Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2013, 22:29:06
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Religia: Ortodox
Question Artele martiale

Buna seara, as dori sa ma inscriu la cursuri de arte martiale in genul celor de autoaparare, exista vreun impediment..... dpdv religios? multumesc

Last edited by Jamaica; 26.04.2013 at 22:32:11.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2013, 23:21:58
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

s-a mai discutat. forumul e cam impartit in doua. unii realisti, gen "da frate, apara-te", printre si eu, practicant, ma numar, si altii, mai idealisti, ca artele martiale=diabolice, si o data la 2 pagini o sa bage un citat de la un duhovnic ca trebuie sa "ne bazam pe protectia Maicii Domnului(citez din memorie)"
Vechi 26.04.2013, 23:32:04
Senior Member

Implicit

Normal ca de unul singur nu faci nimic, poti sa fii Bute ca tot iti gasesti nasul. Eu doresc sa ma apuc de sport si cred ca este util sa stii sa te aperi.
Imi poti recomanda ceva in bucuresti? mersi
Vechi 27.04.2013, 11:11:34
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
Normal ca de unul singur nu faci nimic, poti sa fii Bute ca tot iti gasesti nasul. Eu doresc sa ma apuc de sport si cred ca este util sa stii sa te aperi.
Mie mi-ar fi placut sa fac Wing Chun am vazut filmul Maestrul Ip si mi s-a parut foarte tare, dar din pacate nu este in oras la mine... eu zic sa te uiti pe linku asta si apoi sa te documentezi :D sper sa-ti placa

https://www.facebook.com/evangelos.w...eam&group_id=0
Vechi 29.04.2013, 16:16:42
gheorghie's Avatar
gheorghie gheorghie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Basarabia/Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Mie mi-ar fi placut sa fac Wing Chun
am facut eu Wing Chun... la prima vedere parea un sport simplu dar odata cu avansarea in grad eram pus de catre antrenor la tot felu de meditatii spirituale care am crezut ca le pot fenta si ca nu o sa deranjeze nimic relatia mea cu biserica. Mare greseala am facut! ma rugam lui Dumnezeu si ii ziceam " uite doamne ca merg si la biserica si la arte martiale si nu ma deranjeaza cu nimic viata mea duhovniceasca" dupa care au urmat luungi lipse de ale mele de la slujbe, indoieli in privinta existentei Lui, indoieli in privinta rolului bisericii in societate etc.
Atita va zic, NU va trebuie asa ceva! fa frate inot, ciclism, gimnastica etc numai nu arte martiale
am avut ocazia sa stau o saptamana si ceva in preajma unui antrenor foarte bun de Aikido care mi-a zis ca de cand face lupte a avut ocazia sa se bata doar o singura data! vroind sa se apere de 9 insi, care nu-l lasau in pace pe strada, cu asa zise tehnici de aparare, ia batut mar pe toti si le-a rupt la fiecare cate un picior sau o mana si ii pare foarte rau de asta chiar daca au trecut deja vreo 10 ani de la acea intamplare, regreta cele intamplate si daca ar fi avut ocazia ar fi facut inot sau oricare alt sport numai nu arte martiale
Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări.
Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..."
Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI

http://blogulugicu.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 29.04.2013, 16:45:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gheorghie Vezi mesajul
am facut eu Wing Chun... la prima vedere parea un sport simplu dar odata cu avansarea in grad eram pus de catre antrenor la tot felu de meditatii spirituale care am crezut ca le pot fenta si ca nu o sa deranjeze nimic relatia mea cu biserica. Mare greseala am facut! ma rugam lui Dumnezeu si ii ziceam " uite doamne ca merg si la biserica si la arte martiale si nu ma deranjeaza cu nimic viata mea duhovniceasca" dupa care au urmat luungi lipse de ale mele de la slujbe, indoieli in privinta existentei Lui, indoieli in privinta rolului bisericii in societate etc.
Atita va zic, NU va trebuie asa ceva! fa frate inot, ciclism, gimnastica etc numai nu arte martiale
am avut ocazia sa stau o saptamana si ceva in preajma unui antrenor foarte bun de Aikido care mi-a zis ca de cand face lupte a avut ocazia sa se bata doar o singura data! vroind sa se apere de 9 insi, care nu-l lasau in pace pe strada, cu asa zise tehnici de aparare, ia batut mar pe toti si le-a rupt la fiecare cate un picior sau o mana si ii pare foarte rau de asta chiar daca au trecut deja vreo 10 ani de la acea intamplare, regreta cele intamplate si daca ar fi avut ocazia ar fi facut inot sau oricare alt sport numai nu arte martiale

