|  |  | 
|  | 
|  | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  Căsătoria a 2-a oară 

Bună ziua, Vă rog să îmi spuneți, care este dogma și practica bisericii ortodoxe în legătura cu acest subiect. Se admite și se oficiază o a doua căsătorie, în cazul în care cineva care a mai fost căsătorit, dar s-a despărțit din varii motive, și dorește să se recăsătorească? | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Da, nu se mai face slujba cununiei decât dacă celălalt soț n-a mai fost căsătorit.

__________________ Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Probabil ca depinde (ca si in multe alte cazuri) de biserica si preot. http://www.crestinortodox.ro/nunta/a...rie-88809.html Am vazut si pe net diverse opinii si cereri. Unii spun si de divort bisericesc cerut de la episcopul locului. Eu ma abtin... Vorbeste cu preotul mai bine. 
				__________________ A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 02.06.2015 at 22:16:26. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Si eu stiu acelasi lucru. Mi-a povestit un preot ca nu prea ai cum sa te mai casatoresti religios a doua oara decat daca unul dintre soti nu a mai fost.... camere interior | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  Dogma oficiala canonica 

Doresc sa cunosc Dogma oficiala Canonica a Bisericii Ortodoxe in acest aspect.- dacă există una.  Nu doresc sa cunosc opinii, pareri, sau alte considerente subiective, fie ele si ale unui preot. Prin urmare, fac apel la o persoana care cunoaște temeinic Dogmatica Bisericii, care să îmi precizeze exact și punctele care trateaza si fac referire la acest subiect. Last edited by elisa018; 03.06.2015 at 15:42:51. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Poate pentru că nici nu există una.... | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Practica Bisericii Ortodoxe in aceste situatii se bazeaza pe pogoraminte. BO nu cere omului mai mult decat poate duce.
		 | 
|  |