![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Amin! Multumesc frumos pentru ca l-ai postat, eu am zabovit desi l-am urmarit integral azi dimineata.
Theodoros Zisis este unul dintre putinii Teologi care ne-au mai ramas, profesor universitar a format generatii, a fost membru in comisii mixte de dialog interconfesional deci stie inclusiv tehnica de redactare si sensul care sta in spatele unui text sau altul. Astat o vreme prin preajma patriarhului ecumenic Bartolomeu deci i stie atitudinile. Un mare om, el vorbea de prin anii 70-80 despre ecumenism, deci cu mult inainte sa apara blogurile pe care unii le acuza de atitudini tulburate si razvratite.
|
|||
|
|||
![]()
Pai omul spune foarte clar ca el ar recurge la proteste extreme daca s-ar recunoaste eclezialitatea si botezul ereticilor. Si ca aceasta este si parerea Mitropolitului Serafim si ca in opinia amandurora, nu s-a intamplat acest lucru la intalnirea din Creta - desi s-a incercat. Deci iata ca tot taraboiul ala cu bisericile recunoscute, nu prea isi are nici un temei. Pentru ca asta inseamna sa recunosti bisericile, sa recunosti eclezialitatea.
![]() Putem spune ca oamenii care ii supun pe ierarhi la presiuni psihice in aceste zile se comporta ca niste talhari ? Ca asa spune omul - unii ierarhi au fost supusi la presiuni psihice deci Sinodul e talharesc. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A explicat clar ca se pregateste un val care va indeparta de la slujire in Biserica si din invatamantul teologic a oamenilor cu opinii critice.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Alta chestie e ca nu a aruncat nimeni cu anateme pe ierarhi daca ai o rezerva fata de anumite hotarari gata arunci anateme asa sta treaba ? eu m-am ferit chiar sa zic ceva de parintele Vulcanescu desi chiar unii dintre fostii lui simpatizanti tare l-ar mai arunca prin noroi virtual, asa din smerenia ortodoxului roman.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 05.09.2016 at 22:27:51. |
|