![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua!
As vrea sa ma retrag temporar la o manastire. Nu vreau sa devin calugar, doar sa locuiesc intr-o manastire timp de 6-12 luni. Trec printr-o perioada dificila si cred ca acest lucru m-ar ajuta. Este posibil acest lucru? Octavian |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să nu mergi la mănăstire dacă ai avut o decepție în legătură cu vreo femeie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru că rana se vindecă și după vrei să te căsătorești, dar te trezești deja în straie monahale și așa apar cazurile cu călugări sau călugărițe cu vechime de 10 ani care lasă tot într-o noapte și pleacă să se căsătorească sau oricum nu se mai întorc în mănăstire.
|
|||
|
|||
![]()
Acum nu stiu cum mai este dar nu demult manastirile primeau lucratori fara pretentii imediate de a deveni calugari. Fiind acolo vedea tanarul/batranul ce si cum.
In pozitia asta fiind de muncitor intradevar daca ma gandesc bine nu conteaza ca ai ales o perioada definita sa intri in slujba la ei, munca de jos pe motive de deceptii in dragoste sau orice. Acolo fiind te lamuresti singur ce doresti sa faci, si cat de mult esti dispus sa participi la slujbe. Eu iti recomand sa incerci la Arhiepiscopia Cozia ca punct de plecare in gasirea unui plasament. Ei au o serie de manastiri sub ascultare si pot suna/intreba direct la staretii de acolo ce posibilitati de angajare au in zona/manastirea lor. Iti doresc sa mergi linistit cu Dumnezeu Inainte si sa gasesti ce cauti pentru liniste interioara. Repet, mi se pare o idee extraordinara sa te linistesti prin efort fizic in zonele bio cu adevarat atinse de Duhul Sfant al naturii din Rezervatia naturala Cozia.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In mod sigur daca va participa la viata lor de obste va trebui sa munceasca pentru a asigura bunurile comune. Dar daca ai avea sursele tale proprii de finaitare si ai vrea sa stai acolo , doar ca frate nu ca si calugar, oare ar trebui sa participi la munca? Munca are in primul rand un caracter pedagogic te ajuta la linistire ,la ascultare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Subscriu la tot ce a postat fratele Iorest. Ce varsta ai? Doamne Ajuta!
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 17.10.2025 at 13:49:02. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc pentru raspuns. 34 de ani am
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai include chiar ascultarea de staret, ca asta cred ca e printre cele mai grele, sa abandonezi self-controlul. Si mie imi da prin cap, daca tot muncesc remote, de ce nu as sta intr-o manastire. Dar stiu ca reteta in manastire este si munca fizica si ascultarea si pariticparea la slujbe dese , si diferite mici sacrificii . Nu exclud sa ma inham la unele din care pot, dar chestia cu a imi mentine serviciul nu cred ca functrioneaza. Decat eventrual sa imi iau chirie in interiorul manastirii, si sa incerc sa le combin eu cum pot Nu stiui daca accepta frati de manastire cu program mai lejer, caci si-ar pierde sensul. |
|