![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Desi parintii nu m-au putut ajuta, am fost de la tara si multi copii acasa ,mi-am dorit enorm sa fac o facultate. Am intrat la inginerie chimica si am obtinut si o bursa si ma descurcam binisor . In anul trei de facultate am cunoscut o fata (colega) care mi-a povestit ca a avut mai multe relatii dar si faptul ca nu putea avea niciodata copii. Eu nu ma mai culcasem cu nici o fata pana atunci si a reusit sa ma corupa si am cazut in pacat cu ea si atat am fost de orbit de pacat incat am pierdut bursa si aveam multe restante.Ea avea ceva situatie materiala de acasa insa imi spunea ca daca nu ma casatoresc cu ea vrea sa ne despartim. La inceputul anului 4 ne-am casatorit si ne-au ajutat mai mult parintii ei sa terminam facultatea. Au trecut 4 ani de cand am terminat facultatea si de trei ani lucram la aceeasi firma . In ultimul timp am observat cateva schimbari la ea. Nu vrea sa se mai roage deloc, inainte o faceam impreuna dar in urma unor discutii prefer sa o fac pe ascuns, nu mai vrea sa tina post si prefera sa faca anumite activitati duminica: Gatit, curatenie etc.
La inceput ne-am facut impreuna anumite lucruri: un apartament in rate, o masina . Cam acum un an am avut o discutie cu mama mea care mi-a spus sa divortez. Tot cam din aceeasi perioada desi castigam impreuna cam 1000 euro din care 300 is rata la casa, nu am reusit sa ne mai facem nimic in casa. Sa fie oare cauza discutia avuta cu mama? Imi doresc foarte mult sa avansez in cariera dar pentru asta imi trebuie niste avantaje: limbi straine, calculator etc dar ea vrea ca timpul liber sa-l petrec mai mult cu ea si nu invatand engleza . Ma gandesc din ce in ce mai mult la divort. Credeti ca este bine sa fac acest pas? |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]florinrusu - tu nu o iubesti! [/COLOR]
[COLOR=green]Roaga-te ca Bunul Dumnezeu sa te indrume sa faci ce e mai bine pentru amandoi...[/COLOR] ![]()
|
||||
|
||||
![]()
greseala ta este ca nu ai fost cinstit cu tine si cu Dumnezeu si ai calcat fecioria... pacatul nu ramane nepedepsit!!! Trebuia sa ai binecuvantarea lui Dumnezeu prin Taina Casatoriei ca sa poti avea legatura intima cu sotia... mai bine platesti aici, decat dincolo.... du-te de te spovedeste si fa canonul ce ti se va da... altfel o sa mergi din rau in mai rau... Fara ajutorul lui Dumnezeu si fara plangerea pacatelor, nu vei face nimic!!!
Du-ti CRUCEA ce o ai, nu o schimba, ca vei avea alta MAI grea!!! Smereste-te si da-i slava ca iti da sansa sa te pocaiesti si sa te indrepti si pe tine si pe ea!!! Nu te lasa de rugaciune, ei nu-i zice nimic, ci roaga-te lui Dumnezeu pt ea sa o lumineze!!! Fii Binecuvantat!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Deci sa inteleg ca parintii ei ti-au platit facultatea din anul 3, atunci ea era buna pentru tine nu? Iar acum nu iti permite sa evoluezi profesional. Desigur, ea te-a corupt sa te culci cu ea, tu nu ai vrut deloc, ea este unica vinovata. Si din cauza asta nu ai mai avut timp sa inveti, tot ea e vinovata ca ai pierdut tu bursa. Iar acum, are activitati "dubioase" gen gatit, curatenie, activitati la care nu cred ca te implici(desi asa ar fi normal avand in vedere ca si ea lucreaza, la fel ca si tine).Eu cred ca mai degraba ai profitat de ea si continui sa o faci
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Florine, dar cu sotia ta ai discutat aceste probleme? Poate ca ea nici nu stie ce ganduri iti trec prin cap. Discuta mai intai cu ea, faceti un plan de redresare a situatiei. Vedeti unde se scurg banii; poate au crescut intre timp si pretentiile voastre. Sau poate ati avut cheltuieli neprevazute. Si preturile au mai cresut.
