Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2009, 22:48:28
IonutS's Avatar
IonutS IonutS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit Apocalipsa

S-au facut multe Threaduri cu particularitati din aceasta carte (ex. 666, s.a.) asa ca am creat un thread in care sa se discute despre toata cartea, in plus este bine sa meditam si sa stim la ce sa ne asteptam.

Incep eu cu o nelamurire.
Am inteles bine ca dupa ce domneste antihrist, va veni Hristos, va lega fiara, iar cei care au murit pentru credinta vor invia si vor domni inca 1000 de ani pe Pamant alaturi de Iisus ? In acest timp de 1000 de ani se vor mai naste alti oameni ?
Reply With Quote
Vechi 30.06.2009, 01:18:14
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Nu cred ca se vor mai naste si alti oameni caci Iisus spune ca la "înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer." (Matei 22:30)
Faza cu 1000 de ani eu nu am prea inteles-o. De fapt sincera sa fiu, nu am terminat de citit Apocalipsa poate ne lamureste cineva....ce se intampla dupa cei 1000 de ani de domnie a lui Iisus?
Reply With Quote
Vechi 30.06.2009, 01:39:23
Nevrednicul
Guest

Implicit

Nu e nici o domnie de 1000 de ani,cine v-a spus asta? Cel putin eu nu am vazut! Atunci se va sfarsi totul,sau cel putin se va face "cer nou si pamant nou"!
Reply With Quote
Vechi 30.06.2009, 14:12:43
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

[COLOR=darkred]Domnia de 1000 de ani[/COLOR], numita "Mileniu", [COLOR=darkred]este o invatatura pur eretica[/COLOR]. Toate miscarile eretice advente propovaduiesc o venire a lui Hristos in mijlocul celor alesi (fiecare se crede alesul) spre a domni 1000 de ani in bucurie si placeri, abia apoi urmand Judecata de Apoi.

Cat de penibili sunt cei ce marturisesc trei veniri ale lui Hristos, cand de doua mii de ani se marturisesc doar doua! Ei spun ca a venit in Nazaret, la Nastere, va veni pentru a intemeia Mileniul, iar mai apoi la Sfarsitul Mileniului. Nu exista nici cel mai mic temei ortodox pentru aceasta. Hristos a venit o data la Intrupare si va mai veni abia la Judecata de Apoi, a doua oare, pentru totdeauna.

[COLOR=darkred]Nu cautati sa discutati cu ereticii ce sustin Mileniul.[/COLOR] Sunt setati pe cateva date primite de la pastorii lor si nu vad nimic in afara de acelea. Cum sa va dati seama daca sunt eretici (adventisti, martorii lui Iehova, mormoni): propovaduiesc apropiata venire, incep de la probleme contemporane, in sfarsit ajungand la atragerea in secta lor. Toti sustin Mileniul.

Reply With Quote
Vechi 01.07.2009, 09:14:30
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

scrierea apocalipsei este una simbolica. e ca un joc cu focul incercarea de a da o explicatie tuturor elementelor simbolice de acolo. cred ca ar fi bine sa nu pierdem din vedere esentialul:Hristos va veni intru slava, si va separa dreptii de pacatosi. sf parinti au multe talcuiri la carte apocalipsa.unii o plaseaza in timpul imparatilor persecutori, altii la parusie(venirea a doua).cred ca o incercare de talcuire a apocalipsei de catre noi, cei care nu ne pricepem are sanse sa se lase cu erezii
Reply With Quote
Vechi 01.07.2009, 10:24:11
topcat
Guest

Implicit

Totusi, de ce nimeni de aici nu ia in considerare si posibilitatea ca Apocalipsa (revelatie, nu catastrofa) sa se refere la oameni si perioade de atunci, fara legatura cu vreo apocalipsa, catastrofa, viitoare?
Reply With Quote
Vechi 01.07.2009, 18:21:54
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonutS Vezi mesajul
S-au facut multe Threaduri cu particularitati din aceasta carte (ex. 666, s.a.) asa ca am creat un thread in care sa se discute despre toata cartea, in plus este bine sa meditam si sa stim la ce sa ne asteptam.

Incep eu cu o nelamurire.
Am inteles bine ca dupa ce domneste antihrist, va veni Hristos, va lega fiara, iar cei care au murit pentru credinta vor invia si vor domni inca 1000 de ani pe Pamant alaturi de Iisus ? In acest timp de 1000 de ani se vor mai naste alti oameni ?
Nu, e o interpretare gresita. A fost impartasita de unii in primele secole, insa a fost condamnata ca eretica de un sinod ecumenic. Cei 1000 de ani reprezinta perioada de acum in care suntem noi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Apocalipsa Anna Generalitati 16 07.11.2017 18:43:07
Apocalipsa Gabriel-G Spiritualitatea ortodoxa 1 05.12.2011 21:03:32
Apocalipsa gabrielazamfir Intrebari utilizatori 9 03.03.2010 16:07:36
APOCALIPSA elyere Despre Biserica Ortodoxa in general 15 31.05.2008 23:49:27
APOCALIPSA saccsiv Generalitati 5 30.03.2008 10:40:27