Sunt sigura ca un barbat poate face pagube mari, eu am 45 kg deci sa fim seriosi nu este cazul. Nu doresc sa am nimic de'a face cu tehnicile orientale de spiritualitate, de aceea si intrebam. Doresc sa il practic ca pe orice alt sport daca se poate- daca puteam ma apucam de box si gata :) dar...

Gasisem pe youtube tutoriale de kickbox, aerobic dar ulterior mi-am dat seama ca tehnicile de relaxare de la sfarsitul fiecarei sedinte sunt de yoga si am abandonat.
Vechi 29.04.2013, 18:42:35
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gheorghie Vezi mesajul

Bun deci cade Wing Chun dar Krav Maga ce ziceti dragi forumisti?
Vechi 16.06.2013, 17:48:05
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
am zis AUTOAPARARE, evident ca nu caut problemele
Daca te intereseaza strict autoaparare, iti recomand cursuri de autoaparare, nu neaparat o anume arta martiala.

Artele martiale "traditionale" ofera un intreg "pachet", si nu tot ce inveti acolo e util pe partea de autoaparare - din contra, unele chestii sunt total inutile si mai rau, te mai si incurca, pentru ca incepi confruntarea cu niste asteptari total nerealiste despre ce poti sa faci, si despre ce o sa faca adversarul.

Cateva observatii despre "scolile" mentionate pana acum:

Jiu - jitsu - super eficient, dar necesita forta fizica sau tehnica foarte buna, in cazul tau. Cam nasol daca trebuie sa faci fata la mai mult decat un adversar.

Aikido - arata bine pe sticla, dar ma indoiesc de eficienta sa intr-o lupta reala. Da, daca faci numai asta 10 ani, vei deveni eficient si un adversar redutabil, dar avand in vedere ca vrei autoaparare, poate nu vrei sa dedici atata timp ramurii asteia de dezvoltare personala.

Kyokushin - destul de intens fizic, la antrenamentele alea chiar se transpira:) Sparring-ul nu mai e demult ce zice lumea, se face usor, se folosesc protectii, etc. Dar da, ramane full contact.
Problema e ca nu vei invata sa lovesti cu pumnul la cap, sau sa te aperi de asemenea lovituri. De asemenea, nu se preda nimic apropo de lupta la sol.

Cred ca iti faci probleme fara motiv apropo de latura "spirituala" a artelor martiale, aia tine mai mult de marketing.

Eu te-as indruma spre cursuri care se ocupa strict de autoaparare, sau krav maga. O abordare mai practica decat asta nu vei gasi. Bineinteles, orice alegi, trebuie sa ai o conditie fizica foarte buna (da, lupta e foarte obositoare:) si tehnica impecabila (necesara la cele 45 kg ale tale:))

Boxul e iar o varianta foarte buna. Eficienta mare, si poti invata bazele destul de repede. In caz ca trebuie sa te bati, doua monturi plasate bine pe barbia aluilalt rezolva foarte multe probleme:)

Orice ai face, tine minte. Cea mai buna aparare e fuga. Doar daca asta nu merge, lupti.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2013, 19:25:17
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
nu citatul era ca ne bazam exclusiv pe asta, ca altfel, sa iti bagi nasul aiurea e chiar stupid.
Vorba colegului de mai jos, daca poti evita conflictul, fa-o.

Citat:
eu fac qwuankido, si stiu ca au si in Bucuresti, dar acum, na, fiecaruia ce stil ii se potriveste mai mult.
Vechi 27.04.2013, 19:52:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
nu citatul era ca ne bazam exclusiv pe asta, ca altfel, sa iti bagi nasul aiurea e chiar stupid.
Vorba colegului de mai jos, daca poti evita conflictul, fa-o.

eu fac qwuankido, si stiu ca au si in Bucuresti, dar acum, na, fiecaruia ce stil ii se potriveste mai mult.
din care postare a mea a reiesit faptul ca ma apuc sa creez conflicte?
am zis AUTOAPARARE, evident ca nu caut problemele