Va doresc sa rezolvaticat mai curand problema. |
|
||||
|
||||
![]()
Florine, nu sunt motive de divort. Cu rabdare, calm, luciditate, dragoste, intelegere si nu in ultimul rand credinta, se pot rezolva multe probleme. Ti-o spune cineva ce este casatorit din 1984. Pe parcursul unei casnicii, multe apar , si bune si mai putin bune. Multe mai apar si in mintea si gandurile noastre ce ne duc pe piste gresite. Deci mare atentie la acest aspect. Ea nu se mai roaga cu tine si mai si face cate ceva in casa Duminica. Asa ai spus. Nu sunt nici pe departe motive de despartire. Te rog sa ma crezi. Eu ce trebuia sa fac , cand sotia protesta pentru candela aprinsa zi de zi pe motiv ca afuma peretii. Sau ca o deranjeaza ca citesc rugaciunile cu glas tare. Sau. . . . .Pai astea sunt motive de divort ? Sa fim lucizi.Din potriva, mai mult trebuie sa o iubesti, pentru ca asa-i anihilezi potrivnicia . Uite , iti mai dau un exemplu. Tot a mea sotie, protesta ca am luat prea multe icoane si am umplut aproape un perete. Ce am facut ? Am tacut, mi-am vazut de ale mele si am adoptat o tactica. Cand mai prindeam un moment propice, îi vorbeam de minunile sau viata unui Sfant. Azi asa, maine iar asa si ce crezi ? Dupa un timp ea singura mi-a cumparat ditamai icoanele cu Sf.Mina, Sf.Pantelimon, Sf . Stefan, Prea Sfanta Fecioara Maria, de chiar nu mai aveam loc pe perete. Vezi, cu rabdare si tact, totul e posibil, dar si multa dragoste si credinta in Dumnezeu. Pentru ca ce este posibil fara El ? Nimic, absolut nimic.
|
||||
|
||||
![]()
despre promovare,iarta-ma ca iti zic dar daca tu iti doresti mai mult sa inveti la engleza decat sa stai cu sotia inseamna ca e o problema mare de tot.
(ori din partea ei ca nu intelege interesul comun si nu te sprijina in dorinta ta ori din partea ta ca nu ii intelegi dependenta de tine si o neglijezi) nu stiu cine e vinovat, insa daca vrei sa schimbi lucrurile, schimba-le impreuna cu Dumnezeu si cu Sfintii sai nu prin solutii omenesti (divort) iar sa ascunzi lucruri de ea si ea de tine, e rau de tot. sa ma ierti daca te-am suparat! |
|
|||
|
|||
![]()
Exista 3 evenimente importante in viata unui om...nasterea, casatoria si moartea fizica. Un om pentru a se casatori, trebuie intai de toate, sa se cunoasca foarte bine!
Daca nu da importanta autopsihanalizei, deci nu se cunoaste, nu are cum sa stie care ii este partenerul ideal si care sunt criteriile dupa care isi alege sufletul...langa care isi va petrece restul vietii! O relatie de acest tip, cere implicatie sufleteasca, motiv pentru care, ar fi perfect, ca omul sa analizeze temeinic sufletul si nu caracteristicile exterioare (trecatoare) ale persoanei alese! Aventurile, sunt o batjocorire a propriului suflet...deci implica nerespectarea PRINCIPIILOR DIVINE UNIVERSALE! "Omul ce seamana culege si cum isi asterne asa doarme! Eu cred, ca este o mare gresala sa stai langa cineva cu, care nu rezonezi spiritual deoarece se traieste in minciuna, care genereaza alte complicatii! Cu siguranta atunci vor fi afectate mai multe suflete...(copii, parinti, rude, etc) de aceea, de comun acord, prieteneste si frateste mai bine oamenii se despart! Aceasta este o lectie, la care sa trebuie sa meditam foarte serios si o gresala care nu trebuie sa se repete! REVOLUTIA SPIRITUALA ESTE CHEIA SCHIMBARII CURSULUI ISTORIEI! Doresc tuturor, LUMINA, IUBIRE, INTELEPCIUNE, VOINTA, FORTA DIVINA, AMIN. |
|
||||
|
||||
![]()
Iti dau un singur sfat: schimba-ti nickul de pe forum, poate descopera nevasta-ta ca ai postat asa ceva si sa vezi atunci scandal... :)
Multa bafta si pune-ti nadejdea in Dumnezeu, nu in raspunsurile celor de pe forum. Cauta CU GRIJA un duhovnic experimentat (si casatorit) care sa te indrume la modul concret.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Va cer un sfat | Dreamm | Generalitati | 20 | 12.07.2011 09:46:19 |
Un sfat? | silent assasin | Generalitati | 24 | 30.03.2011 22:24:41 |
un sfat va rog | monacu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 14 | 25.03.2011 15:01:31 |
Un sfat va rog | potoceanc | Generalitati | 33 | 07.09.2010 00:44:39 |
un sfat de la voi | pacifistul | Generalitati | 19 | 14.10.2008 19:30:25 |
|