Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2009, 20:30:52
Darkanian's Avatar
Darkanian Darkanian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.12.2009
Religia: Ortodox
Question Intrebare

Am mai intai o intrebare pentru fetele de pe acest forum. Voi va machiati?
Vechi 20.12.2009, 20:33:15
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Daca are careva niste pietre de aruncat in my general direction, iacata-ma-s.
Eu da.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2009, 20:37:25
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

nu........Nu ca ar fi pacat prea mare(dar este pacat),dar nu vad sensul.Sa pierd timpul pt ce?
Vechi 18.03.2010, 20:11:15
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
nu........Nu ca ar fi pacat prea mare(dar este pacat),dar nu vad sensul.Sa pierd timpul pt ce?
De ce este pacat sa te machezi?Doamnele preotese de ce se macheaza daca este pacat(majoritatea)?Scrie undeva ca este un pacat...pacat este sa iti faci operatii extetice dar daca iti dau cu ruj la buze cand pleci undeva nu cred ca este un pacat asa mare
Reply With Quote
Vechi 18.03.2010, 20:26:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinnasser2010 Vezi mesajul
De ce este pacat sa te machezi?Doamnele preotese de ce se macheaza daca este pacat(majoritatea)?Scrie undeva ca este un pacat...pacat este sa iti faci operatii extetice dar daca iti dau cu ruj la buze cand pleci undeva nu cred ca este un pacat asa mare
Una e a te ruja , a te pieptana , a arata cat de cat ingrijit , si alta e MACHIREA ce o putem asemui MASCARII , atentie la sens si la consecinte . Cat privesc preotesele , ei uite , preoteasa de la biserica unde merg regulat , n-are pic de ruj , e naturala , asa cum a lasat-o Dumnezeu . Asa ca nu mai generaliza , te rog FRUMOS .
Vechi 18.03.2010, 21:03:20
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
Nu doamnele preotese si nici preotii nu trebuie sa ne fie modele primare ci Hristos apoi Maica Domnului. Le-ai numarat pe preotese ca sa vezi ca majoritatea se machiaza? Oricum nu are relevanta.
E adevarat ca preotii si familiile lor trebuie sa fie modele demne de urmat, dar asta e situatia si ei sunt oameni, nu numai noi.Si totusi exista modele demne de urmat.
E o ispita a vrajmasului aici, el incearca sa ne aduca justificari, in general, pentru pacate: "uite si preotul X face asa si preoteasa Y la fel. Chiar si toti vecinii de la 1 la fel". Totusi sa nu ne amagim si sa e justificam pacatele. "Dar lasa ca nu e asa mare pacat". Nu o fi, dar acest pacat despre caer zicem ca este mic, repetqndu-l sau/si adunandu-l cu ceelalte pacate mai mici fac asemenea unuia sau mai multor pacate mari. Asa ca trebuie sa avem mare grija.
Vechi 19.03.2010, 14:00:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit si diavolul a zis ....

"Vanitatea, pacatul meu favorit".

VANITÁTE, vanități, s.f. Ambiție neîntemeiată; dorință de a face impresie; orgoliu, trufie, îngâmfare, înfumurare; (la pl.) deșertăciune, zădărnicie. - Din fr. vanite, lat. vanitas, -atis.

Vanitate modestie, simplețe, simplitate

http://www.archeus.ro/lingvistica/Ca...query=VANITATE

Last edited by AlinB; 19.03.2010 at 14:03:19.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2010, 23:23:13
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
"
  1. În ziua aceea va lua Domnul toate podoabele: inele, sori, lunițe,
  2. Cercei, brățări, văluri,
  3. Cununi, lănțișoare, cingătoare, miresme, talismane,
  4. Inele, verigi de nas,
  5. Veșminte de sărbătoare, mantii, șaluri, pungi,
  6. Oglinzi, pânzeturi subțiri, turbane și tunici.
  7. Atunci va fi în loc de miresme, putreziciune, și în loc de cingători, frânghie, în loc de cârlionți făcuți cu fierul, pleșuvie, în loc de veșmânt prețios, zdrențe, și în loc de frumusețe: pecete de robie."
Vechi 20.12.2009, 20:40:37
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Darkanian Vezi mesajul
Am mai intai o intrebare pentru fetele de pe acest forum. Voi va machiati?
Dar de ce este asa de important? Eu ma machiez doar la ocazii, si atunci discret. Machiajul e o arta si decat sa arat ca o pupaza, mai bine ma lipsesc. totusi, incerc sa arat ingrijit pentru cei din jur. nimanui nu ii place sa aiba in fata o persoana cu cearcane, cu par zbarlit si cu cosuri pe fata. e un gest respect fata de cel de langa tine. a, si mai este o problema - fardurile (cele de calitate, ca nu iti dai pe fata cu orice tampenie) sunt scumpe si iti cer timp si practica ... asa ca ma lipsesc!
Vechi 20.12.2009, 20:48:03
Darkanian's Avatar
Darkanian Darkanian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.12.2009
Implicit

Eu zic ca este destul de important. Decat sa te machezi adica sa dai bani pe panaramele alea si acest lucru a te machia este pacat mai bine te lipesti de el. Eu inteleg ca voi fetele vreti sa aratati bine , frumoase , una alta..... dar totusi am crezut ca fetele dupa forum nu se machiaza caci aici se gaseste lume cu credinta in Dumnezeu si care credeam ca incercati sa nu mai faceti pacate oricat de mari sau mici ar fi, incercati sa nu le faceti pe cele care le stiti ca sunt pacate.

Nu stiu daca mam facut explicabil. Dar sper sa intelegeti. Eu cred ca un baiat ar intelege aceasta situatie.