![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Este cineva printre noi care mai crede in Zodiac?
"Sau, privind la cer și văzând soarele, luna, stelele și toată oștirea cerului, să nu te lași amăgit ca să te închini lor" (Deuteronom 4:19) Eu unu cand vad la televizor invitati care "vad" de pe azi pe maine tot felul de afaceri,copii ce vor veni pe lume,cati bani iasa etc intru intr-o stare de... Mai rau este ca se mediatizeaza la greu "credinta asta" si omu saracul cand vede ca se implinesc 2-3 lucruri a doua zi,deja l-ai cucerit.Nu cred ca este post(inafara de trinitas,animaxuri,minimaxuri) care sa nu aiba propria emisiune despre zodiac. Ce credeti ca se poate face pentru a scapa de "viermele" asta care il roade pe crestinul mai putin cunoscator?
|
||||
|
||||
![]()
Nimeni nici o opinie?
Poate am jignit pe cineva care se crede berbec/centaur :))
|
||||
|
||||
![]()
Subiectul a fost tratat la Topicul de specialitate dedicat vrajitoriei, ghiciturilor, predictilor si altor rataciri de acest gen. Nu cred ca ai jignit pe nimeni . A crede in berbeci, scorpioni, sobolani sau altele asemanatoare , e mare ratacire si se aseamana cu inchinarea la idoli si la cele ce mintea omeneasca le-a slobozit din nestinta, din necredinta, din prostie, din rautate, din deznadejde, din inconstienta, din lenevie si multe alte asemenea rele. Leacul sigur impotriva tuturor acestora este adevarata credinta, Sfanta Scriptura si Invataturile Sf. Parinti. Intelepciune !
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc Cristi pentru raspuns.
Greseala mea ca nu m-am uitat acolo Scuzele mele:) am sa fiu mai atent data viitoare Sper macar 1 din miile de oaspeti ai forumului sa fi vazut topicul si sa-si fi schimbat parerea despre zodiac.1-2 poate tot am castigat :).Sanatate si Doamne-ajuta
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
zodiac=prostie dar in televiziune zodiac=audienta,rating bani poate in antichitate ar fi avut o anumita logica dar acum este exact pe dos
|
|
||||
|
||||
![]()
Cititul în stele, ce se pretinde a fi o stiinta, nu este decât o pseudo-stiinta în ciuda numelui pompos (de "astrologie").
Îmi mentin concluzia la care ajunsesem acum câtiva ani, anume aceea ca ghicitul în stele este o mare ratacire, fiind o piedica în calea adevaratei cunoasteri (atât de sine cât si cea a semenilor) si o mare pierdere de timp. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai haideti sa ne gandim putin, zodiacul este din cele mai vechi timpuri si provine din religiile pagane, cred ca de la sumerieni.
Deci cum sa fie ceva bun?? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu vreau polemica si nu raspund nici unei provocari. Va vorbesc dintr-un punct de vedere personal, ca cineva care a studiat caracterele umane, nu astrele ca previziune. Oricat am incerca sa facem abstractie, exista o anumita specificitate a caracterelor pe zodii, ce nu poate fi ignorata decat de rauvoitori sau necunoscatori. Asa cum anumite plante se incadreaza in anumite criterii de terapie, la fel si omul are anumite trasaturi comune pentru segmente de timp. Totul are o reversibilitate mai devreme sau mai tarziu. Tainele lui Dumnezeu nu le putem noi cuprinde, dar nu putem face abstractie doar de unele, in timp ce pe altele le luam in calcul. In fiecare an, Sfintele Pasti se calculeaza de la data echinoxului de primavara. Daca n-am tine cont de astre, toate regulile ar fi reduse la zero. Toti batranii intelepti stiu ca cele mai indicate momente pentru a semana sau a planta, sau a pune o closca cu pui, este atunci cand e luna in crestere. Cu toate ca sunt ortodocsi practicanti cu multa frica de Dumnezeu, ei tin cont de fazele lunii si nimeni nu-i va da canon de pocainta pentru asta. Dumnezeu nu ne cere nimic altceva decat sa-I oferim ceea ce I se cuvine si nimic din ceea ce facem, sa nu sminteasca pe cel de langa noi, nici sa-l manie, nici sa-l judece. Intreg Universul apartine lui Dumnezeu si are reguli extrem de precise. Sa le luam ca pe o taina bine-placuta si folositoare si sa nu ratacim adancindu-ne in Univers si uitandu-L pe Creatorul lui.
Asta e parerea mea, care nu doresc sa o impun nimanui, iar daca e o mare ratacire, este a mea. Oricine poate crede orice. Eu stiu ca sunt in zodia berbecului si oricat as incerca sa ma schimb, nu ma pot identifica cu caracterul nici unei alte zodii, desi am facut uneori mari eforturi. Totul ni se da "de sus", iar noi trebuie sa le acceptam asa cum sunt. Nu cred in horoscoapele de prin ziar, TV sau site-uri specializate pe net. Sunt doar "afaceri" care nu au nimic comun cu Dumnezeu. Omul, chiar nascut sub un anumit semn, daca are credinta, nici o influenta nefasta nu-l poate atinge, ci dimpotriva, poate schimba totul in viata lui, in ciuda unei harti astrale care pare sa duca in alta directie. |
|
||||
|
||||
![]()
Si am uitat ce era mai important: apelând la ghicitul în orice (de la bobi si pina la stele), ne departam de Dumnezeu, deoarece, acceptând astfel de practici diavolesti, nu facem decât sa-L negam pe El si Învatatura-I.
|
|