai. Ia aminte la sus*pinele noastre si nu ne trece cu ve*derea pe noi, ticalosii si scarbitii, ca stim, sfinte al lui Dumnezeu, ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare cine a nazuit la ajutorul tau si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas nea*jutat. Ca cine te-a chemat intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine, in dureri fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai usurat suferinta? Minunile si ajutorul tau ne-au facut si pe noi, ticalosii si scarbitii, sa te chemam sa ne vii in ajutor. Stim, o, alesule ierarh, de multi*mea ta*ma*duirilor pe care le-ai facut, nou doctor fara-de-arginti aratandu-te. Nu cu*noas*tem nici sufe*rinta si nici durere pe care sa nu le poti alina. Nu cunoastem nici o boala careia tu sa nu ii poti aduce tamaduire, dar mai mult decat atat, nu numai ca ai tamaduit boli despre care doctorii ziceau ca nu pot fi tamaduite, ci si pe multi bol*navi i-ai ajutat sa se intareasca in credinta si in rabdare, si sa ia plata de la Dumnezeu pentru osteneala lor. Ingenunchind, ne rugam tie, Sfinte Ie*rarhe Nectarie, ca sa te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea ruga*ciunile tale cele jertfelnice, ci te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri. Catre Acela roaga-te, ca sa fim si noi ajutati si miluiti cu rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbaviti, ca sa binecu*vantam pe Dum*nezeu Cel in Treime laudat, totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin! DOAAMNE AJUTANE |
|
|||
|
|||
![]()
Dupa cum stiti rugaciunea inima este;Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul; Eu am mai adaugat ceva; Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu si stapanul sufletului meu,miluiestema,mantuieste-ma si iartama pe mine pacatosul caci tiam cresit Tie ..AMIN ...............O preasfinte si antru tot laudate,marele facator de minuni Nectarie primeste aceasta rugaciune de la noi nevrednici robii tai,ajtami sotul sa fie sanatos si sa plece an strainatate cat mai repede ..ati multumec Doamne ..AMIN ....DOAMNE AJUTA
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfanta maria, ma indreptez plin de incredere catre tine, cerandu-ti ajutor. Cred cu tarie ca ma vei asculta in necazul meu si ma vei sprijini cand imi este greu.
Sper a-ti arata recunostinta mea. Iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog cu umilinta sa imi aduci liniste in tristetea si durerile mele. In numele negraitei rugaciuni si bucurii cate ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost mantuitorului lumii in casa ta din betlania, te implor roaga-te pentru mine eugenia si familia mea ca sa-l pastram pe d-zeu in inima astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai alesin durerea care ma copleseste acum.ajutama sa scap de problemele care le am sisa plce sotul an strainatate la munca,andelinestemi aceasta dorinta,. Te implor, ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutati precum ai infrant balaurul care sade la picioarele tale. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecului tau care a nascut pe mantuitorul sufletelor noastre iisus hristos. Sfanta marie, maica de d-zeu, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre. Amin.doamne ajuta |
|
|||
|
|||
![]()
O, tu Sfântă Rita, care ești avocata cazurilor disperate și grave, nu este posibil ca numai eu să nu fiu ascultat(ă) și să nu găsesc la tine mângâiere și ajutor. Tu îi ajuți pe toți cei care aleargă cu încredere la tine. Ascultă-mă și pe mine și împlinește-mi cererea, atât de miraculos cum numai tu știi să o faci.
Învrednicește-mă și pe mine a-ți cânta imnul tău de laudă, de mulțumire și de recunoștință. O, Sfântă Rita, știu că păcatele mele sunt piedica împlinirii cererii mele, de aceea te rog, o Sfânta Rita, cere de la Atotputernicul Dumnezeu harul unei sfinte spovedanii, cu o părere de rău perfectă și o hotărâre sinceră de îndreptare. Ajută-mă să obțin de la Iisus, iertarea păcatelor mele și așa, prin mijlocirea ta, o Sfânta Rita, împlinirea cererii mele. Ca drept recunoștință, voi răspândi evlavia față de tine tuturor sufletelor disperate și necăjite. În tine îmi pun toată încrederea mea, Sfântă Rita, roagă-te pentru mine acum și pururi și-n vecii vecilor. Amin Rugaciune la suparare si cazuri disperate Doamne, Dumnezeule, o mare suparare ma invadeaza, grijile ma asupresc, nu vad nici o iesire. Dumnezeul meu fii favorabil si ajuta-ma. O iubesc pe Sfanta Rita ca pe o sora. Dragostea pentru Tine a facut-o sfanta cazurilor imposibile si disperate. Cu ea impreuna te rog sa-ndepartezi de mine paharul nenorocirii mele. Ma incredintez bunatatii Tale, si pun viata mea in mainile Tale. Actioneaza in privinta mea conform placerii Tale si daca tu vrei in favoarea mea. Dar daca, cum pentru Fiul Tau mult iubit Isus Cristos si pentru Sfanta Rita, Tu imi ceri a-ti dovedi iubirea mea, prin Cruce, inaintea Invierii, atunci da-mi sa te urmez, in ciuda a tot, pana la capat. Da-mi forta de a suporta tot ce imi trimiti, nu permite fricii sa ma domine. Doamne astept mantuirea TA si domnia TA. AMIN. IARTA-MA,SI AJUTAMA SA TREC PESTE ACESTE PROBLEME..DOAMNE AJUTA |
|