Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.08.2025, 00:56:51
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit Averea Bunei Educații

Efectul măsurilor luate în învățământ de guvernarea Nicușor Dan – Ilie Bolojan – Daniel David: O învățătoare a făcut AVC și a murit la scurt timp după ce a fost anunțată că își pierde catedra

O învățătoare din județul Timiș a murit după ce a făcut accident vascular cerebral (AVC). Decesul a survenit la scurt timp după ce a fost anunțată că își pierde catedra ca urmare a schimbărilor impuse de Ministerul Educației privind normele didactice, potrivit Buletin de Timișoara.

Femeia a făcut AVC la câteva minute după ce directorul școlii i-a comunicat că singura alternativă e la zeci de kilometri distanță.

Profesoara Nadia Baloteanu, într-o postare pe Facebook, a descris tensiunea cu care cadrele didactice din întreaga țară:

„Întâi e un ghem în stomac, care se preface într-o uriașă roată zimțată sau un nod în gât. (…) Da, și mie mi-a venit să fug, deși îmi e mai caracteristică lupta! Colega noastră din Timiș, doamna învățătoare care, după ce a aflat de la director că nu mai are post și că cel mai apropiat ar fi la zeci de kilometri distanță, a ieșit din biroul directorului, a făcut AVC și a murit!“, a scris aceasta.

Potrivit presei timișene, Inspectoratul Școlar Timiș, controlat de PSD, a încercat să ascundă cazul.
Director de școală: Profesorii sunt măcinați de teamă și incertitudine

Violeta Estrella Bontilă, directorul Colegiului Național „Constantin Diaconovici Loga”, a făcut un comentariu.

„M-am tot gândit la colega mea, deși nu o cunoșteam. M-am gândit la familia ei… M-am gândit la alți colegi, care sunt în aceeași situație, pe care teama, incertitudinea îi macină.

Aveam în sistem proceduri și metodologii și timp de soluționare a unor cazuri de restrângeri de activitate, căci se întâmplă să se restrângă posturi din varii motive, dar știau oamenii din timp, se pregăteau, căutau, își făceau dosare. Știau oamenii din februarie, în mod normal, dar acum… Mă mai gândesc și la mine, la stresul pe care l-am „înghițit“ zilele acestea, deși la noi situația e mai bună decât am fi sperat, dar îmi este greu să îmi controlez anxietatea. Nu mă ajută oboseala. Și nu pot să nu mă gândesc că nu merită nimic să îți sacrifici sănătatea.

La noi, două colege, profesori de mare calitate și anvergură, au ales să se pensioneze. Așa, de azi pe mâine, ca să își salveze colegii mai tineri. Un gest fantastic de frumos, dar dureros, pentru că, deși câștigăm colegi tineri, pierdem profesori cu experiență și oameni de calitate, care mai puteau să rămână cu noi încă câțiva ani. Sunt oameni și oameni, colegi și colegi. Nu mi-am pierdut speranța în oameni, deși există tot mai puțini oameni și tot mai mulți „altfel“. Dumnezeu să o odihnească pe colega noastră și să îi mângâie familia!”,

Vreo 6 luni de zile o parte din acești bieți înșelați făceau propagandă deșențată pe facebook-ul personal actualei puteri.
Îmi aduce aminte de momentul Geoană - Băsescu când erau idioți de profesori care jubilau de fericire că a câștigat al nostru peste zi, ca mai apoi să-i aud nervoși și comentând chiar în timpul orelor că li se taie drepturi și făcând politică anti-Boc.

Tags
austeritate, averea, bunei, educatii, taieri